29-11-10

Pc of een laptop? Help!

Dilemma dilemma, wat is het beste?
Heb zus laten komen met haar laptop om zelf eens te oefenen. Niet te doen als je een pc gewoon bent! Dat geschuifel met je vinger over dat rechthoekig dingetje is kei vervelend, ik wil telkens de muis pakken! Nu zou ik echt graag willen weten wie vóór een laptop is en waarom zodat ik me een goed beeld kan vormen want mijn beeld daarover is allesbehalve scherp :-)
Wordt je een laptop gewoon of is een pc nog steeds het beste?

13:18 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (10) | Tags: laptop, pc | Pin it!

26-11-10

Pluimen op m'n hoed :-)

Zo'n pluimen heb ik wel verdiend en liefst van die arendsveren, geen duivenpluimen, lol :-)

Ik had eerst een andere titel voor dit postje bedacht, nl. 'Ambras in de keet geweest?' , ja met een vraagteken achter het laatste woord hè! Maar ik vond pluimen op m'n hoed beter. :-)

Als je samen, je man en jij, gaat behangen hangt er een gespannen sfeertje op de set, nietwaar...ook bij ons, zeker als je allebei kunt behangen! Oppassen dus voor den ambras die er onvermijdelijk volgt als geen van de twee toegeeft! Toen het uit de hand dreigde te lopen heb ik em op een bepaald moment alleen laten verder doen...ik kon mijn tijd en energie beter in andere dingen steken dan dat er een explosie dreigde :-)
Dat was dus m'n eerste pluim! Mijn volgende pluim heb ik verdiend door rustig en ontspannen te blijven doorheen onze gezamelijke werkzaamheden, ben er echt fier op! Ik deed wat ik kon en wat te zwaar was, of nog maar dacht dat het te zwaar was, liet ik liggen waar het lag, stond of hing...za-lig, zonder enig schuldgevoel! M'n derde pluim gaat naar m'n zelfvertrouwen! Het inrichten van ons interieur heeft me altijd onzeker gemaakt, zeker als het ging om behangpapier kiezen, mens wat twijfelde ik toch altijd, zo ook met hebbedingetjes die de living, keuken en kamers moesten opfleuren, maar nu ging ik recht op m'n doel af en dat heeft vruchten afgeworpen.

Ik hoop dat ik nog lang mag leven zodat ik geen hoed meer nodig heb maar een hoofdtooi :-)

hoofdtooi.jpg

Ps: Je ziet hè, ben braaf geweest, euh...dank zij jullie! ;-)

22:33 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Pin it!

19-11-10

Hoe ver staan we nu...

Negen dagen is het geleden dat ik nog een postje heb geplaatst zo te zien, negen drukke dagen en een zo goed als lege living :-)
Het papier is van de muren, de deuren zijn afgewassen, het plafond is tweemaal geverfd (was keinodig), de Franse stenen van de open haard zijn afgeschrobd, de vloerbedekking die uit zuivere wol bestaat hebben we ook onder handen genomen en is weer zo goed als nieuw, de eetkamer met barkast, boekenkast en nog wat van die kasten zijn de deur uit...voorgoed! Als een mens dan toch bezig is doet ie het beter tegoei nietwaar. We hebben dus een nieuwe eetkamer besteld die ze pas eind Januari leveren en hebben er een kast bijgekocht om mijn pc -als ik er niet aanzit- in te zetten zodat ie lekker verborgen blijft voor bezoekers, mijn man gaat er ook een soort uitschuifbare rolplank in maken om mijn toetsenbord op te zetten. Voor mij geen bureau meer...eindelijk! Vandaag hebben ze de voorzetrolluiken -die we net één maand eerder hadden besteld- voor drie slaapkamers, de keukenraam en de keukendeur, geplaatst. In die negen dagen ben ik niet één keer over mijn grenzen gegaan maar heb nu toch een paar dagen voor de boeg waarin ik niks, maar dan ook letterlijk en figuurlijk niks nada wil of kan doen hoor. Morgen zaterdag gaan we op ons duizend gemakskes winkelwaar inslaan om nadien te genieten van iets lekkers. Zondag gaan we VLIESbehang kiezen en pakken er direct een vooraf grote klaargemaakte pot behangLIJM erbij, zodat we maandag kunnen starten met behangen!  :-)
Ziezo, als je me weer een poosje niet hoort of ziet...I'm a busy very busy woman you know! :-)

22:33 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (5) | Pin it!

12-11-10

Ik leef nog :-)

Hahaha, mijn titel is wat misleidend en kan vanalles bevatten hè, van:
- Oei maike heeft precies sjans gehad, eens vlug lezen of ze niet van het ladderke is gevallen, of...
- Er is iets vreselijks gebeurd waar maike toch nog heelhuids is doorgesparteld!

Neenee, ik kwam maar even zeggen dat ik -zoals men in de volksmond zegt- nog leef, dat m'n zelfbeheersing nog steeds haar taak doet, dat 1/4de van de living kaal is, dat ik van plan ben tot het einde te gaan -als die zelfdinges haar taak blijft uitvoeren tenminste- en dat ik meer en meer begin te zien wat ik eigenlijk niet hoor te zien, of met andere woorden...niet zo belangrijk zijn om ook daar m'n klauwen in te zetten! Dat ik af en toe traantjes voel en dat ik dan weet dat ik te dicht bij de pijngrensoverschrijding sta...maaaaaaaarrr het op tijd inzie! Dat mijn kersenpittenkussen nog nooit zoveel dienst heeft gedaan als dezer dagen en dat ik zelfs trots ben dat ik nog geen enkele pijnstiller heb moeten innemen...wat ik trouwens zelden doe!
Dit alles maar om te zeggen dat ik nog leef hè! :-)

21:37 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (10) | Tags: zelfbeheersing | Pin it!

09-11-10

Zelfbeheersing

Weet je wat ik aan het doen ben? Het behangpapier van de living aan het verwijderen en dat is geen klein livingske hoor! Je zou nu kunnen zeggen: "Huh... En dat voor iemand die fibromyalgie heeft????" Juist ja, vandaar m'n titel 'zelfbeheersing'! Die wordt dus ferm op de proef gesteld, ben nog nooit zo op m'n hoede geweest als nu. Ben bezig met rusten na elk pandje dat ik verwijder... Het trapke op en af vergt al te veel energie en voel me echt moe en de spieren in m'n voeten beginnen te branden. Maar hé, heb een 'eeuwigheid' tijd en al duurt het een week of zelfs veertien dagen eer we tegen kale muren aankijken, ik ga me niet -met de klemtoon op niet- forceren. Mijn man? Die heeft deze week echt geen tijd, dus doe ik het op mijn manier. Volgens mij krijg ik nog spijt dat ik er op m'n eentje aan begonnen ben, maar dat zien we de volgende dagen wel!

13:47 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (12) | Tags: zelfbeheersing | Pin it!