16-02-10

Zoo Animals Complain!Wie de moeite nam om naar deze animatie te kijken en vooral geluisterd heeft naar de boodschap die er in schuilt, weet dat wilde dieren of vogels niet thuishoren in kooien en te kleine plaatsen. Daarom ga ik niet graag naar dierentuinen...behalve dan 'De Beekse Bergen' in Hilvarenbeek.

22:09 | Commentaren (4) | Tags: zoo, dieren, kooien | Pin it!

Commentaren

Helemaal mee eens. Kom ook steeds gefrustreerd en ontgoocheld terug van n echte zoo (of dierentuin); al die kooien, tralies, kleine onnatuurlijke ruimtes, constant aangegaapt worden door mensen.. werken zelfs claustrofobisch op mij, hoe ellendig moeten die dieren zich dan wel niet voelen ? Planckendael en de Olmense Zoo zijn nog net dat tikkeltje beter. Grtz,

Gepost door: AmaZony | 17-02-10

Reageren op dit commentaar

hé maaike als dieren voldoende ruimte hebben en hun natuuromgeving zo getrouw mogelijk is nagebootst gaat het wel hoor. Trouwens zijn er nu reeds een aantal dieren die zo anders zouden zijn uitgestorven en juist dankzij de intensieve arbeid en liefde in dierentuinen,kweekprogramma's,verzorging er nog zijn.

Dus alles is niet zo zwart- wit. Het is trouwens ook dankzij die dierentuinen dat mensen geïnteresseerd zijn geraakt in die dieren en natuur en ze niet enkel als voedselbron of gevaar zijn gaan beschouwen. Dus ook in de zin heeft het dan een goede invloed gehad op weg naar een betere leefbare wereld.

grjts

Gepost door: life angel | 17-02-10

Reageren op dit commentaar

Inderdaad :)
Hoewel het ook veel tegenpolen heeft.
In de wilde natuur kunnen de dieren byna niet overleven..
De mens heeft het ver gebracht :)

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 18-02-10

Reageren op dit commentaar

Wij zitten toch ook nie graag in een hokje, hé ;-)
Dieren moeten in de mate van t mogelijke ook van hun vrijheid kunnen genieten!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 18-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.