27-04-11

Tweedracht maakt macht?

Zo ziet het er toch uit!
Over politiek praat ik niet graag of het moet irl zijn, maar mijn gedacht zeggen mag wel naar het schijnt ;-)

Tweedracht tussen mensen is voortaan 'in' en dat mede dankzij alle politici, je leest het goed...alle politici! Hier en daar heb ik er al eens gewag over gemaakt en ik doe dat opnieuw.

- Walen en Vlamingen...een heen en weer gepalaver en getrouwtrek door politici, een no en een ja, een neen en een oui, het loopt zodanig uit de hand dat domme vlamingen en domme walen (kleine meerderheid) er mede inlopen en elkaar ook vies beginnen te bekijken en waarom doen zulke mensen zo, al zien ze in geen honderd jaar een vlaming of waal in hunnen hof!? Om interessant over te komen? Om een beetje de politieker uit te hangen? Om een gevoel van macht te ervaren?   

- Dieselwagens...gepromoot door...juist ja en wat moet nu weg...de diesels! Maar eerst solferen ze je nog gauw een mazoutfilter door de strot om dan de elektrische wagen te promoten...al kun je bijna nergens gaan opladen! En wie koopt zo'n wagen, al moet je er een zware lening voor aangaan en ook om je buur een loef af te steken? Geeft voor sommigen een gevoel van macht!

- Zonnepanelen...gepromoot door...juist ja! En wat heeft het tot nu toe opgebracht voor ons? Tweedracht tussen mensen die zonnepanelen hebben en die er geen kunnen betalen, of te oud zijn om nog van de winst te kunnen genieten! Geeft voor sommigen een gevoel van macht!

- Rokers en niet-rokers! Wat is het resultaat? Tweedracht! Men staat je bijna naar het leven als je roker bent! Ook hier heb je zo'n groep mensen die een roker bij manier van spreken de vergeetput willen induwen! Ze voelen de macht opkomen en er is geen houden meer aan...dankzij alle politici!

Weet je, over elk onderwerp dat ik hier in het kort heb geplaatst is vooral een verwijzing naar de titel: Tweedracht en dat mensen heel vlug geneigd zijn om tweedracht te zaaien, zelfs zonder politici...maar met politici loopt het echt de spuigaten uit!

11:05 Gepost in Algemeen, Roddels | Commentaren (11) | Pin it!

Commentaren

Eéndracht maakt macht...dat heb ik nog geleerd in het lager onderwijs. De politiekers weer naar het eerste leerjaar sturen??

Gepost door: bea | 27-04-11

Reageren op dit commentaar

Het loopt inderdaad de spuigaten uit!!

Gepost door: just-me | 27-04-11

Reageren op dit commentaar

goedeavond maike,
nou ik ben helemaal niet op de hoogte van de belgische politiek.....maar 1 ding weet ik wel....het is net zo'n grote rotzooi als hier in nederland.....een hele fijne avond,meid.

Gepost door: inuzz | 27-04-11

Reageren op dit commentaar

Van mij mag er gerust een rokende Waal die met een Dieselauto rijdt, die hij kunnen kopen heeft met de winst van zijn zonnepanelen naast mij komen zitten. Maar 't moet wel nen toffe mens zijn :-) Da's de enige vereiste die ik stel !

Gepost door: Mamapippa | 28-04-11

Reageren op dit commentaar

haha Mamapippa haar reactie
k weet niet waal of niet, k ruik liever niet naar de sigaretten :-)
en ook ik moet daar van hoesten, dus voor mij mogen ze de sigaretten totaal afschaffen, sorry hé rokers, hou liever eens een bloemeke in de hand ;-) dat staat nog mooier ook
ojee en nu heb ik tweedracht met Roddelkontje ;-)

Gepost door: fotorantje | 28-04-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike
gewoon eens om goeiendag te zeggen, k heb eerlijk gezegd niet de fut je blogje te lezen, maar wou overal eens gedag zeggen, en jullie allemaal danken voor de woordjes van steun!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 28-04-11

Reageren op dit commentaar

tja, ik sluit me volledig aan bij Mamapippa.
Stokers zullen er altijd zijn, maar t is aan ons om er nie op in te gaan, hé ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 28-04-11

Reageren op dit commentaar

ha, de taktiek is zo oud als de mensheid zelf : verdeel en heers!

maike, bedankt voor je lieve steun.
xxx

Gepost door: joten | 29-04-11

Reageren op dit commentaar

Tja maike, tweedracht is er altijd al geweest, maar 'k versta wa ge wilt zeggen, de laatste tijd werken de politici het wel in de hand he. Al die zaken als roken, zonnepanelen, waal-vlaming... het verdeelt zowiezo in 2 groepen. Maar wat me't meest zorgen baart zijn de 2 groepen die alsmaar duidelijk worden en die een onlosmakelijk gevolg zijn van al dit geklungel en dan heb ik't over de groep rijk-arm.... wacht maar... de kloof wordt alsmaar groter... Erg he...
Groetje,

Gepost door: AmaZony | 30-04-11

Reageren op dit commentaar

Bea: Als ze de kleintjes gerust laten wel ja.
Mamapippa: Looool, dat vind ik ook zie!
fotorantje: Is een bloemeke in m'n linkerhand en een sigaretje in m'n rechterhand ook goed? :p
joten: Of...heers en vermenigvuldig u!
AmaZony: Ja, meer en meer mensen verzeilen in armoede tot het weer wordt zoals in de film Daens!

Gepost door: maike | 30-04-11

Reageren op dit commentaar

zolang je dat sigaretje gewoon maar vasthoudt, als jij dat zo graag ziet, waarom niet ;-))

Gepost door: fotorantje | 03-05-11

De commentaren zijn gesloten.