03-11-09

De stoere madam!

Hier zit ik dan, de stoere madam!
Verleden vrijdag besloot ik om een paar kleine struikjes en hele kleine boompjes (uit ons bos) uit te doen alsof het niks was! Ik voelde me toen opperbest en ik dacht het héél voorzichtig en met veel omhaal aan te pakken. Hoe ik het wilde aanpakken? Heel simpel op het eerste gezicht. Ik nam een riek en dacht dat als ik die riek schuin onder het piepkleine stammetje steek, en met mijn poep op het handvat een lichte druk uitoefen, alles wel ging loskomen...maar niks hè! Op zoek dan maar naar iets anders. Ik vond de grasschaar en ik zou dan beginnen met de twijgjes door te knippen...mja, wie gebruikt nu in godsnaam een grasschaar! Natuurlijk ging dat niet! Mijn man zag me bezig en kwam er aan met een snoeischaar -zo eentje van een meter lang en waarmee je dikke takken kan doorknippen- en begon er zelf mee. Ochgod dacht ik, dat ziet er gemakkelijk uit, pakte het uit z'n handen en zei tegen hem dat hij mij ermee moest laten doen...dus verdween hij uit m'n gezichtsveld. Geloof me of niet, maar ik amuzeerde me kostelijk, zo gemakkelijk ging dat! Het ging zelfs zo gemakkelijk dat ik fibro even vergat! Op een bepaald moment zakte ik bijna ineen van vermoeidheid, mijn energie was totaal opgebruikt en voelde me heel ellendig worden. Om geen te erge spierpijnen te krijgen, nam ik een heet bad, kleedde me nadien dik aan om m'n spieren verder warm te houden en kroop de zetel in en liet de boel de boel. De volgende morgen (zaterdag) na lang geslapen te hebben, voelde ik me beter worden en niks spierpijn...EUREKA! Ik dacht dat fibro zo'n beetje naar de achtergrond was verdreven en ik keek al uit naar de volgende snoeibeurt, maar wou me nog een paar dagen koest houden. Vanaf gisteren (maandag) loopt het mis en hou me recht met af en toe een dafalgan en beloofde mezelf voor de zoveelste keer, dat ik beter ga luisteren naar m'n lichaam!

13:53 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: fibro, spierpijnen, vermoeidheid | Pin it!

Commentaren

Waarom klinkt me dit zo bekend in mijn oren?
Waarom dacht ik reeds bij het lezen van de titel dat het verkeerd zou uitdraaien?
Waarom Maike? Waarom denk je niet een beetje meer aan jezelf? Waarom doe je je dit zelf steeds weer aan?
Wel... omdat het Maike is!
Ik weet dat je nu ligt af te zien en ik hoop dat je snel weer beter bent maar ik weet ook hoe je genoten hebt van het bezig zijn in de tuin... Spijtig dat dit de prijs is die je hiervoor moet betalen meisje...!
Het is niet eerlijk....!

Heel veel sterkte meisje!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 03-11-09

Reageren op dit commentaar

@M&M Ik weet niet hoe ik terug moet reageren...

Gepost door: maike | 03-11-09

Reageren op dit commentaar

ja .. .. ge hebt het ondertussen toch maar gehad he ;) ..

Maar.. het is een les geweest ook he langs de andere kant! x

Gepost door: Eriamel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

Dat kennen we allemaal wel, alleen jij moet er wel een grote prijs voor betalen. Jammer! Ik denk soms dat het niet gemakkelijk is je 'te moeten inhouden' voor die fibro en dat je dat 'onbewust' niet wilt.

Gepost door: Wopi | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@Wopi Onbewust of zelfs gedwongen bewust, het is altijd opletten geblazen, zeker als je denkt dat het werkje of eender wat a piece of cake lijkt.

Gepost door: maike | 09-11-09

Reageren op dit commentaar

@Eriamel Het deed deugd de stoere uit te hangen :)

Gepost door: maike | 09-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.