09-10-10

maike's roddel

Op het kerkhof
**************

Toen zus en ik het kerkhof betraden, reden twee gepensioneerde mannen op hun fiets ons voorbij. Ik dacht dat ze moeilijk ter been waren, wat gemakkelijk kon gezien hun leeftijd. Maar wat zagen wij toen we bij het columbarium kwamen? De ene verplaatste de verse bloemenkransen van een pas overleden mens zodat hij z'n fiets er tegenaan kon zetten, klom via z'n fiets naar boven, zette z'n ene been op de zadel en z'n andere been op het frame, haalde uit z'n broekzak een plaatje en een spuit met een zwart goedje -ik denk een soort lijm- om dat plaatje te kunnen vastmaken aan de nis, terwijl den andere die fiets tegenhield...en wij moesten er net naast zijn maar dat wiel stond in de weg! Denk je dat die twee ook maar een greintje respect hadden? Denk je dat ze zich excuseerden voor het ongemak dat zij veroorzaakten? Nope, niks, die deden verder alsof hun 'leven' er vanaf hing! Ik had hen de huid kunnen volschelden, maar omdat ik niet wil vergeleken worden met zo'n onbenullen, zijn we op afstand gebleven tot ze wegreden. Ze zeggen iets over de jeugd he, maar er zijn gepensioneerden die een voorbeeld kunnen nemen aan het jonge volkje me dunkt!

09:25 Gepost in Roddels | Commentaren (10) | Tags: gepensioneerden | Pin it!

Commentaren

Onbeleefde hufters vind je nu eenmaal overal hé!
Ik heb ooit eens iemand weerhouden om met een alcoholist stift een nieuw bushokje te gaan bekladderen! Ze bekeek me nogal hoor, zo van , met moei jij je! Het was dan wel een jong meisje en ik vond het mijn plicht als volwassene niet te doen alsof mijn neus bloedde! bovendien was mijn dochter mee , en ik kon haar niet het gevoel geven, als die jongemeid dat mag, dan mag ik dat ook! Moest dus wel ingrijpen, maar zou het altijd doen hoor als ik iets zie dat niet correct is! Maar het valt niet altijd in goede aarde hoor! Ik stond eens op de parking van het ziekenhuis en er waren een paar mannen aan het prutsen aan een bmw, nummerplaten aan het verwisselen en zo, ik meldde het aan de receptie van het ziekenhuis en ze stak gewoon haar schouders ne keer op! Ach ja, doe wel en zie niet om hé!

Gepost door: christa | 09-10-10

Reageren op dit commentaar

Egoïsme op en top! Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.
Zo erger ik me ook dood aan slechte parkeerders, alhoewel ik zelf niet met de auto rij. Op grote parkings zou zeker 1/10 meer plaats zijn als iedereen zijn auto binnen de lijnen en/of recht zou parkeren.
:-(

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 10-10-10

Reageren op dit commentaar

waarom zouden zij opzij moeten gaan, zij waren toch eerst?

zo in de volle aandacht van hun werk hadden ze het hoogstwaarschijnlijk zelfs helemaal niet door dat ze in de weg stonden.

Heb jij het gevraagd of hen aangesproken dat je ernaast wilde zijn?
Heb jij hen gevraagd of ze even hun fiets wilden verplaatsen omdat je moeilijk door kon? Waarom moeten zij helderziend zijn om te weten wat jij wilt of wat jij vervelend vind?

@Christa wat jij zag, daar had je beter eerst een foto van genomen en is ook niet iets om te melden aan de receptie van een ziekenhuis, daar kunnen die zich niet mee bezighouden en is niet hun verantwoordelijkheid. Mss had je dit beter gemeld aan de politie.politie.

Gepost door: life angel | 10-10-10

Reageren op dit commentaar

De wijsheid komt niet altijd met de jaren ...
Ik heb vaak de indruk dat die oudere mensen vinden dat net omdat ze oud zijn, ze zich alles kunnen permiteren.
En dan maar afgeven op de jeugd van tegenwoordig !

Gepost door: Mamapippa | 10-10-10

Reageren op dit commentaar

Ja life angel, ik had geen fototoestel bij en nog geen gsm! Dat waar ik over srpeek is al een jaar of tien geleden!
Moest die dame aan het onthaal gezegd hebben, okee we halen er de veiligheid bij van het ziekenhuis, want meestal is er die wel!
O maar ik heb nog mensen zien stelen in een grootwarenhuis, ging het zeggen tegen de kassierster en daar zelfde scenaria, ze deden er niets mee! IK ben dus niet laks op dat gebied, maar de verantwoordelijken zelf!
Aja en nota bene dat voorval met die auto speelde zich af op de parking van het ziekenhuis, dus zij zij wel verantwoordelijk en niet ik!Ik vond dat ik mijn plicht gedaan had!
groetjes

Gepost door: christa | 11-10-10

Reageren op dit commentaar

Egoisten heb je in alle leeftijden, van jong tot oud. Bepaalde mensen denken nu eenmaal dat ze voorrang hebben op alles en iedereen, dat heel de wereld stilvalt als zij er niet meer zijn, dat ze zich alles kunnen permiteren, dat ze belangrijker zijn dan een ander, dat anderen lucht zijn... En inderdaad gepensioneerden moeten de jeugd niet met de vinger wijzen, dat ze eerst eens in eigen boezem kijken. (en t omgekeerde geldt ook he) ikke ikke ikke en de rest kan stikke... we zullen zien hoever ze geraken zonder 'de rest'...
Ik zou toch ook wel aangedrongen hebben opdat ze me doorlieten ... Ni laten doen... dat laat net zulke personen zich nog sterker voelen; Maar anderzijds heb ik ook van die dagen dat ik ertegenop zie om weer eens op mn strepen te moeten staan en dan laat ik ze ook maar doen....
Groetje,
AmaZony
ps : de kust is vrij... spinneke zit tussen de prei...

Gepost door: AmaZony | 11-10-10

Reageren op dit commentaar

Soms zegt mijn gevoel dat het beter is om te zwijgen dan een argumentatie op gang te brengen :-)

Gepost door: maike | 11-10-10

Lieve maike,

Je zag twee gepensioneerden op de fiets jullie voorbij rijden, moeilijk te been, gezien hun leeftijd ....

Sorry Maike maar heb je dat gecontroleerd ?
Niet alle gepensioneerden rijden per fiets of zijn moeilijk te been of tonen hun leeftijd. Gezien de akties die ze ondernamen twijfel ik aan de etiketten die je op deze mannen plakte.

Gezien de emotionele situatie waarin je verkeerde begrijp ik je reaktie wel maar vind je ze zelf correct ?

No hard feelings maar wel een dikke knuffel.

Gepost door: Leva | 11-10-10

Reageren op dit commentaar

In ons dorp is het heel uitzonderlijk dat men met de fiets over een kerkhof rijdt, alleen tegen Allerheiligen als men gerief bij heeft om de zerken van hun overledenen schoon te maken, daarom dacht ik...met de nadruk op dacht he Leva, dat ze niet goed ter been waren. Deze krasse gepensioneerden waren bij nader inzien acrobaten op rust! :-)
Etiketten heb ik alleen geplakt op degenen die geen respect tonen en die vindt je nu eenmaal bij 'bepaalde' jongeren èn ouderen, wat niet wilt zeggen dat ik ze allemaal over één kam scheer.

Gepost door: maike | 11-10-10

Daar krijg ik het ook van Ria!

Gepost door: maike | 11-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.