31-08-09

Ouder dan je denkt.

Bijna wit geverfde haren, die ze bij elkaar hield met een wit elastiekje, waarbij het staartje ver naar achteren piekte. Haar huid was diep gebruind, en leek meer op een oude rubberen lap. De dunne lippen aangedikt met oranje-rode lipstick en de oogleden lichtblauw bepoederd. Ze had een wit te vast zittende trainingsbroek aan met daarover een te kort diep uitgesneden wit topje en daarover een kort wit trainingsvestje. Aan haar voeten zilverkleurige slippers. Ik schatte haar +/- vijftig jaar, te zien aan haar hals en handen. Misschien was het voor haar belangrijk om op te vallen, wat haar gelukt was lol.

09:00 Gepost in Roddels | Commentaren (7) | Pin it!

30-08-09

Golda Meir

 
Golda Meir1

De wereld heeft heel wat grote politici gekend, maar weinigen daarvan hebben zoveel indruk gemaakt als Golda Meir. Golda was een vrouw die nooit een blad voor haar mond nam en altijd bleef vechten voor haar grote overtuiging: het joodse volk moest een eigen land hebben. En met de hulp van Golda Meir kreeg het dat ook: Israël. Dat ging niet zonder slag of stoot, zeker niet voor Golda, die zelfs haar huwelijk zag stranden door haar onvermoeibare inzet.

Op vijfenzeventigjarige leeftijd wordt Golda premier van Israël.
"Dit is meer dan ik ooit heb durven dromen", stamelt ze.

Golda Meir2

 Een uitspraak van Golda Meir:
"Als ik naar mijn kleinkinderen kijk, kan ik het soms niet geloven dat zij wonen en spelen in een land dat van hen is. Ik ben er heel dankbaar voor".

09:00 Gepost in Oude Glorie | Commentaren (2) | Tags: golda, meir, premier, politiek, israel, vrouw | Pin it!

29-08-09

Oproep aan alle mannen!

Wil je zien hoe vrouwen in elkaar zitten als het er op aankomt? Kijk dan de 3de September naar Expeditie Robinson op 2BE!
Er zullen schoon lijven tussen zitten -dat staat vast- maar ook tot wat vrouwen in staat zijn. Hoe zij anderen zullen imponeren, denigreren, naar zich toetrekken, afwijzen enz. om er te kunnen staan als winnaar. Daarnaast ga je zien hoe vlug de jaloezie toeslaat, hoe vijandschap ontstaat en hoe ze er gebruik van maken...elk trukje dat in hun brein ontspruit, zullen ze gebruiken. Wie daarna nog zegt dat vrouwen van het zwakke geslacht zijn, hebben niet gekeken, ofwel alleen maar gekeken naar hun lijven lol.

10:00 Gepost in Roddels | Commentaren (4) | Pin it!

28-08-09

Of neem nu...

die kleine snikkende jongen van een jaar of vijf (schat ik), met z'n shortje en onderbroekje op zijn enkels aan de buitendeur van de wc!

Op een mooie grote camping aan onze noordzee, met alles erop en eraan, heb ik me geërgerd aan sommige jonge moeders die hun kindjes -bij manier van spreken- aan hun lot overlaten! Zoals die kleine snikkende jongen aan de buitendeur van de wc. Nu moet je weten dat er op die camping zelfs wc's zijn voor kinderen, maar die toch bij de volwassenen gaan en waarom bij de volwassenen? Ik denk dat ze zich daar veiliger voelen voor als er iets misloopt...zoals bij die kleine jongen. Waarschijnlijk moest hij gewoon een plasje doen en ging hij er van uit dat hij geen wc papier nodig, om een beetje later tot de ontdekking te komen dat hij toch een behoefte moest doen...oweeeee...geen wc papier bij de hand! Ik kwam er net bij uit toen een mevrouw hem papiertjes overhandigde en hij z'n poepje kon afvegen. Elk vuil blaadje papier belandde netjes op de grond tot hij klaar was, daarna raapte hij alles op en deponeerde hij het in de wc. Je zag aan zijn gezichtje dat hij verlegen maar heel content was dat hij geholpen werd, trok zijn onderbroekje en shortje naar omhoog en liep zo vlug hij kon naar buiten. Waar was verdomme zijn mama om hem te helpen???!

13:39 Gepost in Roddels | Commentaren (3) | Tags: jonge, moeders, kinderen | Pin it!

27-08-09

Welkom!

En we beginnen al direct met roddelen!
De zomer heeft weer heel wat indrukken op mij nagelaten en heb me dan ook vaak geamuzeerd met mensen te observeren...meestal met zonnebril op hè! Neem nu die man die wijdbeens op een terras gaat zitten met in z'n kielzog z'n vrouw en twee kids. Hij draagt een T-shirt zonder mouwen; heeft halflang vettig haar, stoppelbaard, bermuda, crocks, lurkt aan een gerolde sigaret, slurpt van z'n bier en doet zo te zien aan power-training. Krijgt die ene kleine me daar een klawatter rond z'n oren...jawadde, pakt em bij z'n T-shirtje en deponeert em hardhandig op zijn stoel om geen kik meer te geven! Zijn vrouw zat daar, keek ernaar, durfde precies niks te zeggen! Ben vol verontwaardiging opgestaan, naar huis gereden en heb het rondverteld!

17:07 Gepost in Roddels | Commentaren (3) | Tags: roddelen, zomer | Pin it!