31-12-10

Van 2010 naar 2011

Met grote stappen of met kleine stapjes
Reikhalzend naar uitkijken of aarzelend tegemoet gaan
Komen doet ie toch en daarom wens ik iedereen een

groetje8.jpg

 

09:00 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Pin it!

29-12-10

maike's roddel

Een moment-frustratie
*******************

Soms zit ik met frustraties die een uitweg zoeken en dan is het oppassen geblazen om niet verkeerd over te komen en toch wil ik me niet anders voor doen dan ik ben. Ben beleefd en zoek naar woorden die in de context van mijn frustraties passen. Ik ben to the point tot op zekere hoogte en als ik denk dat die hoogte is bereikt en het gaat neigen naar platvloers, stop ik en probeer ik verder te doen binnen mijn opgelegde  lijntjes. Deze manier is natuurlijk niet gemakkelijk, maar wanneer is het wel gemakkelijk?

Waar gaan mijn frustraties dan over?

Ik las daarstraks een blog die ik al een paar jaar volg maar er nooit reageer en laat nu net dat laatste postje zijn dat bij mij het één en ander teweeg bracht. Ik wist waar ze het over had en ik zat maar ja te knikken bij alles wat ik las en toen ik de reacties las kreeg ik het pas goed op mijn heupen! Niemand, maar dan ook niemand had door waar zij het over had...ofwel wisten de bloggers het wel en durfde niemand te reageren zoals het hoorde...je zag de o zo grote omwegen in menige reactie en daar krijg ik het van. Dus ging ik uit nieuwsgierigheid de blogs van de reageerders lezen...man man man! Weet je wat ik toen dacht?

"Hou toch op met zoete broodjes bakken, ze zijn al beschimmeld voor ze op de blog terecht komen! En het eigenaardige is dat ze gretig gegeten worden". Ja, dat was wat ik dacht zie!

Ps: Deze bewuste blogster negeert elke valse nood van een 'ander' en dat bewonder ik in haar (alhoewel ik er nooit een reactie achterlaat)

16:24 Gepost in Roddels | Commentaren (10) | Tags: roddels | Pin it!

28-12-10

Uitspraken uitvergroot

'Tegen de sterren op' is een programma dat door VTM 's zondags wordt uitgezonden en waarin BV's op hun uitspraken of attitude worden 'gepakt' en uitvergroot. Door dit programma ben ik er achter gekomen dat ikzelf ook van die uitspraken heb -die ik dan denkbeeldig uitvergroot- waar ik bijna verlegen van wordt, lol. Ik weet niet of het streekgebonden of dorpsgebonden is en of jullie ook met zo'n typische eigen vorm van uitdrukkingen voor de dag komen, maar die ik hanteer zijn in uitvergrootte vorm niet te doen...Ik zet er een paar op een rijtje (in uitvergrootte vorm natuurlijk):

OCHGIJJJJJJJJ!
JAAAAWADDE!
'T IS NIEWAAR HEEEEE!
ZIEDE NU WEL!
NIE TE DOEN!
SHIT!
...

Hm...mijn meest voorkomende wou ik als laatste houden maar ben die toch wel knal vergeten zekers, lol! Ben benieuwd naar die van jullie! Durven jullie mijn uitdaging aan, zet em dan op uw eigen blogje! :-)

11:57 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (3) | Tags: uitspraken | Pin it!

26-12-10

Kerst is voorbij.

Kerst is voorbij en voor degenen die Kerst hebben kunnen vieren genieten zeker nog na, wat ik hen natuurlijk gun. Of je nu gelovig bent of niet, kerst heeft iets speciaals op donkere winteravonden. Het brengt een aparte sfeer, de lichtjes die om ter mooist schitteren in de kerstboom, de flikkerende kaarsjes hier en daar neergezet en het lekkere eten...hoe simpel de bereiding ook geweest is en niet te vergeten -het allerbelangrijkste- het gezellige samenzijn. Eventjes je zorgen kunnen vergeten werkt heilzaam en ontspannend voor je geest en gemoedsrust. (Nee, ik ga het niet hebben over de eenzamen, de daklozen en de hongerigen...daar kunnen wij niks aan veranderen.) Soms is het nodig om even aan jezelf en je naaste familie te denken en dan is Kerst en Nieuwjaar de gelegenheid om dat ook daadwerkelijk te doen...dus wees niet timide om daar voor uit te komen. Natuurlijk zijn er dingen waar ik niet mee akkoord ga en hebben jullie ook jullie bedenkingen bij sommige dingen, but hey...It's Christmas time en ik ben dan ook niet van plan om er een roddelpostje over te maken, dat past niet! Geniet dus lekker na van wat kon...dat is uw goed recht.

22:05 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (1) | Tags: kerst, genieten | Pin it!

24-12-10

Een lichtpuntje

Ik wens jullie allemaal een hele fijne en gezellige Kerst toe!

Penguin.gif

09:00 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Pin it!