30-03-10

Feelings

Als je goed kijkt zie je adertjes in de golven :-)

feelings

29-03-10

Bloggedichten en gezegdes

Onlangs kwam ik op een vreemde blog terecht, vreemd in die zin dat het een blog op een ander was. En natuurlijk ben ik weer vergeten om die url op te slaan! Hij schrijft in ieder geval veel gedichten, en wat ie zei over gedichten schrijven heeft mij doen nadenken (jaja, ik kan nadenken). Hij zei dat gedichten schrijven in feite emoties zijn die je beleefd hebt of nog beleeft, en dat alleen een dichter weet waar ie het over heeft. Dat veel mensen het dikwijls moeilijk hebben om het gedicht te begrijpen zoals hij het ervaart of ervaren heeft (dat wist ik allang). Dus besloot hij om er een ps onderaan toe te voegen zodat zijn lezers de emotionele toestand waarin hij zich bevond, beter konden plaatsen (niet aan gedacht). Eigenlijk heeft die man gelijk hè! Neem nu dat je een gedicht schrijft over verdriet, dan kan elkeen het zijne er van denken; Zou het liefdesverdriet zijn? Een geliefde die gestorven is? Een opa, oma? Maar als de schrijver er een ps bijzet, dan weet je wel waar hij het over heeft. Ikzelf vind het niet evident om die diepe emoties tentoon te spreiden hoor, het is dan net alsof je je ziel te grabbel gooit.

Achja, of het een moeilijk gedicht is of een gemakkelijk te begrijpen gedicht...een beetje geheimzinnigheid moet kunnen en als iemand het gedicht niet begrijpt of verkeerdelijk interpreteert, kun je het hem/haar dan ook niet kwalijk nemen. Bij gezegdes vind ik dan weer wel dat je er best je eigen mening erbij vermeld...hoe jij het ervaart enz. Het leuke daaraan is dat je er verschillende reacties op krijgt die elk een eigen waarheidje bevatten (als men er durft op te reageren wel te verstaan). ;-)

00:50 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: bloggedichten, gezegdes | Pin it!

26-03-10

Obsessie

Dat kan gaan van een hobby, liefde voor het één of ander, of verdriet om eender wat, maar als men niet gewezen wordt op het feit dat het uit de hand aan het lopen is, gaat em eraan kapot! Alles moet wijken voor dat ene, er bestaat niks anders meer dan dat ene, en als dat ene niet wordt wat hij/zij wilt dat het wordt is dat een zo grote ontgoocheling dat niks er nog toe doet, dat het leven zelfs geen belang meer heeft! Maar hoe kan men er iemand op wijzen dat hij/zij verkeerd bezig is zonder te kwetsen, zonder dat hij/zij een vijand van je wordt...niet dus! Het is gewoon afwachten hoe die persoon ermee omgaat. Maar wat is dan het beste wat je kunt doen? Die persoon laten begaan om de kans op een vijandschap te vermijden en de mogelijkheid tot zelfmoord af te wachten? Te doen alsof je neus bloed, of ingrijpen en zien wat de reactie is? Of hem/haar te wijzen op professionele hulp en je ook hier de kans hebt dat je vijand nr1 wordt? Niet simpel als je het mij vraagt!

25-03-10

Het blijft bij denken, denk ik!

Vandaag was het weer een zalige dag hè mensen, maar ook een dag -voor de thuisblijvers toch- om in de tuin de winteroverblijfselen weg te werken, of...aan de lenteschoonmaak te beginnen. Ik heb mezelf dan ook keihard in toom moeten houden om de boel de boel te laten, lol! Wat wou ik allemaal doen: Plantjes kopen om de gaten in de tuin op te vullen...ik dacht zelfs aan het planten van jonge boompjes, zoals; De Viburnum bodnantense 'Dawn' of in de volksmond sneeuwbal genoemd en de Prunus subhirtella 'Autumnalis' wordt ook de wintersierkers genoemd. Deze twee bomen bloeien alleen in de winter met prachtige bloemen! De eerste bloeit vanaf November tot Februari en wordt tot 250cm hoog, de tweede bloeit vanaf Oktober tot eind Februari en wordt ongeveer 7m hoog! Degenen die een tuin hebben denken meestal aan lente en zomerbloeiers maar waarom zou je geen winterbloeiers pakken hè! In de zomer staat je tuin er heel mooi bij, maar in de winter is het meestal een kaal gedoe, nietwaar. Daar dacht ik vandaag dus aan en ik denk dat het bij denken blijft *zucht*.

16:57 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) | Tags: winterbloeiers, zomerbloeiers | Pin it!

24-03-10

Skytrubbles :-)

 

emoticon10


Bijna ging ik uit m'n dak toen ik niet meer op skynet kon! Hoe kunnen ze me dat aandoen! Ze hadden me moeten verwittigen dat er werken aan de gang waren inplaats van mij in het ongewisse te laten! Eerst dacht ik dat het aan mijn pc lag, later dacht ik dat het aan mijn nieuwe browser lag, maar toen ik naar andere providers surfte ging het vlot, dus...lag het niet aan mijn pc of browser, het ligt verdekke aan skynet zelf! Skynet moest verlegen zijn, in een hoekje moest ie kruipen van schaamte, of hebben de medewerkers geen beleefdheidsnorm meegekregen van thuis en mij laten weten wat ze van plan waren!Nee hoor, zo redeneer ik niet...heeft toch geen zin! Omdat ik niet op skynet kon, heb ik me heel rustig bezig gehouden met de slaapkamer een goeie poetsbeurt te geven, één slaapkamer wel te verstaan want ik moet het nog efkes rustigaan doen. En na dit postje ga ik buiten genieten van de milde temperatuur voor de maartse buien losbarsten!

Tot dezenavond! emoticon4

 

13:23 Gepost in Roddels | Commentaren (5) | Pin it!