23-10-09

maike's roddel!

In de week, op tv, had men het over hoeveel huishoudens de elektriciteit en water niet meer konden betalen. Men liet een vrouw aan het woord die een paar maanden buiten op straat had doorgebracht doordat ze de rekeningen niet kon betalen. Nu had die vrouw en haar man -of was het vriend- door tussenkomst van het OCMW, terug een klein appartementje kunnen huren. Wat mij opviel toen men haar intervieuwde, was de laptop die aangesloten was en opstond! Direct dacht ik er het mijne van!

17:45 Gepost in Roddels | Commentaren (5) | Pin it!

Commentaren

Tja In het beste geval is het de laptop van degene die intervieuwt en anders is het al één op afbetaling en zitten ze alweer in de schulden.

Gepost door: wopi | 23-10-09

Reageren op dit commentaar

@wopi Omdat dit postje 'Maike's roddel' noemt, is mijn gedacht er eentje dat die laptop ook een afbetalertje is! Het zijn meestal zo'n mensen die diep in de problemen geraken en er nooit alleen uitgeraken.

Gepost door: maike | 23-10-09

Reageren op dit commentaar

natuurlijk mag je reageren op mijn nieuwe haha site... enne ben benieuwd of je weet welke site??? die weg is... bedoel ik.

Wat hierboven betreft... ik heb vroeger mensen gekend via een schoonzusje van mij die ook een hele mooie tv hadden maar verder was hun interieur heel sober (heel versleten zetels) Ik heb ervaren dat het ook een poging kan zijn erbij te horen.(zo zie je soms ook mensen die heel sober leven maar zich wel een auto aanschaften) .. of de aan armoe grenzende situaties erdoor de baas te blijven. Soms sparen ze eindeloos op geld... en is er een tegenslag... op zulke momenten durft het weleens mislopen en een soort van fatalisme optreden... als het dan toch allemaal niet baat, hoe spaarzaam ze ook zijn...nu dan schaffen ze zich dat maar aan... lijken ze te denken.

Ja... ik dacht ook aan de laptop van de interviewer... of zoals ook kan... dat mensen een laptop kregen van iemand die zich een modernere aanschaft... zoveel mogelijkheden, zoveel verklaringen...
of dateert die laptop nog uit een jaar dat ze het beter hadden.

Ikzelf heb aan de lijve ondervonden hoe je ondanks ultra voorzichtig uitsparen serieuze klappen kan krijgen... niet eens door je eigen schuld maar door fouten die instanties maken... en wie gaat met een inkomen hte leefloon amper bereikend een rechtszaak tegen ze aanspannen? Ik niet :-)... maar daar ook over uitwijden... wordt wellicht een boek haha op zich.
Veel roddelplezier, dat is gezond, en zorgt ook voor een goede ventilatie...
Geneviève

Gepost door: Geneviève | 24-10-09

Reageren op dit commentaar

@Geneviève - Bedankt voor uw eerlijke reactie en hoe jij mijn postje interpreteerde :)

- Ik durf amper de titel van uw vorige blog noemen, maar was het niet 'Anders leven met fibromyalgie' of zoiets? Ik denk dat jij ook wel weet dat ik daar kwam reageren :p

- Ik hou ervan als men toegeeft dat men roddelt, het is nu eenmaal een menselijk gegeven he. Zoals in de linkerkolom staat, zijn er beleefde en brutale roddelaars. Degenen die bij hoog en laag beweren dat ze daar niet aan meedoen, zijn natuurlijk de brutaalste roddelaars die je je kunt inbeelden :))

Alé, fijn dat je gereageerd hebt!

Gepost door: maike | 24-10-09

Reageren op dit commentaar

neen... mijn site noemde anders, (ondertekende met Virginia) maar het ging wel over 'ook' mijn twee zoons... dus misschien bedoel je die? (wacht effe kijken hoe hij noemde (amai mijn geheugen...)
ik vond het : 'een dag als een ander'.
Maar... jouw reactie, je had blijkbaar een gedachte, is welkom hoor... ik heb ondertussen de reacties aan moderatie onderworpen op mijn nieuwe site, zodat jouw reactie aan mij privé blijft. Iedere gedachte is welkom...

En wat roddelen betreft... ja, geen probleem mee... zeker niet in dit forum op jouw wijze... die laat ruimte om eigen bedenkingen te plaatsen...
De enige roddel die in feite meer neigt naar 'stoken'daar heb ik het wel moeilijk mee. Die is immers niet zo onschuldig en niet bedoelt om de eigen irritatie te luchten of bedenkingen te plaatsen maar met het motief anderen kwaad te berokkenen... in een kwaad daglicht te stellen. Demoniseren... in feite is het meer situaties manipuleren door subtiel inplantingen van steeds kleine prikjes vergif... die maken dat andere mensen een bloedhekel aan je krijgen... (ongeveer als in het boek van Nicci French'Verborgen glimlach'.)

Benieuwd naar je reactie... en naar de haha verdere roddeltjes ;-)
Geneviève

Verder lees ik net hier rechts van mij de titel van de vrouw waar ik me door vreemde zaken mee verbonden voel... Virginia Woolf... voor mijn neus hangt een artikel van haar... en heb verschillende boeken, waaronder een deel van haar dagboek.)... de loop van haar gedachten, haar taal...

Gepost door: Geneviève | 24-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.