26-03-10

Obsessie

Dat kan gaan van een hobby, liefde voor het één of ander, of verdriet om eender wat, maar als men niet gewezen wordt op het feit dat het uit de hand aan het lopen is, gaat em eraan kapot! Alles moet wijken voor dat ene, er bestaat niks anders meer dan dat ene, en als dat ene niet wordt wat hij/zij wilt dat het wordt is dat een zo grote ontgoocheling dat niks er nog toe doet, dat het leven zelfs geen belang meer heeft! Maar hoe kan men er iemand op wijzen dat hij/zij verkeerd bezig is zonder te kwetsen, zonder dat hij/zij een vijand van je wordt...niet dus! Het is gewoon afwachten hoe die persoon ermee omgaat. Maar wat is dan het beste wat je kunt doen? Die persoon laten begaan om de kans op een vijandschap te vermijden en de mogelijkheid tot zelfmoord af te wachten? Te doen alsof je neus bloed, of ingrijpen en zien wat de reactie is? Of hem/haar te wijzen op professionele hulp en je ook hier de kans hebt dat je vijand nr1 wordt? Niet simpel als je het mij vraagt!

Commentaren

Ik volg je 100%.
Er is hier een blog die volgens mij volledig kadert in deze tekst. Misschien had je zelfs ook die persoon voor ogen als je dit tekstje schreef? Inderdaad niet simpel. Ik heb ook al vaak zin gehad om te reageren, een spiegel voor te houden maar ik deed het niet. Ik denk zelfs dat het weinig zin heeft omdat je de persoon in kwestie niet goed genoeg kent. Maar als je in een neerwaartse spiraal zit en er is geen hulp, dan is er op een bepaald moment geen weg meer terug en dat is erg jammer...

Fijne vrijdag nog Maike!
Lieve groetjes,

Gepost door: Elle | 26-03-10

Reageren op dit commentaar

je kan het ook slim spelen en de rollen omdraaien en met die persoon in kwestie over zijn/haar problemen praten in de naam van iemand anders. in de zin van raad vragen aan een vriend voor een andere vriend

Gepost door: Loebrabas | 26-03-10

Reageren op dit commentaar

Re van maike @Elle: Ik weet niet welke blog je voor hebt, maar mijn postje is er eentje van de ervaring van een dorpsgenote.

@Loebrabas: Dat had ze kunnen doen, maar had en als brengen geen zoden meer aan de dijk...

Gepost door: maike | 26-03-10

Reageren op dit commentaar

Tja sommige mensen kennen geen grenzen. Liefde, verdriet, hobby.... of omt even het mag je leven niet (blijvend) overheersen. Maar wat doe je eraan ? Goei vraag .... k weet t ni ... hangt ervan af wie die persoon is en hoe goed ik hem/haar ken. Fijne week nog !

Gepost door: AmaZony | 29-03-10

Reageren op dit commentaar

Tiens, ik moest ook denken aan iemand... maar ik ken die totaal niet. Ik denk dat reageren niet helpt. In principe kan je een spiegel voorhouden en dan is het aan de persoon zelf om te reageren: we hebben allemaal verstand gekregen en ok het kan al eens niet meer goed werken door emoties en obsessies, maar toch, we zijn verantwoordelijk voor onszelf.

Gepost door: Wopi | 29-03-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.