16-04-11

Goeie raad wordt zeldzaam

Iemand goeie raad geven, iemand willen behoeden voor onheil, heeft dat zin? Ja, in tijden van oorlog wel, maar blijkbaar niet in het dagelijks leven. Goeie raad wordt dikwijls weggeblazen door te zeggen dat het jou niet zal overkomen en toch overkomt het je vroeg of laat...heb het zelf ook meermaals moeten ondervinden hoor! Over welk onheil heb ik het toch? Tja, dat kan vanalles zijn hè; Ongeval, ziekte, gekwetst worden enz. er is zoveel onheil dat ons kan overkomen! En wat als die goeie raad die je in de wind hebt geslagen op een dag voor je deur staat en je het te laat hebt opgemerkt? Zeg je dan: "Had ik maar geluisterd?" Of zeg je: " Jamaar, dit ligt anders!" Is dat wel zo? Weet je...de meesten onder ons zijn bezorgd om anderen die op het punt staan een stommiteit te begaan en als die stommiteit zich voordoet zeg je meestal: "Ziede nu wel, wat heb ik je gezegd?!" En dan heb ik het niet eens over kinderen, wel over volwassen mensen. Goeie raad wordt zeldzaam en ik ben daar mede schuldig aan...dankzij die mensen die alles wegblazen, die dat zeggen dat het hen niet overkomt, die dat zeggen dat ze het anders aanpakken. Welja, ze doen maar...val maar en zie maar dat je weer op je benen staat! Vroeger kon ik er van wakker liggen maar dat is al lang verleden tijd...het is per slot van rekening hun probleem, niet het mijne!

23:09 Gepost in Algemeen, Persoonlijk | Commentaren (7) | Pin it!

Commentaren

Goeie raad geven is niet simpel. Zolang een mens niets overkomt heeft hij daar meestal geen oren naar, zoals je zegt, het zal hen niet overkomen. Goeie raad is goedbedoeld maar wordt soms als bemoeienis aanzien.

Gepost door: bea | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

Misschien ligt het probleem bij het feit dat een buitenstaander het probleem meestal wel ziet en de betrokken persoon het totaal niet ziet (of niet wil zien). Ik heb zo'n vriendin, ze zit in een niet zo fijne relatie, ik heb haar al vaak geprobeerd het haar duidelijk te maken. Maar helaas, ze ziet het niet in. Ik geef het dus ook op. Wie zijn gat verbrandt moet maar op de blaren zitten, denk ik dan ...

Gepost door: Mamapippa | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

hai, je kunt echt niet meer doen dan de persoon er voor waarschuwen, voor dat onheil, en je mening geven......ik vind en voor sommigen zal dat een rare opmerking zijn, maar het leven is een leerschool.....dus je MOET vallen en opstaan, ook al zie je die persoon nog zo worstelen en wil je zo graag hen er voor behoeden.
je komt er altijd sterker uit...

Gepost door: inuzz | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb hier een typisch voorbeeld van! Als dochter van Wim, mijn gps gebruikt, steunde ik er op dat ze hem altijd moet wegsteken! En wat doe ik , stommeling, één keer de gps laten zitten en hij is gestolen! Zou ik mezelf dan geen lap tegen mijn kaak mogen geven! Feit is, we weten dat we niet te rap mogen rijden, geen gps-en laten zitten in de wagen, niet sms-en in de auto, en we zeggen dat ook aan onze kinderen, maar soms gaan we zelf in de fout. In elk geval, niemand is onfeilbaar en wie zonder fouten is werpe de eerste steen zeker.
Geniet van de "zon"-dag Maike
groetjes

Gepost door: christa | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

Goede raad te geven, het is vaak sterker dan onszelf. Ik blijf alleszins goede raad geven, zeker als me dat expliciet gevraagd wordt. Goed wetende dat ik natuurlijk niet de waarheid in pacht heb. Wat men er dan vervolgens mee aanvangt, dat is inderdaad hun probleem...

Gepost door: Sharp Ben | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

sounds familiar! begrijp perfect wat je bedoeld! en in het slechtste geval zouden ze je nog als schuldige zien, de boodschapper van slecht nieuws die komen zal!
als iemand me raad, of steun of mijn mening vraagt geef ik die voor zover ik kan met veel plezier, maar uit mijn eigen niet echt meer nee.
probleem is een beetje, hoe ouder je wordt: "been there, done that" en je ziet de jeugd dezelfde fouten maken als jij destijds, wat doe je dan?

Gepost door: joten | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Goeie raad... ik zeg het vaak uit bezorgdheid, maar of ze er nu rekening mee houden of niet... dat is hun zaak. Hangt er ook van af tegen wie en over welk onderwerp. Is heel complex he... maar ik lig er alleszins niet wakker van. Groetje,

Gepost door: AmaZony | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.