31-10-09

Maike's roddel!

Ik heb weer wat gezien!

Een slordig uitziende vrouw, ik denk ergens in de veertig, zit samen met haar man en twee kinderen in een taverne. Ik dacht dat ze een chocotof aan het eten was (zonder tanden), maar uiteindelijk bleek het kauwgum te zijn. Hoe ik dat kan weten? Niet moeilijk als je als een kameel kauwt hè!

21:45 Gepost in Roddels | Commentaren (2) | Tags: vrouw, slordig, kauwen | Pin it!

28-10-09

Acht is negen! Negen is tien! Tien is elf enz.

Al meer dan een jaar ben ik aan het proberen om op een vroeger tijdstip te gaan slapen, want ik ben een nachtmens, en tot hiertoe is me dat gelukt en heb ik twee uren gewonnen. Maar met deze laatste uurverzetting heb ik het ferm moeilijk! Ik laat me telkens weer beetnemen door dat uur vroeger! Vanaf 's middags begint dat al...klok duidt 13.00u, etenstijd! "Ha, het is nog maar 17.00u, heb nog tijd om te koken", maarja, in werkelijkheid is het wel 14.00u, 18.00u hè! Dan zo rond 22.00u denk ik: " Ik word precies moe en het is nog maar 22.00u!" En zo gaat dat bij mij de hele dag en avond door tot mijn eurocent valt en ik tegen de nacht doodmoe in bed kruip! Ik moet oppassen dat mijn opgespaarde twee uren niet voor niets is geweest!

16:22 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (2) | Tags: uurverzetten | Pin it!

27-10-09

Poe is my name!

Het grootste paard


Poe is met 2m05 het grootste paard ter wereld
In het Canadese Tupperville loopt dezer dagen het grootste paard ter wereld rond. Volgens metingen zou het dier 2m05 (van hoef tot schouder) groot zijn en meer dan 1.300 kilogram wegen. Daarmee steekt de tienjarige Poe het Texaanse paard Remington, dat 2m03 meet, de loef af. "Binnenkort hoop ik de jongens van het Guinnes Book of World Records naar hier te halen", zegt eigenares Shereen Thompson in de Daily Mail.

afb met een normaal paard

Iedereen wil tegenwoordig de immens populaire Poe, genoemd naar auteur Edgar Allen Poe, zien. Daarom schuimt Thompson de ene beurs na de andere af. "Toch houden de toeschouwers afstand, want zo'n kolos kan keihard uithalen. Ik heb het al mogen ondervinden. Toen hij een keertje wou spelen, sleurde hij me meters ver mee. Poe'tje kent zijn eigen krachten niet." (dea)

man and giant horse

Toen ik dit te lezen kreeg, en de foto's kon bekijken, dacht ik: WOW! Een uit de kluiten gewassen paard! Wat een dier! Wat een spierkracht!

Ik vind paarden heel mooie dieren, maar ben er eerlijk gezegd bang van. Mijn man kocht ooit voor mij een pikzwarte hengst om mee te rijden! Het enige wat ik durfde was hem strelen terwijl hij in de stal stond!

15:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: reuzenpaard, poe, dier, spierkracht | Pin it!

25-10-09

Lou Andreas Salomé (schrijfster)

Lou Andreas Salomé was haar tijd ver vooruit. Ze werd geboren in 1861 en groeide op in een tijd waarin van vrouwen verwacht werd dat ze trouwden, kinderen kregen en hun man altijd terzijde stonden. Maar het huwelijk was niets voor Lou, ze wilde vrij zijn, haar persoonlijkheid ontwikkelen. Desondanks oefende ze een ongelooflijke aantrekkingskracht op mannen uit, waaronder de beroemde filosoof Nietsche en de psycholoog Freud. Maar hun liefde voor haar wekte alleen maar haar woede op... Een bijzondere vrouw, bekend en berucht, verguisd en geliefd...

Lou Andreas Salomé2

"Wat is er mis met mannen? Zijn ze niet in staat tot vriendschap met vrouwen? Kunnen ze alleen maar minnaars of echtgenoten zijn?"

Nietsche wil met Lou trouwen. Ze kan haar oren niet geloven en is van plan om hem eens goed de waarheid te zeggen!

Lou trouwt met Friedrich Carl Andreas...maar ze zal nooit het bed met hem delen.

"Ik zal wel nooit een ideaal navolgen, maar wat ik wel kan doen is mijn eigen leven leiden. En dat zàl ik doen, niets kan me tegenhouden!"

Lou Andreas Salomé1

Op vijf Januari 1935 sterft Lou Andreas Salomé rustig in haar slaap.

23-10-09

maike's roddel!

In de week, op tv, had men het over hoeveel huishoudens de elektriciteit en water niet meer konden betalen. Men liet een vrouw aan het woord die een paar maanden buiten op straat had doorgebracht doordat ze de rekeningen niet kon betalen. Nu had die vrouw en haar man -of was het vriend- door tussenkomst van het OCMW, terug een klein appartementje kunnen huren. Wat mij opviel toen men haar intervieuwde, was de laptop die aangesloten was en opstond! Direct dacht ik er het mijne van!

17:45 Gepost in Roddels | Commentaren (5) | Pin it!