14-08-10

Maike's roddel

Gehoord op de radio
*****************

Een minister die toestemming geeft op nachtopvang voor babies en peuters!?

Dagopvang voor peuters en babies is er al en nu...nachtopvang! Zo ver is het gekomen met onze maatschappij! Ik spendeer er maar een paar zinnen aan: "Weet je wat beste jonge ouders, ofwel begin je gewoon niet aan kinderen, ofwel dump je hen in zo'n opvangtehuis en ga ze pas halen als ze 12 jaar oud zijn! Ik begrijp niet waarom deze ouders kinderen willen! Is dat voor het kindergeld? Is dat om een garantie te hebben dat ze later verzorgd worden door hun gedumpte kinderen? Is het omdat elk middel aftrekbaar is bij de belastingen? Waar dienen überhaubt kinderen nog voor? Ga voor minder luxe zou ik zo zeggen! Binnen een twintig-tal jaren weten kinderen niet eens meer wat geluk en liefde wilt zeggen, ze gaan zodanig verloren lopen in deze al rotte maatschappij -die trouwens gecreeërd wordt door zo'n 'hippe ouders'-, dat drugs en alcohol lang niet meer voldoende zal zijn om hen een goed gevoel te bezorgen! Ik weet zeker dat deze ouders later aan hun lot worden overgelaten net zoals deze ouders hun kinderen in de steek lieten! Ze moeten zelfs goed gaan oppassen dat ze niet door hun eigen liefdeloze grootgebrachte kinderen worden vermoord! Klinkt dit siencefictionachtig? Nu wel he, maar houdt in uw luxe-achterhoofd dat die mogelijkheid wèl bestaat!

11:28 Gepost in Roddels | Commentaren (8) | Tags: roddels | Pin it!

Commentaren

Hey Maike!
Groot gelijk, ik denk er ook zo over! Maar misschien is het ook niet de bedoeling dat de babys daar een hele week blijven hé! Misschien is het een goeie oplossing voor een alleenstaande moeder die bijvoorbeeld nachtverpleegster is en haar kindje s morgens gaat ophalen na de nacht. Misschien kan ze dan door de nacht te gaan werken, meer verlof krijgen voor haar kind op te voeden en qualitytime samen te beleven. In die optie vind ik het dan wel okee!
knuffel

Gepost door: christa | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maaike,
Had ook reeds dezelfde gedachten als Christa maar wil er nog aan toevoegen dat juist in die zin, voor mensen die 's nachts werken ze er juist wel meer kunnen zijn voor hun kinderen overdag en uiteindelijk mist zo'n kleintje het minst 's nachts omdat het dan ook behoort te slapen.

Welk verschil is er trouwens met vroeger? Waar toch héél veel kinderen naar pensionaat moesten en dit dan toch voor een hele week? Blijkbaar zijn dit meestal toch goede volwassenen geworden.
Constant als moeder aanwezig zijn is per definitie geen goede zaak en staat los van liefdevolle opvoeding.

wens je alvast een prettig weekend

Gepost door: life angel | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

als je goed genoeg zoekt zul je altijd wel een verontschuldiging vinden voor het gedrag van de mensen in deze wegwerpmaatschappij.
Maar ge moet niet diep zoeken om te zien dat ouders en kinderen van elkaar vervreemden. Dan spreken we nog niet van alle mensen onder elkaar.
Echte liefde en vriendschap bestaat gewoon niet meer.
Geld verdienen om alle geneugten des levens te genieten heeft die plaats ingenomen.
En dan, als men oud en sukkelachtig geworden is ,geen liefdevolle hulp, van niemand .!! Eenzaamheid zal het enige zijn wat we nog kennen.
We zijun met z'n allen heel goed bezig! ! !
groeten van Jutta

Gepost door: jutta | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

In het geval (zoals hier al werd geschreven) van een ouder die nachtwerk verricht kan ik het nog begrijpen.
Voor alle andere redenen zie ik niet het nut ervan in. Da's dan gewoon je kind dumpen omdat het net niet in je agenda past.
Als je kinderen wil, weet je ook dat je er de verantwoordelijkheid moet voor nemen, 24 uur per dag.

Gepost door: Mamapippa | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike
Ik kom gewoon hier een potje koffie drinken met jou, eens kletsen van andere dingen dan fibro en de slechte dingen des levens , zodat ook jij deze dag vandaag doorkomt! veel sterkte meid en ik denk aan jou!
NIet dat je daar nu vet mee bent, maar k heb nu eenmaal niets anders te bieden dan deze virtuele knuffel!
bye the way, ik vind je emailadres niet, misschien kan jij het mij ens doormailen op mijn emailadres, christavanhecke@skynet.be
daaaag

Gepost door: christa | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike,

Ik had t nie beter kunnen verwoorden. Je houdt t nie voor mogelijk, hé, pfffffff...
Ocharme die kleintjes.
Ik ben altijd thuis gebleven voor de kids. We hebben altijd van 1 inkomen geleefd en hebben nooit iets te kort gehad.
Ik begrijp wel dat t in deze tijd misschien nie meer mogelijk is, ma kinderen zet je nie op de wereld om dag en nacht door anderen opgevoed te worden!
Ik word daar nie goed van!!!

Dikke knuffel voor vandaag, hé meid.

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de knuffel...heb em nodig voor een paar dagen :(

Gepost door: maike | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Jaja, ik ben were terug Maike, maar ik geniet nog steeds na!
Ik wens je een fijne avond!
Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.