22-01-10

Directe antwoorden of beter geen...

Directe antwoorden of reacties geven is niet altijd op z'n plaats en wordt dikwijls verkeerd geinterpreteerd als men je nog niet goed genoeg kent, daarom moest ik mezelf even aan de kant parkeren. Niet dat mijn antwoorden of reacties doorspekt zijn met onbeleefde woorden...nee, zo zit ik niet in elkaar, ben altijd beleefd, ook buiten het virtuele. Bij mij is een direct antwoord een to the point antwoord en dat is niet altijd de goei methode. Ik geef het liefst een tactvol en eerlijk antwoord. Zo zijn er een paar blogjes waar ik ga lezen maar nooit een reactie zal achterlaten, wat niet wil zeggen dat zij het verkeerd aanpakken of wat dan ook hoor...het is meer mijn gevoel dat me ingeeft niet te reageren en die heeft me nog niet dikwijls bedrogen. Zo, dit gezegd zijnde wens ik elke lezer een fijn weekend toe! ;-)

Ps: Voor de anonieme lezer even dit: Je bent altijd welkom, maar ikzelf zal nooit ergens anoniem gaan lezen. Bedankt voor uw toewijding!

21:30 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (5) | Pin it!

Commentaren

Zo is het vaak met geschreven woorden Maaike. Je kunt geen ogen zien, geen lichaamstaal en je hoort geen intonatie. Daardoor worden ze vaak mis geïnterpreteerd. Het is ook zo dat een postje het volledig verhaal vaak niet weergeeft. Wat is eraan vooraf gegaan? Wat zijn de gevoelens erbij? En inderdaad, als je de persoon in kwestie dan niet goed genoeg kent, kunnen er soms misverstanden zijn en dan is het soms beter van gewoon te zwijgen. Dat is met smsjes net hetzelfde.
Ik wens je een fijne zaterdag Maaike!
Lieve bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 23-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik vind een eerlijke reactie fijner dan rond de pot draaien.Ook al is een reactie soms "cru"er is niks verkeerd aan je mening te geven. We zijn toch niet allemaal dezelfde schaapjes in een kudde zeg.Niks veranderen maike ik vindt je een toffe vrouw :-)

Gepost door: MOEDERKE | 23-01-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike, Ik vind t spijtig dat mensen zo maar ff komen lezen, zonder een bericht achter te laten. Iedereen heeft toch recht op een eigen mening, maar t is vaak de manier waarop men iets zegt, dat problemen geeft.
Nog een fijn weekend verder ...

Gepost door: Ri@ | 23-01-10

Reageren op dit commentaar

Ey Maaike, bedankt voor t bezoekje aan mn blog én je reactie... Wel, na wat blogjes bezocht te hebben had ik sterk de indruk dat niet iedereen eerlijk reageert want je leest bijna alleen positieve reacties maar da kan toch niet he, is onmogelijk dat IEDEREEN je blog (in mijn geval mn fotos) leuk en goed vind. Komt er op neer dat men ni reageert als de mening iets of wat kritisch is, dan zijn ze bang en zwijgen. Maar wat is t beste ? Weet ik ni , soms ist beter je mond te houden maar soms kan je (op een beleefde manier ) iemand beter de waarheid zeggen dunkt me. In ieder geval : ik persoonlijk heb op mn blog vermeld dat ze zich niet moeten inhouden en heb liefst eerlijke commentaar, op die manier komen er dan soms weer discusies tot stand en das ook wel leuk. Jammer dat ik er hier geen kan starten ,hehe, want eerlijk waar : je blog is goed ! Zal hier geregeld een bezoekje brengen en n linkje plaatsen. Nog n fijne zondag !

Gepost door: AmaZony | 24-01-10

Reageren op dit commentaar

Direct direct Ieder zijn ding uiteraard .
Maar to the point is volgens mij nog het meest eerlijke .
En al probeer je het allemaal zo tactvol aan te brengen .
In vraag stellen is in vraag stellen .
Enkel het oordeel of gebrek aan oordeel kan je proberen duidelijk over te maken .
Wat nooit tot zelden zal lukken, aangezien de in vraagstelling de aandacht zal trekken .

Niet dat ik je oordeel, maar ik heb er zo mijn mening over, die geen oordeel is maar .... bla bla bla .

hahaha

Gepost door: Siberx | 25-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.