25-09-10

Einde van de kijkdagen

De kijkdagen in ons moeke haar huis zijn voorbij, maar opgelucht ademen is er niet bij. Maandag wordt voor mij/ons een heel moeilijke dag, een dag waarvan ik nu al weet dat ik ook die nooit zal vergeten...onze thuis zal dan voortaan iemand anders zijn thuis zijn....god, wordt me dat moeilijk om te aanvaarden! Een klein sprankeltje hoop heb ik nog wel, en dat is dat ik denk dat er nette mensen in komen wonen, jonge mensen die het goed voor hebben met hun toekomst, mensen die onze thuis een warme "thuis" zullen noemen en dat hun kinderen er later met evenveel liefde zullen aan terug denken, net zoals wij nu doen. Maar het blijft moeilijk voor mij en voel me de laatste maanden echt een klein maike met de kleine m en de korte a. Het is ongelofelijk hoe klein en hulpeloos een volwassen mens kan worden als ie wordt weggerukt van het allerliefste en liefdevolste dat ie ooit heeft gehad!

19:59 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (10) | Tags: kijkdagen, thuis | Pin it!

24-09-10

Troetelnaam

Ooit kreeg ik maike als troetelnaampje van een tante van mij. De betekenis er van, is niet zozeer een voornaam want dan schreef ik de m met een hoofdletter, maar dit maike betekent wormpje in onze contreien. Als tiener stond ik er niet bij stil, vond het gewoon lief klinken. Nu is dat het enige wat ik nog heb om te koesteren, niet dat het voor anderen wat uitmaakt, maar voor mij zit er vandaag de dag natuurlijk meer achter dan een gewoon troetelnaamje. Waarom vertel ik jullie dit? Wel, er is nog een Maike bijgekomen op de blogs en op zich heb ik daar geen enkel probleem mee, laat dat eerst duidelijk zijn hè, maar als ik bij andere bloggers de reacties ga lezen, en ik kom die naam tegen, is mijn eerste reactie: "Heb ik hier al gereageerd?" om direct nadien te denken: "Ochja, dat is waar ook, er is iemand die ook Maike gebruikt." Voor mij is het een beetje verwarrend en ik weet niet of bloggers die gewoon zijn aan mijn maike, het ook als verwarrend ervaren? Daarom denk ik er over na om een andere naam te kiezen...wat denken jullie er van?

09:05 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: troetelnaam | Pin it!

23-09-10

In onzen tijd...zei een bejaarde man...

Toen 4 nog 6 was.
Geen idee.
De Batavieren nog tegen de Batavijven vochten.
Haja?
Toen de dinosaurussen nog niet van plastic waren.
Ochgij!
De konijnen nog slagtanden hadden.
Hazo.
De mannen van staal en de boten van hout waren.
Mm...herinner ik me precies wel.
Toen de sandwich nog gewoon een boterham was.
Hoja, een boke met choco!
De sex nog vies was en lucht nog schoon.
Héhé! :-))
Toen de spijkers nog van hout waren.
Herinner ik me niet.
Toen de veters nog in je schoenen zaten in plaats van in je reet.
Looool, is vreet ambetant, ja!
De vibrators nog op diesel liepen.
????
Een barcode nog normen en waarden in de kroeg waren.
:-))
Er nog 7 in een six-pack zaten.
Ahja?
Toen er nog mobieltjes met draaischijven waren.
Bedoel je singletjes/plaatjes?
Er nog zwart-wit plasma tv's waren.
Die TV's waar je met je vuist op moest slaan :-)
Toen je je vrouw nog gewoon serieus kon nemen.
En nu niet meer?
Toen je koe nog met een korte oe schreef.
Hoe schrijf je dat 'nu' dan?
Toen je van een cent nog wisselgeld terugkreeg.
Toen was ik er nog niet!
Je van je leraar nog gewoon een beurt kon krijgen.
Euh...mja... :p
Toen vroeger nog nu was.
Jep jep :-)
Toen was-benzine nog is-benzine was.
Weinig dieselrijders toendertijd!
En WC-papier nog aan beide kanten werd gebruikt.
Ola, dat was ook voor mijn tijd!
Zoals het vroeger was, zo is het nooit geweest.
En zal het nooit worden! Amen! :-)


16:42 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: vroeger, tijd | Pin it!

21-09-10

Eerlijkheid en openheid

Twee dingen waar ik belang aan hecht, zeker in blogland...eerlijkheid en openheid. Misschien zijn er een paar onder jullie die mijn reactie hier en daar hebben gelezen. Tja, ik zat met een paar vraagtekens en dan is het beter om rechtstreeks die vragen te stellen aan de persoon in kwestie en dan krijg je tenminste een antwoord terug. Ik stelde een beleefde doch bezorgde vraag en ik kreeg een beleefd en gerust antwoord terug...als dat niet mooi is! Ik stuur nooit een mail naar iemand om te roddelen over iemand wat wel of niet juist is wat ie doet, dan liever via het reactie-venster zodat iedereen kan zien dat ik geen kwade bedoelingen heb! Was iedereen maar zo, dan was er op de blogs nergens nog vijandschap te bespeuren.

20-09-10

Spinnenfobie!

Dat het nu kouder wordt, hebben we al ondervonden en dat de spinnen de warmte beginnen op te zoeken  STAAT OOK AL VAST!

Menslief toch, wat heb ik een hekel aan de herfst! Heb gisteren een joekel van een spin gezien en hopsaké, mijn vorige herfst staat weer duidelijk voor m'n geest! Mijn hart slaat toeren over als ik er weer aan denk! Beeld het je maar eens in...
Je zit aan je computer en terwijl je nadenkt over wat je zoal gaat typen, kijk je wat rond en je ziet links van je, bovenop het boekenrek een klein draadje hangen...je wilt het pakken tussen je duim en wijsvinger...je adem stokt...dat was geen draadje, maar de poot van een SPIN!!! Vanaf toen durf ik zelfs niet goed m'n benen onder m'n bureau uitstrekken, want stel je voor dat zo'n joekel over je voet naar je been omhoog kruipt??? Of je wilt een lekker bad nemen en je ziet een poot uit de overloop hangen???? Of je moet dringend naar de WC en je ziet er ene zitten???? Of er zit er ene op de middelste trede als je wilt gaan slapen???? Of die gedrochten nuttig zijn of niet, heb een grote spuitbus tegen kruipend ongedierte gekocht en wees maar zeker dat ik die ga gebruiken!!!

Waarom hebben wij vrouwen toch zo'n schrik van spinnen?

19:25 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: spinnen, fobie | Pin it!