25-03-11

Een spijtige zaak

Ik noem Facebook een spijtige noodzaak. Goed voor verloren gewaande familie en vrienden, maar nefast voor de blogs. Kijk toch eens hoe weinig nieuwelingen zich nog vervoegen op de blogs en hoeveel bloggers zich al aansluiten op Facebook. Het zijn de die die er voor zorgen dat het bloggen verdwijnt...al zeggen ze misschien van niet, toch is het zo! Achja, ieder doet wat ie wilt hè maar toch vind ik het een spijtige zaak. Wat sommigen ook vergeten of nalaten, is dat men geen postje plaatst over hun vertrek, alsof bloggen niet door mensen maar door robots zijn gemaakt en zich dus geen jota hoeven aan te trekken over het deleten van hun blog en ons met vragen achterlaten. Er zijn er ook die zich na een jaar weer aan het bloggen wagen en zich dan een 'bult' verschieten dat er zo weinig veteranen zijn overgebleven...waar zij trouwens mede verantwoordelijk voor waren door het stillekes af te trappen. Nuja, ikzelf zal het nooit aftrappen zonder een woordje uitleg omdat ik vind dat bloggers er recht op hebben. Er zijn ook bloggers die zeggen dat je niet voor anderen blogt maar voor jezelf...waarom pakken die dan geen papieren blognote en schrijven ze daar hun verhaal dan niet in op? Iedereen die blogt wilt voor een bepaald publiek bloggen, voor mensen die in een gelijkwaardige situatie zitten als zijzelf bv.! Kom dus niet af met zo'n onzin als: "Ieder blogt voor zichzelf!" Iedereen wilt gelezen worden, eender hoe! Daarom vind ik het een spijtige zaak als het bloggen in de archieven van 'den tijd' verdwijnt!

15:16 Gepost in Algemeen, Persoonlijk | Commentaren (14) | Tags: facebook, twitter | Pin it!

Commentaren

Dag Maike!!

Groot gelijk wat je daar schrijft!!
Facebook hier en facebook daar ik haat het!
Ge kunt nemer op je blog komen of op internet of die facebook staat overal bij, pfffff
Zal nooit op facebook gaan, allez ik hoop het dat ze het bloggen niet wegdoen!! dat zou ik zeer spijtig vinden, echt waar!

verder nog een fijne dag, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

ik kan enkel beamen wat annemarieke zegt! door facebook is het forummen ook al kapot gegaan! ik heb daar een tijdje geleden eens gaan zien maar het is ook mijn ding niet. ten eerste is het precies praten in het luchtledige, en ten tweede word je langs alle kanten van alles opgedrongen, en dat haat ik. en dan nog een hoop miserie om je account echt te verwijderen, onvoorstelbaar.

Gepost door: joten | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

btw maike, eens vroeg gaan slapen en diep kruipen, morgen zal alles wel weer beter zijn!

slaap wel en goed en veel!

Gepost door: joten | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

Olala, ... ik beken, ik zit op dat smoelenboek ...
Maarrrrrrrrrrrr, ik blog ook weer, en ik heb iedereen ervan op de hoogte gebracht toen ik even een blogpauze nam. Heb ik nu terug goei punten ;-)

Bloggen doe ik ook wel voor mezelf, maar ik steek het niet achter stoelen of banken dat ik ook heel graag bezoekers krijg, vooral als ze een reactie achterlaten, hoe meer, hoe liever. Dus eigenlijk toch meer bloggen voor een ander dan voor mezelf, mmm, noemen ze dan dat bloggeil ?
In ieder geval, ik ben blij dat ik terug boven water ben, ... en dat ik terug reacties krijg ;-)

Groetjes en een fijn weekend xXx

(Zou je echt 'ns niet op Facebook gaan ???)

Gepost door: Mamapippa | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

Heb er eens opgezeten uit nieuwsgierigheid...het is zoals joten zegt.

Gepost door: maike | 27-03-11

Ik zou t nie beter kunnen zeggen, Anja!

Momenteel zit ik ook in een aangekondigde blogpauze. Op FB ben ik nog redelijk actief, maar ook de blogjes blijf ik trouw. Al is t dan nie elke dag ... maar dat was al een tijdje zo.

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 27-03-11

Het zit u precies hoog maike, gelijk dus dat ge uw gedacht zegt. Tja, of het bloggen zou verdwijnen door facebook? Ik weet het niet, lijkt me toch totaal iets anders maar dat er daardoor negatieve veranderingen bij de blogs merkbaar zijn,spijtig.

Gepost door: bea | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

Ja, het is totaal iets anders dan bloggen. Het probleem is, als er iets nieuws komt, de meesten er met hun volle gewicht invliegen en het vorige 'vergeten'.

Gepost door: maike | 27-03-11

Ik ken het niet, nooit geprobeerd maar wel veel van gehoord natuurlijk. Alle nieuwe dingen verouderen en op een dag hoor je er minder en minder van.
Geniet maar van het zonnetje en het zomeruur deze nacht niet vergeten.

Fijn weekend en lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 26-03-11

Reageren op dit commentaar

Mijn reactie is idem Mamapippa, maike ;-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 27-03-11

Reageren op dit commentaar

ik mag toch hopen dat het bloggen niet verdwijnt....ben verdorie hier net mee begonnen.......en ik vind het geweldig om te doen..... wat dat facebook betreft...ik moet het gebruiken omdat ik farmville speel. ik denk dat het bloggen niet zal uitsterven,hoor...de veteranen zoals jij ze noemt zullen toch wel doorgaan...het is een unieke uitlaatklep voor velen..... een fijne dag nog,hoor.
grtjs inuzz

Gepost door: inuzz | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike, ik ben terug van weggeweest! Van echt weggeweest dan, niet gewoon van blog verdwijnen, maar dat wist je wel hé! Ik heb ook facebook, maar ik gebruik die voor heel andere doeleinden dan waarvoor ik blog. Ik vind facebook leuk, ik kan zo de avonturen volgen van mijn zoon in Canada waar hij al zijn foto's neerpoot en ik zie mijn zoon niet bloggen. Ook chatten doe ik daar, en weet je, alle bullshit laat ik gewoon links liggen, maar ik stop niet met bloggen, da's me veel te leuk en ja t is waar, je wordt graag gelezen, ik kijk vaak ook eens naar mijn statistieken hoeveel lezers ik heb , ik geef dat eerlijk toe.
groetjes
christa

Gepost door: christa | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

t is inderdaad opmerkelijk hoeveel er vertrekken bij de Skynetblogs. Maar of die allemaal naar Facebook gegaan zijn betwijfel ik. Velen zijn n nieuwe blog gestart op een ander blogforum... Wat Facebook betraft: ik snap nog altijd de bedoeling niet goed... heb er ook een account maar t enige dat daar opstaat is n link naar mijn blog. Of ik altijd zal blijven bloggen weet ik niet, maar tot hiertoe bevalt t me wel. En als ik ermee stop of evt iets anders begin zal ik het zeker en vast melden. Vind t echt respectloos naar alle bezoekers toe van zomaar zonder boe of bah te verdwijnen. Groetje,

Gepost door: AmaZony | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

ik ben ook op facebook, iets wat ik zeker nooit zou doen, hihi
maar toen een kennis zei dat er vakantiefoto's stonden van haar als ik ze wou zien, dus moest ik mij aanmelden en ja k ben blijven hangen
FB is totaal iets anders dan bloggen
en moest ik moeten kiezen ik koos voor bloggen

Gepost door: fotorantje | 02-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.