17-10-10

maike's roddel

Een straatbeeld
*************

Gisteren (zaterdag) zag ik op de markt dichtbij de kerk, een man lopen van ongeveer 40/45 jaar. Mijn eerste indruk was dat het een man was die hulp nodig had, dat hij niet in staat was om voor zichzelf te zorgen en dat ie bij iemand inwoont om hem te leiden in z'n bestaan en om hem te helpen in zijn noden. Hij droeg een dunne beige bermuda met daarover een rood T-shirt. Zijn blote voeten staken in clogs en rond zijn middel droeg hij een zwart heuptasje. Ik vond het te koud om nog maar te denken om zonder jas ergens naartoe te gaan...waarom liep die man daar dan op de markt zomaar wat rond in zomerkledij? Was hij er stiekem vanonder gemuisd? Of kijkt niemand naar hem om? Ik stel me altijd vragen over het waarom als ik zulke straatbeelden krijg voorgeschoteld en blijft het steeds bij raden en fantaseren, want een antwoord krijg ik er toch niet op.

17:53 Gepost in Roddels | Commentaren (5) | Tags: zorgbehoevend, indruk, straatbeeld | Pin it!

Commentaren

Awel, dat heb ik nu ook se ...
Ik vraag me vaak dingen af over mensen die ik tegenkom. 'k Ben dus niet de enige !

Gepost door: Mamapippa | 17-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik ook ! Stel me der ook vaak vragen bij, en voel me daar soms onwennig door of weet niet goed raad met wat ik moet doen. Moet je deze man aanspreken ? Moet je een andere instantie verwittigen ? Hij staat misschien als vermist opgegeven ? Moeilijk....
Groetje,
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 18-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat ik rond die man zou gaan draaien en over het weer beginnen, en dan zeggen dat hij er vreselijk op zijn zomers opstaat! misschien kom je dan wat meer te weten? Stel dat je morgen leest dat die man vermoord is of zijn eigen onder een trein heeft gesmeten, dan pas zou ik serieus wroeging krijgen ! Als ik nu zo'n dingen tegen kom, ga ik er naartoe ! ONlangs een man naar het rustoord gevoerd die in het gras zat langs de kant van de weg! We waren er ook al voorbij gereden, maar ik ben naar die vreemde man toegestapt heb gevraagd of hij een beetje zat te rusten of dat hij zich niet goed voelde, en er waren vast al honderden auto's voorbij gereden en de man had duidelijk hulp nodig!
groetjes

Gepost door: christa | 18-10-10

Reageren op dit commentaar

Moeilijke situaties, een beetje wereldvreemde mensen of verstrooide mensen, het blijft ongemakkelijk.
Ik luister meestal naar mijn gevoel in dergelijke omstandigheden want soms doen mensen ook zoiets als grap of voor een weddenschap.
Kijken naar de uitdrukking op hun aangezicht kan je leiden.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 18-10-10

Reageren op dit commentaar

Heb em weergezien en deze keer had ie een katoenen driekwart kakibroek aan met een wit T-shirt en zag er proper uit. Ik heb em goed geobserveerd en mijn eerste indruk was juist, namelijk dat ie -en nu gebruik ik wel het woord dat eerst verdoken zat in m'n postje- simpel van geest is...een mens dus die 'onder begeleiding' staat, anders zag ie er niet zo verzorgd uit. Bedankt voor jullie mening :-)

Gepost door: maike | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.