15-09-10

Eén van mijn hobby's

Ik heb nogal veel hobby's gehad en één daarvan was tekenen, ja was, want twintig jaar geleden stopte ik ermee. Tekenen deed ik van de moment ik een potlood kon vasthouden en ik denk dat dat door mijn vader kwam. Hij kon heel mooi tekenen en schilderen en als kind zag ik hem dan ook regelmatig bezig en deed op die manier een beetje ervaring op. Ik krabbelde en tekende op alles wat ik tegen kwam, zelfs op een snoeppapiertje, op de rand van foto's -die toendertijd een wit gekarteld randje hadden- op bierkaartjes, in m'n kladschrift, op een vloeiblaadje of inktblaadje zoals je wil, letterlijk op alles stond wel iets. En nu door mijn rommelen -zie vorig postje- kwam ik nog een paar exemplaren tegen die, voor ze bij het papier belanden, hier nog even een plaatsje op mijn blogje krijgen. Als u op de tekening klikt zie je hun ware grootte -heb er wel overal een stukje moeten afknippen, of ik kon ze niet inscannen-.

Bij de eerste tekening zie je hoe ik kubussen/dozen leerde tekenen, later wist ik waar ik schaduwen moest plaatsen

Kubussen.jpg


Op de volgende tekening zie je een rubiksblokje met schaduw hahaha, daarnaast een sleutelhanger en wees maar zeker dat het niet simpel is om een ketting te tekenen mèt schaduw! :-)

Rubik en sleutelhanger.jpg

De tekening met vaas is m'n grootste blunder! Ik kan geen tekening gemaakt krijgen in houtskool en al zeker niet mèt schaduw!

Vaasje.jpg

Op mijn laatste tekening zie je de loopschoenen van m'n dochter, getekend in chinese inkt.

Loopschoenen.jpg

Natuurlijk heb ik massa's tekeningen gehad die in de loop der jaren in de vuilbak zijn gesukkeld, maar die ik hier laat zien zijn m'n allerlaatsen en dateren van 1990, en gaan nu onherroepelijk bij het 'Papier'. Hm...keimoeilijk vind ik het maar doe het toch!

 

14:56 | Commentaren (7) | Pin it!

Commentaren

Ik vind dit helemaal niet enkele wat-er-in-de-verte-op-trekt-kunstjes, zoals jij ze op m'n blogje noemt. Je hebt er duidelijk talent voor, waarom ben je er eigenlijk mee gestopt ?
Mijn man heeft vroeger ook tekenacademie gevolgd, hij heeft de kneepjes ook in zijn vingers. Mijn talent voor tekenen stopt op kleuterniveau :-)

Gepost door: Mamapippa | 15-09-10

Reageren op dit commentaar

ken er zelf niet zoveel van, maar vind dit toch reeds leuke resultaatjes. De houding van die kan heeft iets menselijks, alsof ze wilt gaan spreken. Een tekenfilmfragmentje. De sportschoenen vind ik toch héél naturel weergegeven.
Ik begrijp dat dit moeilijk is om weg te doen, maar als je er veel hebt wil je mss enkel de allerbeste houden. Gelukkig dat je ze nu virtueel kunt vereeuwigen via je blog of via foto's op je pc en zijn ze zo niet echt weg, maar krijg je wel plaats in huis.

prettige donderdag

Gepost door: life angel | 16-09-10

Reageren op dit commentaar

Knap. Teken opnieuw! ;-)

Gepost door: Sam | 16-09-10

Reageren op dit commentaar

Dat is puur talent, Maike!
Doe er toch iets mee. Je moet dat talent gebruiken.
Ik zou t wel weten, als ik die gave had hoor ;-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 16-09-10

Reageren op dit commentaar

@Mamapippa: Er kwamen andere prioriteiten op mijn weg :-)

@Life angel: Van die kan/vaas heb je leuk verwoord :-) En nee hoor, heb niks meer als ik deze bij het 'papier' heb gelegd.

@Sam: thx; maar opnieuw beginnen...hm nee, denk het niet :-)

@Ri@: Het is te laat om er iets mee te doen, heb te stramme vingers gekregen :-)

Gepost door: maike | 16-09-10

Reageren op dit commentaar

Amai dit bewijst dat je er echt wel aanleg voor hebt, want dit kan niet ierdereen, jammer dat je er niet verder mee gedaan hebt he...
Ik was alleen goed in NA- of OVER-tekenen haha !
Groetje,
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Maike!

Wat kon jij mooi tekenen, waarom doe je het niet verder?
Je hebt echt talent hoor!!!

fijne avond nog!!
NB: heb het juist geschreven op mijn blog roddelkont!! hihiii

groetekes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.