08-08-10

Maike's roddel

Braakneigingen
**************

Eergisteren hoorde ik over een vechtscheiding praten en deze keer hoorde ik een man en niet steeds een vrouw. De man was zijn vrouw ontrouw geweest en moet er nu voor boeten en hoe! De scheiding is in volle gang en hoe! Dat er gescheiden wordt vind ik maar normaal als niemand geneigd is om vergeving of toegevingen te doen, maar de manier waarop het verloopt...amaai!

Als ik nu het woord “vechtscheiding” hoor, krijg ik braakneigingen! Zo’n wijven -een mooier woord krijgen die van mij niet- die zeggen dat ze hun man gaan pluimen omdat hij haar heeft bedrogen, die de kinderen voor hun kar gaan spannen,  zo'n wijven, die door hun eigen lompigheid de vernieling in gaan, tesamen met hun kinderen, en dat door hun gepluim, zelfs als de man een goede regeling wilde treffen, krijgen van mij nul respect, nul begrip! Akkoord als ze zich gekwetst voelen, dat ze zich ellendig voelen door het gedrag van hun man, maar aub. sta daar boven! Zeg niet: “Ik ga je tot op het bot pluimen!” of zeg nooit tegen je kinderen hoe slecht hun papa wel niet is!!! Wat kunnen kinderen er aan doen als het niet meer botert tussen volwassenen! Laat hen erbuiten, ze houden er verdorie een trauma aan over! Deze wijven zijn in mijn ogen zelfs lager gevallen dan hun ontrouwe echtgenoot!

 

11:18 Gepost in Roddels | Commentaren (6) | Tags: vechtscheiding, ontrouw | Pin it!

Commentaren

Goed gesproken Maaike, wraakzucht keert zich op termijn eerder naar diegene die wraak wilt nemen.

Wraakzucht is blindheid voor de eigen tekortkomingen of eigen gebreken.
Zeker als ze de kinderen hiervoor gaan misbruiken schieten ze mijns insziens al sterk tekort in het moederschap, want die hebben evenzeer recht op de liefde van hun vader als van hun moeder.

Gedenk dan maar het Salomonsoordeel, waar een echte liefdevolle moeder toe instaat is.

prettige zondag

Gepost door: life angel | 08-08-10

Reageren op dit commentaar

Goed gesproken Maaike.

Wraakzucht keert zich op termijn meestal wel naar de wraakzuchtige persoon zelf. Is meestal het niet onder ogen durven komen van de eigen gebreken of tekortkomingen.

Als ze hun kinderen hierin misbruiken schieten ze mijns insziens al tekort als liefdevolle moeder. Gedenk maar het Salomonsoordeel, waartoe een echte liefdevolle moeder in staat is.
Een kind heeft evenveel recht op de liefde van zijn vader als van zijn moeder.

Uiteraard in eerste woedeemoties is het normaal dat er allerlei onwaardige gedachten door iemands hoofd razen die gerationaliseerd dienen te worden en afgezwakt als verwerkingsproces.
prettige zondag

Gepost door: life angel | 08-08-10

Reageren op dit commentaar

Dat je t woord 'wijven' gebruikt, zegt al genoeg. Dat vind ik nu eens een echt negatief woord.
Dat vrouwen hun echtgenoot laten boeten voor hun fouten, is nie meer dan normaal. Maar de manier waarop dan, hé! De kinderen mogen er zeker nie in betrokken worden of er t slachtoffer van zijn.
Nog een fijne zondagavond!

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 08-08-10

Reageren op dit commentaar

ha zie dat reacties ondertussen toch op je blog verschenen zijn...gisteren zag ik ze niet verschijnen, daardoor dubbele reactie

grtjs en prettige schrijfweek

Gepost door: life angel | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike!
Heb al een paar keer proberen te reageren op je blog, maar lukte nooit, en ongeduldig als ik ben is het direct de boel toe dan!
Enfin, wat ik wou zeggen, wij hebben zelf een nieuw samengesteld gezin en alles wordt besproken . Mijn man en zijn ex doen co-ouderschap en dat gaat redelijk goed. Er zijn ook wel eens onenigheden maar dat heb je in een gewoon gezin ook. Men kan het niet altijd met elkaar eens zijn. De kids weten dat we onderling met elkaar praten en dat ik absoluut hun moeder niet wil vervangen of zo. Mijn kids zijn beiden de deur uit en alleen mijn zoon heeft hier nog efkes gewoond in het gezin. Zij konden niet bij hun papa terecht die meestal in instellingen verbleef en ondertussen is hun vader overleden.
Ja scheiden is nooit leuk, ook niet voor de volwassenen! Want wat is mooier dan trouwen en voor altijd gelukkig blijven samen. Maar als dat niet lukt, gedraag je dan alstublieft als volwassen mensen!
liefs
christa

Gepost door: christa | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

Wat je daar zegt ! Krijg ook kippevel als ik t woord vechtscheiding hoor, want heb er zelf middenin gezeten. Van ontrouw is er geen sprake , gewoon n doodgebloeid huwelijk, totaal uit elkaar gegroeid... En nee ik ben geen wijf dat haar man wou pluimen, bij ons waren de rollen omgedraaid... Ongelooflijk pijnlijk wanneer de kids de dupe worden en je er niks kan aan doen... Bij n vechtscheiding hoor je best de beide betrokkenen, want ieder heeft zn verhaal....
groetje,
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 11-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.