09-04-10

In 't dubbel :-)

Als je echt iets wil zien van van wat de natuur ons te bieden heeft, en je moet rusten, kijk dan eens naar buiten, of ga buiten in het zonneke zitten (als ze schijnt natuurlijk). De vogeltjes bv. hebben blijkbaar hun partner gevonden en zijn volop bezig met nestjes te bouwen. Ik zie ze allemaal in 't dubbel zonder één druppelke alcohol! ;-)
Twee tortelduiven, twee bosduiven, twee eksters, twee lijsters, twee merels, twee vinken, twee van ikweetniethoezeheten  en onze fazant die eindelijk z'n hennetje heeft gevonden. Echt een plezier om naar te kijken en je dag gaat er ontspannen mee voorbij. Neem nu die twee vogeltjes waar ik de naam niet van weet, doen dingen die ik nog nooit heb gezien...ze gaan regelmatig efkes ondersteboven aan een heel dun takje hangen, pikken er iets los en vliegen er dan mee naar hun in opbouw zijnde nestje. Het is een beetje te ver en te hoog om waar te nemen wàt ze eigenlijk lospikken. Diep denk ik daarover niet na en ik ga het al zeker niet opzoeken via eender welk zoekmachine, ik vind het een wonder op zich en laat het me gewoon overkomen.

18:45 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: vogelsoorten | Pin it!

Commentaren

ik kan daar ook van genieten, en gelukkig is de natuur hier ook vlakbij. Soms denk ik, dichter bij de stad, toch makkelijker, maar elke lente herzie ik deze visie

Gepost door: Loebrabas | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike, dat was me ook al opgevallen de laatste weken. Mei nadert met rasse schreden, dus moeten de vogels er wel werk van maken, hé?! Want in mei ... ;-)

Gepost door: Ri@ | 10-04-10

Reageren op dit commentaar

Goeiemorgen Maike That's the spirit. Gewoon genieten van de vogeltjes en hun gekke lentekuren zonder al te veel vragen te stellen ... gewoon rustig, gezellig ....
Groetjes !

Gepost door: Martine | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Mooi hoor, dat is ook zen :)
Ik kan die vogeltjes niet goed zien, maar ik vind het leuk om dit te lezen.

Gepost door: Wopi | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben terug van weggeweest ;-)
Fijne zondag Maike !
Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Jaaa mooi he al die koppelkes ! En binnenkort de kleintjes die erachter trippelen of vliegen... heerlijk om zien !
Grtz,

Gepost door: AmaZony | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.