29-10-10

Ontdopen

Meer en meer mensen laten zich ontdopen...hoe belachelijk is dat niet? Alsof alles dan is opgelost! Nee toch! Oordelen doe ik niet maar mijn gedacht er over zeggen des te meer! Tot welk geloof gaan ze zich dan wenden? Of gaan ze nergens nog in geloven? Dat ze razend kwaad zijn kan ik zéér goed begrijpen, dat ze zich aan het lijntje gehouden voelden door de kerk ook, maar zich laten ontdopen is echt belachelijk! Hoe diep zat hun christelijk geloof dan? Niet diep volgens mij...alsof dit de pedofilie -dat zich trouwens overal manifesteert- van de aardbol doet verdwijnen door zich te laten ontdopen! Dat jonge mensen hun pasgeboren babies niet laten dopen is een beslissing waar ik volledig kan achterstaan èn begrijpen, maar de zogenaamde echte christelijken...? Zelfs de slachtoffers hebben daar géén baat bij, hun ziel geneest er niet mee, en als ik moest weten dat het hen geneest van al het kwaad dat hen is aangedaan, wel dan liet ik mij terstond ontdopen!


Ps: Moest dit effe kwijt!

21:22 Gepost in Algemeen, Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: ontdopen | Pin it!

Commentaren

Hallo!!!!

Ik kom je een dikke knuffel geven want het is KNUFFELDAG!!!!!

groetekes, annemarieke, x

ps: en wat hier boven staat ben ik mee eens!!!

Gepost door: annemarieke | 30-10-10

Reageren op dit commentaar

Zie je wel dat in sommige opzichten n blog nuttig kan zijn : je bent t effe kwijt ! Is er inderdaad over dat 'ontdopen', maar ach moeten zij weten, ik lig er alvast niet wakker van.
Knuf want t is knuffeldag vandaag ! (maar op andere dagen verdien je die ook zenne !)
Fijne weekendgroetjes
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 30-10-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike! Ik kan er in komen dat veel mensen zich laten ontdopen! Laat ons dat hele pedofilieschandaal nog eens helemaal vergeten! Maar zijn we niet allemaal gedoopt als baby die nergens inspraak in hadden!Pas op, ik ben zelf wel gelovig hoor! Diepgelovig, maar ik hou ook niet van de kerk en al zijn gedoe en rijkdom, maar soit dat doet even niet ter zake!
Maar als baby gedoopt is geen vrije keuze! Uiteraard staat niet iedereen achter de keuzen van zijn ouders! Velen groeien uit als mensen die niet achter die "doping " staan . Maar wat velen niet wisten dat je je kan laten ontdopen, ( wist ik trouwens zelf maar sinds heel dat pedofiliegedoe) en nu door dat ze weten dat dit mogelijk is gaan ze zich massaal ontdopen!
Ik vind dit minder erg dan vele hyprociete mensen die naar de kerk gaan zonder echt te weten waarom! Ik vroeg het laatst aan een oude vrouw, die zei dat ze niet gelovig was! Ik zei, waarom ga je dan naar de kerk en ze zei, kweet het zelf niet , omdat ik dat van kinds gewoon ben en wat zouden de mensen zeggen als we niet naar de kerk zouden gaan!
Dus geef mij maar goeie mensen, die elkaar graag zien en leven volgens de wil van Jezus, bla bla bla, maar k moet er vandoor
daaag

Gepost door: christa | 30-10-10

Reageren op dit commentaar

Ikzelf ben gedoopt, gevormd, getrouwd voor de Kerk, eigenlijk gewoon uit traditie ... en nu zie ik geen kerk meer aan de binnenkant. Tenzij het echt niet anders kan.
Enkele maanden geleden hebben we zeer bewust gekozen om onze dochter niet te laten deelnemen aan het vormsel. Ik zou het wat hypocriet vinden, traditie is er om van af te stappen af en toe ...

Gepost door: Mamapippa | 30-10-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike,

Hier is t hetzelfde gegaan als bij Mamapippa en onze kinderen hebben ook geen H.Vormsel gehad. Als ik hun hoor praten zullen ze ook nooit voor de kerk trouwen. Ik zal ze ook niet pushen om t wel te doen.
En als t ooit tot een begrafenis komt in de familie, zou ik eerder kiezen voor een intieme dienst dan voor een begrafenismis in de kerk.

Geniet van t extra uurtje dat we vandaag krijgen en van de extra dag bij t weekend, en alles wat daar tussenin zit natuurlijk ook, hé ;-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 30-10-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Maike, eerst en vooral bedankt voor uw bezoek.
Volgens mij gaat dat ontdopen niet meteen om de daad op zich, maar is het meer een statement. Ik ben ooit gedoopt en nu vrijzinnig. Ik hecht dan ook niet veel waarde meer aan dat doopsel.
Mijn zoon is ook gedoopt en mag zijn communie doen. Wat hij er later echter mee doet is zijn keuze. Ik mag hem die zaken niet ontnemen omdat ik zelf niet meer geloof.
Fijne zondag.

Gepost door: Perry | 31-10-10

Reageren op dit commentaar

Ohja, dat is ieders z'n keuze. Ik kan die ook wel begrijpen, mensen willen misschien niet meer te maken hebben met dergelijke instituten al zijn we daar enorm naïef in, er is overal pedofilie. Maar in de Kerk vind ik het des te zieliger, ze kiezen er zelf voor om 'rein te blijven' en dan dergelijke praktijken. Los van dit vind ik ontdoping belachelijk. Ik kan me niet voorstellen dat het hun leven zal verbeteren...

Gepost door: Sam | 01-11-10

Reageren op dit commentaar

Veel zoden zal het allemaal wel niet aan de dijk brengen, daar heb je gelijk in. Maar als symbolische daad betekent het wel wat, kan ik me voorstellen. En als mensen er zich beter door voelen, waarom niet dan?
Velen van ons zijn (katholiek) gedoopt, gevormd en getrouwd uit traditie, gewoonte of gewoon omdat wij of onze ouders bang waren om voor de rest van ons leven door god en klein Pierke scheef bekeken te worden.
Waar ik het veel moeilijker mee heb is het feit dat nog steeds 80% van de middelen bestemd voor de erediensten gaat naar de katholieke eredienst. Helemaal niet meer representatief zou je denken.

Gepost door: Sharp Ben | 01-11-10

Reageren op dit commentaar

Ik vroeg me dit ook eerst af, of het niet belachelijk is om je daar mee bezig te houden. Zelf ga ik het ook zeker niet doen, maar heb nu wel kennis gekregen waarom er wel een gegronde reden kan zijn.

Namelijk wordt de subsidie die het Instituut Kerk van de staatsinkomsten krijgt, bepaald, door het aantal zieltjes, of anders gezegd door allen die gedoopt zijn. Nog gelovig of niet betaal je dus toch nog mee aan dit Instituut via je belastingen, zonder vrij te kunnen beslissen. In Frankrijk, en als ik me niet vergis Italië is dit anders en moet het Instituut kerk ook reclame maken tijdens de periode van het invullen van de belastingsformulieren om schenkingen te krijgen. Maar er zijn waardelozer dingen waar je belastinggeld aan versmost wordt. Hoe moeilijk en gevoelig de materie ook ligt zal het percentueel gezien toch een kleinere groep zijn die misbruiken hebben gepleegd tenopzichte van de grotere groep die héél wat menslievend werk verrrichten.

ook een knuf van mij...

Gepost door: life angel | 01-11-10

Reageren op dit commentaar

Ontdopen?? God allemachtig, ben blij da'k nie eens gedoopt ben.

Gepost door: danique | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Ik kan me vergissen maar is het niet alleen in de katholieke kerk dat men over ontdopen spreekt ?
Een bekende vertelde me dat hij in twee verschillende godsdiensten het doopsel ontving, eerst protestants en daarna katholiek, zonder dat er een ontdoping nodig was.
Er lopen misschien nog mensen rond die verschillende doopsels ondergingen om één of andere reden.
Een doordenkertje ?
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.