29-10-10

Ontdopen

Meer en meer mensen laten zich ontdopen...hoe belachelijk is dat niet? Alsof alles dan is opgelost! Nee toch! Oordelen doe ik niet maar mijn gedacht er over zeggen des te meer! Tot welk geloof gaan ze zich dan wenden? Of gaan ze nergens nog in geloven? Dat ze razend kwaad zijn kan ik zéér goed begrijpen, dat ze zich aan het lijntje gehouden voelden door de kerk ook, maar zich laten ontdopen is echt belachelijk! Hoe diep zat hun christelijk geloof dan? Niet diep volgens mij...alsof dit de pedofilie -dat zich trouwens overal manifesteert- van de aardbol doet verdwijnen door zich te laten ontdopen! Dat jonge mensen hun pasgeboren babies niet laten dopen is een beslissing waar ik volledig kan achterstaan èn begrijpen, maar de zogenaamde echte christelijken...? Zelfs de slachtoffers hebben daar géén baat bij, hun ziel geneest er niet mee, en als ik moest weten dat het hen geneest van al het kwaad dat hen is aangedaan, wel dan liet ik mij terstond ontdopen!


Ps: Moest dit effe kwijt!

21:22 Gepost in Algemeen, Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: ontdopen | Pin it!

22-10-10

Blogpauze

Ik zie het even niet meer zitten en las een kleine/grote blogpauze in. Als ik een paar dagen/weken van de blogs wegblijf, is de zin om verder te doen er misschien weer, maar zoals het nu gaat is bloggen een eenzame bezigheid, me dunkt. Ik ben het beu om elke dag naar 'De officiele Skynetblogs' te gaan kijken of Dennis de categorieën heeft terug geplaatst en moet er telkens weer ontgoocheld van weggaan. En omdat ik het moeilijk heb om te bedelen, is een blogpauze voor mij de oplossing. Ik ben het ook niet gewoon om géén antwoord te krijgen op de vragen die ik stel, getuigd van een tekort aan een beleefdheidsvorm en van weinig respect t.o.v. mij en andere bloggers. De creativiteit is bij veel bloggers verdwenen, alleen al doordat er geen categorieën aanwezig zijn en mede door dat zit de moed me een beetje in de schoenen. Voor mij is bloggen een beetje zoals een bijeenkomst zonder lawaai en ook om feeling te houden met wat leeft in deze virtuele wereld. Maar als er geen categorieën zijn, blijf ik ter plaatse trappelen en dan heeft verder bloggen geen zin...hopelijk is het maar van korte duur en zie ik jullie vlugger terug dan ikzelf had verwacht.

21:36 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (9) | Tags: blogpauze | Pin it!

21-10-10

Binnen 100 jaar...

Zie je niks meer van wat wij nu zien, zie je de auto's die je nu ziet, als een stuk antiek op een autokerkhof staan. Zie je de moderne huizen van nu, vervallen en scheef getrokken tegen elkaar aanleunen. Zie je niks meer van de jonge mensen die nu vrolijk door het leven huppelen. Zie je de babies die nu liefdevol worden gevoed, als pre-gepensioneerden hun rol van grootouders vervullen en ga zo maar door...! Alles wat wij nu zien, zal binnen 100 jaar van de aardbodem verdwenen zijn. Klinkt eng hè!

11:55 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: leven, dood | Pin it!

19-10-10

Waar of niet waar

 

31.jpg

Als je die twee kunt gescheiden houden, ontstaat er geen conflict.

 

22:14 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: verstand, hart | Pin it!

17-10-10

maike's roddel

Een straatbeeld
*************

Gisteren (zaterdag) zag ik op de markt dichtbij de kerk, een man lopen van ongeveer 40/45 jaar. Mijn eerste indruk was dat het een man was die hulp nodig had, dat hij niet in staat was om voor zichzelf te zorgen en dat ie bij iemand inwoont om hem te leiden in z'n bestaan en om hem te helpen in zijn noden. Hij droeg een dunne beige bermuda met daarover een rood T-shirt. Zijn blote voeten staken in clogs en rond zijn middel droeg hij een zwart heuptasje. Ik vond het te koud om nog maar te denken om zonder jas ergens naartoe te gaan...waarom liep die man daar dan op de markt zomaar wat rond in zomerkledij? Was hij er stiekem vanonder gemuisd? Of kijkt niemand naar hem om? Ik stel me altijd vragen over het waarom als ik zulke straatbeelden krijg voorgeschoteld en blijft het steeds bij raden en fantaseren, want een antwoord krijg ik er toch niet op.

17:53 Gepost in Roddels | Commentaren (5) | Tags: zorgbehoevend, indruk, straatbeeld | Pin it!