12-01-11

maike's roddel

Over 25 jaar
***********

Stel u voor dat men over 25 jaar niet meer weet wat een boterhammeke met choco is, dat men 's morgens opstaat en het ontbijt uit een vitaminepilleke bestaat, doorgespoeld met wat water. Niet zo moeilijk voor te stellen als je in de supermarkten rondkijkt. Kellogs cornflaces bv. ...een handjevol en je moet er de ochtend mee zien door te komen zonder flauw te vallen. Een lunchkoekje voor 's middags en 's avonds een maaltijd die op voorhand is klaargemaakt, in plastiek verpakt, de microgolf in...voor iedereen uit het gezin zo'n plastiek bakje met een plastiek bestekje en je hebt zelfs geen afwasmachine meer nodig. Ik begin af te wijken en had het in feite over een boke met choco, zo'n boke dik besmeerd met Nutella, heel lekker om de ochtend mee te beginnen! Maarja, als we nog eens 25 jaar verder zijn moeten ze bij Google gaan zoeken wat een boke met choco is en als ze dan bij de afbeeldingen zo'n fotoke vinden...misschien dat ze wel denken dat men 25 jaar geleden str... smeerden? ;-)

16:42 Gepost in Roddels | Commentaren (11) | Tags: roddelen | Pin it!

Commentaren

Waar is de tijd van de reclame van de boterham met suiker! Het rosse mannetje met de sproetjes, en de boterham met goudkleurige suiker! Nu zou het een misdrijf zijn een kind een boterham vol suiker te geven! Ach ja alles evolueert, wij eten ook geen vette darmen meer, geen bouillie en zo van die vettige dingen die onze ouders en grootouders wel lekker vonden, bah, vette darmen, k mag er niet aan denken, jongens dat stonk!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 12-01-11

Reageren op dit commentaar

Lol, jij kijkt verder in het verleden dan ik bedoel Christa! Ik had het over een boterhammeke met choco hè! :p

Gepost door: maike | 13-01-11

Zo'n vaart zal het wel niet lopen. Een boke met choco is immers veel te lekker! En zolang eten meer betekent dan "voeding tot zich nemen om in leven te blijven", zal een boke met choco wel blijven bestaan...

Gepost door: Sharp Ben | 13-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik eet nooit boterhammekes met choco, en nu ik jouw laatste zin gelezen heb, maike ... gaat t er nooit meer van komen, denk ik ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 13-01-11

Reageren op dit commentaar

hehe denk dat dat boke met choco nog wel n tijdje zal meegaan zenne, misschien zelfs langer dan al die nieuwe str... euh smeerpasta's. Choco, confituur, honing... zijn dingen die van generatie op generatie doorgegeven worden... Dus lang leve het boke met Nutella (Kwatta is anders ook niet slecht!)
OT / als antwoord op jouw reactie op m'n blog :
"@maike : en ik vind dat zelfs heeel fijn, zo'n reactie van een 'leek' ! Fotografie is niet enkel techniek, belichting en compo. Fototechnische opbouwende kritiek is meer dan welkom, maar ook met reacties van 'leken' ben ik iets, zij kijken naast de techniek en zien het ware beeld, iets wat fotografen uiteindelijk niet meer zien... Wanneer iemand, fotograaf of leek, al is het maar één minuutje ,geboeid wordt door m'n foto is m'n doel bereikt ! Foto's die aanspreken, die opgemerkt worden, om't even over welk onderwerp.... die wil ik maken ! Bedankt 'leek' maike !"

Gepost door: AmaZony | 13-01-11

Reageren op dit commentaar

Das pas ne goeien uitleg zie en jij ook bedankt voor het begrip! :-)))

Gepost door: maike | 14-01-11

Hallo Maike!!

Jij denkt al heel ver vooruit!
Wie weet is het dan wel zo!!
Alles met pillekes en drankjes!
Waar gaan we naar toe!!
Maar ik heb mijn boterhammeke met choco nodig ze-ne
mijn troost voor de dag!

lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, x | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

kom ik bij jou, lees je postje en weet je wat, ik heb juist een boterham met nutella choco op

Gepost door: mijmerwolkje | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

Dat boke met choco zoals jij het beschrijft is ondertussen ook al een beetje aangepast sinds mijn kindertijd. Het smeuige, goed smeerbare goedje was 50 jaar geleden iets minder smeerbaar. Ik herinner me nog de stukgetrokken snede brood belegd met dikke proppen pure choco die je mond en wangen lekker plakkerig en donkerbruin maakten. Zo'n pot choco moest je een beetje opwarmen om hem "lopender" te maken maar dat werd meestal vergeten. De nasmaak van die boterham behield je wel lange tijd in je mond. Zo zie je maar dat alles went.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

Dit vind ik een supergeweldig postje :-)
Lang leve het boke met choco !!!

Gepost door: Mamapippa | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

woeha, zalig logje! viva nutella! :-))

Gepost door: joten | 18-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.