22-02-10

Vroom

Nogmaals naar 'In Godsnaam' gekeken en ik heb het deze keer met een -hoe zal ik het zeggen- ...rustig en kalm gevoel bekeken? Nee, dat was het niet...of toch, mja, het speelde toch mee denk ik... Eigenlijk kan ik het niet goed onder woorden brengen, maar dat het me iets deed staat vast!

kloosterraam

Het slotklooster van Brecht, heeft voor de eerste keer in haar bestaan, Annemie Struyf en haar cameraploeg toegelaten om te filmen. Zo'n dertig zusters -nu 29- , want het oudste zusterke is pas overleden, leven daar volledig afgesloten van de buitenwereld! Veel zusters wilden hun verhaal kwijt en dat ontroerde me zie! En toen Annemie afscheid nam, goh...dat pakte me en wel om deze reden; Toen annemie zich de eerste dag aanmeldde, kwam één zuster de deur openen en leidde haar naar binnen, met het afscheid stonden bijna alle zusters buiten die één voor één Annemie een knuffel gaven...mens toch, ik kreeg er tranen van in m'n ogen, zo lief vond ik het, ben er nog een beetje van onder de indruk!

 

22:49 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: klooster, zusters | Pin it!

Commentaren

Bedankt voor je lieve en bemoedigende woorden op mijn blog Maike.

En ja hoor, ik herinner me je kortverhaal nog goed ...

Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 23-02-10

Reageren op dit commentaar

Heb t programma zelf niet gezien maar zoals je t beschrijft kan ik me best voorstellen dat t pakkende en ontroerende beelden waren. Slik. Feit dat er zoveel vriendschap en liefde uit straalt ,op een natuurlijke, ongedwongen manier, recht uit het hart doet ons effe slikken.... Grtz,

Gepost door: AmaZony | 23-02-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike, Ik heb t vandaag op video bekeken.
Wat mij trof, is dat ze zo van de buitenwereld afgesloten moeten leven. Het is wel hun eigen keuze, maar toch, hé!
Het feit dat Annemie bij hun mocht verblijven, vind ik wel positief!
Nog een fijne avond ...

Gepost door: Ri@ | 23-02-10

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook gekeken. Ook ik was onder de indruk. Het verhaal van de fiets en de sleuteltjes die aan moeder abdis moesten afgegeven worden en het verhaal van de zuster die nauwelijks haar moeder heeft gekend en hoe ze in het klooster opengebloeid is. Ik vind over het algemeen dat ze er wel gelukkig uit zien.
Ze haalden ook wel heel wat kijkers : ongeveer 1.300.000!
Volgens mij leeft er iets onder de mensen...
Lieve groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 23-02-10

Reageren op dit commentaar

ja ik vond het ook iets speciaal, la mamma wou absoluut kijken, ik had eerst iets van pfoe weer zoiets van de VRT, maar het was inderdaad tamelijk pakkend

Gepost door: Loebrabas | 24-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.