30-03-11

Democratie of schending van mensenrechten?

Misschien heb ik mij te extreem uitgedrukt maar ik wil alleen maar duidelijk maken dat wij nog maar weinig te zeggen hebben in België. Even een paar voorbeelden: Onze huizen waren te tochtig en moesten wij investeren in thermopane...oké, dat was nodig! Daarna moesten we investeren om het dak te isoleren, ook dat was goed. Maaaarrr, nu komt het...nu hebben we zo fel geisoleerd dat we bijna geen lucht meer hebben in onze woning en moeten we investeren in ramen met een verluchtingsysteem...verplicht! Zonnepanelen werd ons ook aangeraden...weer een zware investering en de overheid zal er wel voor een deel in tussenkomen. Alsof België met een overschot aan zon zit! Verkoop je een woning, dan moet het aan alle eisen van de overheid voldoen of het wordt afgewezen! Laat me duidelijk stellen, dat als ik een woning wil kopen ik een woning koop in de staat zoals ie is en niet zoals de overheid voorschrijft! Maar zelfs daarover heb ik niks te zeggen, dus...nogmaals een hoop kosten die goed zijn om de economie draaiende te houden! Dan heb je de dieselwagens, de vervuilers bij uitstek en toch wordt ie nergens zo gepromoot als in België, maar zullen mettertijd uit het straatbeeld verdwijnen! Ja, want nu gaat het om de wagens die op elektriciteit bollen...weer een zware investering en dan zwijgen we nog over de elektriciteitsrekening! Dit zijn dus maar een paar voorbeelden die de overheid ons opdringt zodat ze kunnen blijven stoefen over onze goed-draaiende economie en vergeten er gemakshalve bij te zeggen dat onze portemonee meer leeg dan vol zit! Ik hoor één van hen nog zeggen:" Wij moeten onze bevolking stimuleren om aan vernieuwing te doen!" Welja, dat is zoveel gezegd als:" Je moet luisteren of er vallen boetes in uw brievenbus!"

27-03-11

Wie lacht er met wie??

Toen ik deze filmpjes de eerste keer zag, kreeg ik ook de slappe lach maar bij mij komt er dan géén geluid meer uit...wel tranen en zeer wangen ;-)

17:12 Gepost in Algemeen | Commentaren (9) | Pin it!

25-03-11

Een spijtige zaak

Ik noem Facebook een spijtige noodzaak. Goed voor verloren gewaande familie en vrienden, maar nefast voor de blogs. Kijk toch eens hoe weinig nieuwelingen zich nog vervoegen op de blogs en hoeveel bloggers zich al aansluiten op Facebook. Het zijn de die die er voor zorgen dat het bloggen verdwijnt...al zeggen ze misschien van niet, toch is het zo! Achja, ieder doet wat ie wilt hè maar toch vind ik het een spijtige zaak. Wat sommigen ook vergeten of nalaten, is dat men geen postje plaatst over hun vertrek, alsof bloggen niet door mensen maar door robots zijn gemaakt en zich dus geen jota hoeven aan te trekken over het deleten van hun blog en ons met vragen achterlaten. Er zijn er ook die zich na een jaar weer aan het bloggen wagen en zich dan een 'bult' verschieten dat er zo weinig veteranen zijn overgebleven...waar zij trouwens mede verantwoordelijk voor waren door het stillekes af te trappen. Nuja, ikzelf zal het nooit aftrappen zonder een woordje uitleg omdat ik vind dat bloggers er recht op hebben. Er zijn ook bloggers die zeggen dat je niet voor anderen blogt maar voor jezelf...waarom pakken die dan geen papieren blognote en schrijven ze daar hun verhaal dan niet in op? Iedereen die blogt wilt voor een bepaald publiek bloggen, voor mensen die in een gelijkwaardige situatie zitten als zijzelf bv.! Kom dus niet af met zo'n onzin als: "Ieder blogt voor zichzelf!" Iedereen wilt gelezen worden, eender hoe! Daarom vind ik het een spijtige zaak als het bloggen in de archieven van 'den tijd' verdwijnt!

15:16 Gepost in Algemeen, Persoonlijk | Commentaren (14) | Tags: facebook, twitter | Pin it!

23-03-11

De goei stralen

Ben er iets of wat vroeg bij met een postje te plaatsen en dat is om te zeggen dat ik vandaag geen klop doe -ben trouwens te moe- en alleen maar wil genieten van het zonneke op m'n bolleke! ;-) Gisteren heb ik trouwens ook genoten met zus op een terrasje en weet je wat? Een klein uurtje later zaten we binnen, lol. Volgens mij kunnen we er nog niet goed tegen en hebben we de winter nog in ons lijveke zitten, hahaha. Ik ben eigenlijk niet echt een zonneklopper hoor, maar dat ik de zon nodig heb is een feit! Dus vandaag ga ik weer genieten en wennen aan de goei stralen. ;-)

10:42 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: stralen, zon | Pin it!

21-03-11

Help, mijn man is een klusser!

Nee, niet mijn man maar die mannen die 's woensdags op VT4 komen :-)
Ik kijk daar altijd naar en godheretoch, wat heb ik dan compassie met die vrouwen. Hoe zij ondanks de rommel en onafgewerkte kamers er toch nog het beste proberen van te maken, en dan denk ik, wat als ik in hun schoenen zou staan? Mijn eerste reactie is natuurlijk dat die vlieger niet opgaat hè, maar als je dieper nadenkt...als je hem doodgraag ziet? Een dilemma is dat! Ik denk dat ik eerst hemel en aarde zal verzetten om hem aan het werk te krijgen en als hij het verrekt om hulp te aanvaarden van vrienden enz....mja, dan knakt er bij mij toch iets hoor! Scheiden zou ik nog niet doen, maar alleen gaan wonen wèl...tot de boel in orde is. Ondertussen kunnen beide partijen eens goed nadenken...ofwel kan hij niet zonder haar en schiet hij in gang en kan zij het alleen zijn wat gewoon worden (voor het geval van...), ofwel komen beiden tot de conclussie dat ze elkaar toch niet zo graag zagen als ze eerst dachten. Ik denk dat de meeste vrouwen die met een onhandige klusser zijn getrouwd, ten einde raad zijn en er nog één optie over blijkt te zijn...bellen naar het VT4 klus-team en hun hele hebben en houden te kijk zetten op TV! Erg hè als het zover moet komen!

14:34 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: klusser | Pin it!