23-05-10

Mijn negatieve indrukken

Vrijdag was het shopdag met zus die een paar nieuwe zomerkleedjes nodig had, ze is dan ook 16,5 kg kwijt. De misérie na een hartinfarct heeft bij haar haar tol geeist! Met haar 1.60 m en een gewicht van nog amper 50,5 kg kon ze de kleding die ze altijd graag droeg niet meer aandoen en moesten wij op zoek naar iets totaal anders. Telkens als ze uit het pashokje kwam moest ik even slikken...zo mager! De struise madammen onder ons zouden graag slank zijn hè, wel, blijf volslank, is veel mooier dan zo mager te zijn hoor! Uiteindelijk vonden we wat haar 'paste' en konden we genieten van iets fris op een groot terras. Thuis gekomen kon ik wel janken, zo leeg en moe voelde ik me. De indrukken die ze op mij had achtergelaten waren moeilijk om te verwerken en alsof dat dat nog niet voldoende was, kreeg ik zaterdag toen ik met de wagen moeder en haar kameraad moest gaan ophalen, een kat in het oog die volgens mij onder handen was genomen door een gek! Goh, wat schrok ik me rot! Ik heb twee keer moeten kijken om echt te zien wàt ik zag! In een fractie van een seconde dacht ik eerst dat het beestje een operatie had ondergaan omdat één flank kaal was geschoren, maar toen ik beter keek, zag ik dat de kat alleen haar vacht nog had bovenop haar rug, staart en kopje!!! Wel, toen heb ik geweend als een klein kind, het was me allemaal teveel geworden en nu probeer ik in alle rust te genieten van de zon en het buiten zijn...in de tuin in mijn veilige omgeving.

Ik wens jullie nog fijne en zonnige pinksterdagen toe.

10:07 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Pin it!

Commentaren

miserie Ach lieve ,miserie kom je overal tegen. Mensen ,dieren , alles krijgt zijn deel.Ja mag daar niet te lang bij stilstaan.En zeker niet als je niet kan helpen.Ik spreek uit ervaring geloof mij. Het maakt je anders kapot.We kunnen de wereld en het leven niet veranderen. Hoe waar is dat oude spreekwoord " Het leven is een schouwtoneel--ieder
krijgt zijn rol en speelt zijn deel. " verzet je gedachten .
maar blijf die je bent, want ik geloof dat je lief bent !
groeten van jutta

Gepost door: jutta | 23-05-10

Reageren op dit commentaar

Lieve Maike Dat zijn inderdaad twee indrukken die je overkop kunnen doen gaan. Ik ben niet eens volslank maar ik zou toch graag een beetje magerder zijn. Maar als ik dit dan lees, zou ik beter tevreden zijn met mijn figuur.

En ja, dat poesje ocharme... Wij hadden hier ooit een kater, een prachtig beest. Op een keer kwam hij niet meer thuis. Na dagen was hij er weer maar mankte en was doodsbang. Het beestje is het nooit meer te boven gekomen. Als ik het huis wou uitborstelen en ik kwam met de borstel af, schoot hij als een pijl uit een boog weg. Hij durfde ook niet meer in de buurt van mensen komen, zelfs niet bij mij of bij de kids die hem zo graag zagen. Het werd me duidelijk dat hij van iemand slaag gekregen had met een stok. Ik weet tot op heden nog niet wie het was en ik zal het waarschijnlijk nooit weten maar ik vind het verschrikkelijk. Op een dag is hij verdwenen en ik heb hem nooit meer gezien... :-(

Probeer maar wat tot rust te komen en te genieten van het zonnetje.
Dikke knuffel

Gepost door: Elle | 23-05-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike! Je hebt zo van die dagen dat het je idd allemaal te veel wordt! Had in de vroege avond ook zo'n voorval! De kids van wim waren wat aan het zottebollen en gaven me per ongeluk een duw! IK vloog tegen dek maar op drie madammen die daar zaten te terassen! Ik voelde me zo klein, zo machteloos en zo broos , dat ik met mijn logge gestalte daar voor aap lach tussen al die kijkende mensen! IK ben echt heel kwaad geworden, maar ik had wel kunnen huilen van onmacht, omdat ik niet meer de mens ben die ik vroeger was! Dit ging me vroeger niet overkomen zijn!
liefs
christa

Gepost door: christa | 23-05-10

Reageren op dit commentaar

Ik vind dit zo erg voor je Te veel is te veel. Moedig van je om je zus te vergezellen. Het zal haar zeker plezier gedaan hebben. Maar voor jezelf is het niet zo leuk. Die arme poes, ik mag er niet aan denken. Zeg nu maar gewoon dat je een echte rotdag beleefde en beloof jezelf een compensatie door enkele dingen te doen waarvan je gelukkiger wordt. (echt doen !!)
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike, IK ben geen slanke lijn, maar voel me goed in mijn vel. Dat probeer ik zo te houen.
Dit weekend ben ik ook zoveel mogelijk buiten bezig geweest, verstand op nul, zorgen ff vergeten en genieten van het zonnige weer in onze tuin.

Gepost door: Ri@ | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

huilen kan eens deugd doen... als ik je goed begrijp hield je je stoer voor je zus en haalde het zien van de kat de verschillende associaties naar boven op een ogenblik waar je je tranen de vrije loop kon laten. Je even niet meer stoer hoefde te zijn en je de spanningen allemaal even los kon laten.

Hoop dat je genoten hebt van het zonnetje en weer een beetje nieuwe energie gevonden hebt.

Gepost door: Life angel | 26-05-10

Reageren op dit commentaar

Re van maike Het leven zou zo mooi kunnen zijn zonder dierenbeulen, zonder verkrachtingen, moord, oorlog, ziektes en ga zo maar door...
Thx voor jullie reacties.

Gepost door: maike | 26-05-10

Reageren op dit commentaar

Jeezes ! Meer kan ik er ni over zeggen .... weet je dat ik er nu bijna zelf de tranen van in mn ogen krijg en daar heb jij niks aan of course...

Gepost door: AmaZony | 29-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.