08-04-11

maike's roddel

Koks
****

Raar woord als je er lang naar kijkt...kok :-)

Het werd nog eens tijd voor een roddel van mij en over wie kun je het dan tegenwoordig 't best hebben? Over koks hè! Neem nu Peter Goossens, in mijn ogen is dat een omhooggevallen kokje die nu gretig gebruik maakt van z'n 'status' als sterrenkok op tv. Pas op, ik wijs naar niemand met m'n vinger die niet verder is geraakt dan het beroepsonderwijs, verre van, want daar zitten mensen genoeg bij die het ook hebben waargemaakt, maar dan wel door keihard werken en die ondanks hun eigen bedrijf de mensen op een rustige doch kordate manier aanpakken en niet zoals hij doet! Maar deze kok is zoals ik al zei, in mijn ogen een omhooggevallen zielepoot en dan heb ik het over zijn karakter! En al was hij postbode, bediende of eigenaar van een grote zaak met honderd werknemers, 'k moet er niks van hebben! Iemand een andere mening? Dat mag natuurlijk! Naar wie ik wel graag kijk en dikwijls volg is Jeroen Meus, al lust ik de meeste gerechten niet die hij bereidt, ben namelijk een viesneus, lol. Maar deze Jeroen is toch van een heel ander kaliber dan zijn 'collega' en  bewonder zijn manier van koken, handelen, en hoe hij zijn gerechten presenteert, en zonder dat hij het weet zet hij mij zelfs aan om het uit te proberen en verschiet ik er van dat het nog lekker is ook nog. :-)

16:48 Gepost in Roddels | Commentaren (6) | Tags: kok | Pin it!

Commentaren

Hihi, k ben ook KOK, van beroep, maar hoewel Goossens zijn restaurant niet zo heel ver uit onze buurt is, ga ik zeker nooit eten. Eigenlijk heb ik niet echt problemen met die gast, alleen met zijn prijslijst, als ik die online bekijk!
Als ik me niet vergis, kost zijn goedkoopste hoofdschotel in de 70 euro
En ik vraag me af of het dan tien keer zo lekker zou zijn. Bovendien zouden we daar niet op ons gemak zitten, wij zijn niet van dat kaliber die daar kunnen gaan eten!
Prettig weekend enne mijne lievelingskok op tv is Jamie olliver, ik kijk vaak naar njam tv terwijl ik de strijk doe. daaaaag

Gepost door: christa | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

ja Jeroen, mijn mama wil hem als schoonzoon, wat moet ik daar nu mee doen :-)
nuja, k ben ook wel meer voor hem dan voor Peter, qua mens
k heb beide hun gerechten nog niet gegeten, en k denk niet dat dat ooit zal kunnen, als ik lees wat Christa schrijft, hoofdschotel 70 euro, k vind dat eigenlijk teveel geld om op te eten

Gepost door: fotorantje | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik ken die koks enkel van te zien op tv, weet dus niet hoe hun karakter is. Het feit dat ze goed kunnen koken zorgt ervoor dat ze in mijn smaak vallen :-) Zelf geef ik de voorkeur aan Nigella Lawson, die weet precies niet wat stress is en flanst de meest rare combinaties ineen die dan ook nog eetbaar blijken te zijn.

Gepost door: bea | 09-04-11

Reageren op dit commentaar

ik hààt die kookprogramma's, allemaal! er gebeurd nooit eens een moord of overspel of zoiets, 't is altijd het zelfde: koken, koken en nog eens koken! ik vind, als je water kan laten koken zo dat je een gekookt eitje kan eten is dat meer of genoeg! of toch bijna!

Gepost door: joten | 09-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb een heel keukenkastje vol receptenboeken van bekende en minder bekende koks. Van beide moeders erfde ik ook nog het een en ander, mijn schoonmoeder had plakboeken en keukenfiches vol lekkere gerechten. Bij het opruimen van de keukenkasten vorige maand heb ik alles door mijn handen laten gaan en zeker de helft ervan bij het oud papier gezet. Sindsdien kijk ik terug met plezier in het "recepten-keukenkastje" want ik vind weer snel terug wat ik nodig heb en het ruikt weer fris. (Oude plakboeken en vergeelde kookboeken bewaren nu eenmaal oude luchtjes en geurtjes)
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Durf mezelf absoluut geen 'kok' (of ist kokkin ? lol da klinkt ook al zo raar) te noemen. Ik maak eten klaar en hou wel van wat experimentjes, maar zelden uit kookboeken of volgens receptjes. Gewoon op m'n gevoel en smaak en soms valt dat nog mee ook lol. Peter Goossens zal zeker wel kunnen koken én veel beter dan ik. Maar hoe hij als persoon in de media overkomt, nee dank je. Hij geeft me een hautaine, zelfingenomen indruk, niks sympathiek.... Afin ik zie hem ni graag bezig. Zijn nieuw programma, de titel alleen al 'de keuken van DE MEESTER' manman daar heb ik toch m'n bedenkingen bij zenne ! Naar 'mijn restaurant' keek ik dan weer wél, maar dat was meer voor Sergio Herman, die heeft wel iets he, zijn taaltje, gevoel voor humor en ja die mag best gezien worden (is mijne persoonlijke smaak he). Af en toe es n kookprogramma volgen is best interessant,onafhankelijk van welke kok; maar voor Peter Goossens en Piet Huyzentruyt pas ik...
Groetje,

Gepost door: AmaZony | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.