30-01-11

Niet te doen!

Heb ik me deze zondag verveeld! Ik wou een keer thuisblijven...koekoenen zoals ze zeggen, maar is me dat tegengevallen! Even de pésé opgezet, dan weer af, de tévé aan en half geluisterd naar de zevende dag. Ik had nogtans geen opdragt gegeven aan m'n hersenen om ook rust te pakken en het ergste is dat ik me nog steeds verveel zowals je kunt merken aan m'n postje. Ik hoop dat als ik straks ga slapen mijn slaap ook niet vervelend gaat doen of ik sta vervelend op en dan is het hek helemaal van de dam! Een hele dag niks doen is echt niet te doen! Ik raat het iedereen af!

22:05 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Pin it!

28-01-11

Ons taalgebruik

Net zoals onze regering, zit ons taalgebruik ingewikkeld en moeilijk in elkaar. Veel woorden die wij uitspreken worden anders geschreven. Neem nu het woord bibliotheek, waarom niet biblioteek?
Apotheek  -  apoteek
Thuis  -  tuis
School  -  sgool
Schoenen  -  sgoenen
Chloroform  -  kloroform

Zo zijn er een massa letters die onnodig tussen woorden worden geplaatst vind ik! Wie weet er nog zo'n woorden of namen waarvan je vindt dat het anders kan?

12:13 Gepost in Algemeen | Commentaren (9) | Tags: taalgebruik | Pin it!

24-01-11

Soms hè...soms!

Soms zou ik de tijd willen vangen en eisen dat ie even wilt stil blijven staan! Het is vandaag al de 24st. en m'n vorig postje van den 22st, ik verschoot er gelijk van en dan te bedenken dat ik nog steeds niet weet wat te schrijven (typen klinkt niet zo mooi hè). Het is de moeite niet om te zeggen dat het winkelen m'n zinnen heeft verzet, ook niet dat ik nog steeds in een balzaal zit te kijken en al een poos uitkijk naar m'n nieuw eetkamer! Ook niet interessant is dat ik twee replicas van Van Gogh vrijdag mag gaan ophalen, alé, voor mij zijn ze wèl interessant want 'Boer en Boerin' komen van m'n grootmoeder, moeder en zijn nu in mijn handen, zoals je ziet is boerin ferm beschadigd!

boer-boerin.jpg

Wat ik wel even kwijt wil is het feit dat ik zelf 5 salonkussens ga maken...de stof heb ik toch al...bordeaux-kleurig, vind dat mooi staan/liggen bij donkergrijs, of moet ik zeggen: antracietgrijs om het schoner te doen klinken ;-) Wat dan weer niet zo interessant is om er een postje over te wijden is het feit dat ik ooit heel veel genaaid/gestikt heb, maar het is allemaal zo lang geleden dat ik denk dat ik er niks meer van terecht ga brengen. Zo, het was maar om te zeggen dat ik soms de tijd zou willen vangen en... ;-)

 

21:24 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Pin it!

22-01-11

Afleiding (update)

De reacties zijn lief en bedankt daarvoor, maar ik laat em verdwijnen omdat er teveel pijn in verweven zit. Ik wil em zelfs niet op een externe harde schijf plaatsen noch op cd-rom of wat dan ook. Weet je, als je gedichten schrijft of op internet zoekt, ga je je automatisch focussen op gedichten over pijn, verdriet en verwarring die je dan deden wenen omdat je hen begreep of dacht het begrepen te hebben. Je kunt het vergelijken met liedjes die je wilt horen als je verdrietig of gelukkig bent enz. Mijn gedichtensite heeft me uiteindelijk niks dan ellende opgeleverd...buiten dan dat ik een bezigheid had (lees het vorige postje). Ik ga  er nog zelden kijken. Deze week ben ik wel elke dag gaan kijken om na te denken over het wel of niet wegdoen van mijn site en terwijl ik daar zat te lezen kwam alles weer naar boven, samen met de tranen en die tranen en dat gevoel wil ik nooit meer! Er staan verschillende gedichten op die ikzelf heb geschreven en die ik ook niet in een mapje ga bewaren om dezelfde reden als hierboven aangehaald. Elk gedicht van mij heeft een achtergrond van intense gevoelens en gedachten die nu niet meer de mijne zijn. Achja, ik kan er een boek over schrijven maar daar heeft niemand baat bij. De awards die ik ermee verdiend heb waren mijn trots...toen, nu doet het me niks meer! Indie's Sensitive Poetry verdwijnt voorgoed van het scherm en echt, het doet me niks meer omdat er geen fijne herinneringen aan verbonden zijn. Ik doe alleen nog de dingen die ik wil en kan en vooral...ik wil vooruit kunnen kijken, wat toch het allerbelangrijkste is in het leven. Nogmaals bedankt voor de reacties :-)

Ps: Of ik er spijt van ga krijgen? Ik weet het niet maar ik denk van niet.

Nu nog mooier!
*************

Heb me deze middag bezig gehouden om mijn gedichtensite te verwijderen, heb al m'n prentjes, awards, muziek enz.  van m'n pc verwijderd en toch blijft ie in al z'n glorie staan!?? Voor ik uit m'n sloffen ga schieten verwijder ik nog even de link uit m'n favorieten en sluit ik de pc af en ga ik winkelen met alles erop en eraan!

Nog een prettig weekend iedereen.

14:04 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (9) | Tags: gedichtensite | Pin it!

19-01-11

Afleiding

De pijn (Fibromyalgie) die ik jaren geleden voelde werd ondraaglijk en zocht ik wanhopig naar afleiding, anders hield ik het niet vol. Ik leerde de computer 'kennen' en surfde elke dag wel een paar uurtjes op het www. tot ik op gedichtensites terecht kwam. Mijn interesse was gewekt. Ik ontdekte dat er in mij een kleine dichter schuilde en had er een nieuwe hobby bij. Na een tijdje miste ik iets in mijn gedichtjes en weer begon er een zoektocht naar dat iets. Die zoektochten en het schrijven en lezen van gedichtjes gaven me de afleiding en de moed om door te gaan, maar wat moest ik nu doen met alles wat ik vergaard had? Mijn dochter hielp me aan een eigen gedichtensite en mijn opdracht bestond er in om dat 'iets' tot zijn recht te laten komen. Een schuilnaam werd gezocht en omdat ik de geschiedenis van indianen interessant vond, doopte ik mezelf om als indie, een verkorte versie van indiaan. Ik zocht naar afbeeldingen voor mijn gedichtjes, de muziek, alles moest perfect passen in het geheel van mijn gedichtensite. Ondertussen maakte mijn dochter de kaders als afwerking. Ik moet zeggen dat het meer dan geslaagd was en ik verdiende er vele awards mee, gekeurd door een echte jury! Mijn laatste update was op 9 Augustus 2006, dus vier jaar geleden en dat kwam omdat ik vier jaar geleden met revalidatie en therapie was begonnen en er geen tijd meer over was om me bezig te houden met mijn gedichtensite. De zin om ermee verder te doen is er niet meer omdat ik nu andere prioriteiten heb, en ben dan ook van plan om wat ooit mijn houvast was te verwijderen. Degenen die benieuwd zijn en hem graag willen lezen -de muziek heb ik al verwijderd-, klik dan op deze link. Grijp deze kans nu het nog kan! :-)