07-10-10

Glazen en consorten

12 Champagneglazen
12 Cognacglazen
12 Wiskeyglazen
12 Wijnglazen
12 Portoglazen
12 Jeneverglazen
...
Ik heb er gelijk glazige ogen van, lol.

Allemaal handmatig afgewassen, afgedroogd, in een grote doos gezet en in de kelder gedeponeerd...voorgoed! Uit m'n ogen met die dingen die ik elk jaar opnieuw moet afwassen om weer weg te zetten in de barkast die er ook maar staat als sieraad!

Er is een tijd geweest dat allerhande feestjes thuis werden gegeven en dan had je natuurlijk een hoop glazen nodig. Zo staat het koffie/eet/dessert-servies en het bestek, sinds verleden week ook in de kelder. Eerst dacht ik om alles aan de kringloop te geven, maar als puntje bij paaltje komt kan ik er geen afstand van genomen krijgen...ben dus een echt hamsterke ;-)

14:33 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Tags: glazen | Pin it!

Commentaren

Hey Maike,
Da's nog het enige wat ik graag eens doen, mensen uitnodigen! K weet het, t is veel werk, maar ik mag het dan wel veroorloven om in de zetel te zitten als ik daar zin in heb, op restaurant, zo lang op die stoelen, brrr, ik kan daar niet goed tegen! Maar t is nu toch ook een hele tijd geleden dat ik nog mensen ontvangen heb hoor thuis! Heel moeilijk als je nooit meer iets kan plannen hé!
liefs
christa

Gepost door: christa | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Dit jaar hebben wij hier familiebijeenkomst van onze beide families. De familie van mijn ventje is deze zomer aan de beurt geweest, met uitgebreid eten en drank. Mijn eigen familie komt naar jaarlijkse gewoonte samen de laatste zaterdag van november. Wij zien t nie zo groots en zijn tevreden met wat broodjes en beleg en achteraf een stukske taart.
Bij zo'n gelegenheden ben ik maar al te blij met al mijn gerief.
Wegdoen zou ik t dus zeker nooit.
Groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Zo heb ik één speciaal servies en bestek dat enkel met de Feestdagen boven water komt, de rest van het jaar staat het ergens ver weg op zolder. Eigenlijk zonde, want waarom zouden we niet gewoon elke dag een mooi bord volscheppen ?

Gepost door: Mamapippa | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Momenteel heb ik delen van drie verschillende serviezen in de eetkamerkast van mijn schoonmoeder, haar dagelijkse en haar feestelijkste en mijn eigen feestelijke dat dringend aan vervanging toe is. Het dateert nog van onze trouwdag en werd gebruikt door heel wat mensenhanden. Er staan ook twee bestekkoffers in mijn kast en verschillende series glazen. En toch worden de tassen en bordjes en kommen en schotels en glazen die in de keukenkastjes staan meestal gebruikt maar wegdoen ..... blijft moeilijk.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 08-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.