27-08-10

Een nieuwe herinnering

Er komen voor mij (ons) weeral een paar moeilijke dagen aan, zeg maar weken. Het huis van ons moeke is leeggemaakt en is het tijd om het helemaal op te frissen. Het wordt dus klaargemaakt voor de verkoop, pffff. M'n thuis is weg, de warmte die je voelde als je binnen kwam, is weg! Het is geen thuis meer, maar een 'huis' zoals zovelen...ik mis haar enorm. Ik denk aan de verkoop, aan mensen die gaan bieden, aan mensen die 'ons huis' als hun 'thuis' gaan beschouwen, aan het feit dat als ik moeke's straat inrijd, alleen nog maar mag kijken en niet meer kan binnenwippen. Het wordt een hoofdstuk dat ik gans moet afsluiten en bij m'n andere herinneringen moet toevoegen en zo voel ik mij meer en meer een weesje worden...

12:06 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Pin it!

26-08-10

Complimentjes

Complimentjes geven aan een man is veel simpelder dan eentje geven aan een vrouw. Een man neemt die met gemak in ontvangst, glimlacht en zegt :"Merci." Maar een vrouw...dat is andere koek! Vind je iets mooi aan haar, komt er altijd een 'ja he...maar' achter. Jaren geleden deed ik ook zo hoor, tot ik erachter kwam dat een complimentje krijgen leuk is, het is iets wat je zomaar krijgt, spontaan en gratis, en of het een welgemeend complimentje is of niet, dat voel je wel aan, maar ik doe zoals de mannen en zeg met een brede smile :"Merci!" :-)

09:30 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (9) | Tags: complimenten | Pin it!

24-08-10

BAH en nog eens BAH!

Ik zit een beetje triest te wezen na een weekblad te hebben doorbladerd en ik me bedenk dat ik geluk heb om niet meer als jong meisje door het leven te moeten ploeteren. Godja, ik noem het ploeteren deze tijd, want ik heb echt compassie met onze jeugd en niet alleen met onze jeugd, zeker ook die in een ver land moeten vechten om te overleven. Ik weet ook wel dat ik niet alles moet geloven wat er staat geschreven of wat er gezegd wordt, maar de bladen hebben ook bepaalde regels in acht te nemen om niet elke dag vervolgd te worden en hun broek te scheuren aan leugens die hen een faillisement oplevert. Mijn ogen zien op dit moment teveel en mijn oren horen op dit moment teveel, en ik zou ze voor even willen sluiten tot mijn trieste moment over is! Klinkt dit egoïstisch...kan zijn, maar niet voor mij! Het enige probleem dat ik heb is dat ik er niks aan kan veranderen, dat niemand er iets aan kan veranderen, alleen degenen die er verantwoordelijk voor zijn, en net die verantwoordelijken denken dat ze verantwoordt te werk gaan! En wàt heeft mij nu even uit mijn evenwicht gehaald?
- Jongetjes misbruikt als seksslaven (Afghanistan)
- Een internetclub van slechte huisvrouwen! (toont een foto van een jonge moeder met drie kinderen in haar varkensstal...of is het de living?)
- Gevechtsduikers die misdaaddossiers helpen oplossen.
- Kinderen zijn de baas in nieuwe, extreem vrije school (géén leraars, géén lessen, géén rapport.) Op 1 september opent in Antwerpen een Sudbury-school. Hier beslissen kinderen alles! Er zijn geen klassen, er is geen leerprogramma en leraars zijn er ook niet echt: de kinderen kiezen autonoom wàt ze leren en wannéér.

BAH!

23-08-10

Maike's roddel

Honden op twee poten
*******************

Nee, ze bestaan niet, of er moet iets natuurlijks mis gegaan zijn. Toch zijn er “hondenliefhebbers” die denken dat hun beest(je) op hun moeten lijken en daar begint de mishandeling al! Heb je ze al eens op wandel gezien met hun viervoeter in zo’n soort buggy'tje -buiten dat ze iets zouden mankeren natuurlijk- ? Heb je hun dierbare hond al eens gezien in een jas van bont? Of met laarsjes aan? Met zonnebril en/of petje op en hoe gelaten ze die dingen moeten dragen? Jahaa, dacht het wel! De kunstjes die ze moeten aanleren in ruil voor wat lekkers zijn godgeklaagd en zo tegennatuurlijk, zoals bijvoorbeeld als ze op commando voor 'dood' moeten gaan liggen, of 'rol om' en om en om en nog maar eens om (om mottig van te worden trouwens), en dat allemaal omdat baasje dat wilt! Deze viervoeters zijn er bijna even slecht aan toe als hun spaanse soortgenoten! Aanklagen moeten ze dit welopgevoed volk en als boete zou ik hen een maand lang op handen en voeten laten kruipen, een maand lang laten snuffelen aan elke boom, sprietje gras, struik, broekspijpen, aan sokken, bevuild ondergoed enz. Benieuwd of die tweevoeters zich dan ook zo gelukkig gaan voelen!

10:58 Gepost in Roddels | Commentaren (4) | Tags: hondenliefhebbers | Pin it!

21-08-10

De drie stekers

Deze zomer heb ik één mug gezien, één daas, maar nog geen wesp!?
Van mij mogen ze nog lang weg blijven hoor!
Zou het aan de hitte liggen die er is geweest, of worden ze met uitsterven bedreigd? Wat te denken van een muggenloze en een wespenloze zomer? Lekker vertoeven op een terras zonder de drie stekers is zaaalig, zeker voor mij, want ik moet er altijd aan geloven, waar ik ook ga of sta als ze op jacht zijn! Doe ik een toerke met m'n fiets langs een kanaal, mag je zeker zijn dat een paar dazen het op mij gemunt hebben! Zit ik op een terrasje te genieten van een plat waterke (bang om iets zoets te drinken), komt een wesp mij ambeteren! Ga ik slapen, probeert een mug te slurpen van mijn bloed terwijl mijn man open en bloot op de lakens ligt!!! Je zou voor minder willen dat ze nooit bestaan hadden! Toch mis ik die scharminkels, zij behoren bij de zomer zijn voor en nadelen en ik zal maar niet te hard roepen zeker...!

11:43 Gepost in Algemeen | Commentaren (8) | Tags: wespen, dazen, muggen | Pin it!