30-04-11

Wat was ik verschoten!

Gisteren (vrijdag) was ik verschoten sé!
Lig ik buiten wat te genieten, staat daar ineens een keigrote hond voor m'n neus, zo'n bulldogachtig beest, wit met grijsbruine vlekken en het enige wat ons scheidde was een 1 meter hoge draad! Hij liep weg en ik ook, lol. Een uurtje later, ik was in de living met iets bezig, stond ie verdekke in mijn keuken sèg! Was ie over de 1 meter hoge omheining gesprongen? Zou best kunnen...zo'n beest! Deze keer schrok ik me een ongeluk en hij ook denk ik, want inplaats van over de omheining te springen kroop ie als een schildpad zo plat, ONDER de omheining door (hoe em dat lukte is voor mij nog steeds een raadsel) en koos het hazenpad en vanaf dat moment durf ik onze Sunny (poedelke van 16 jaar oud) niet meer alleen buiten laten. Als ik maar eens wist van wie die hond is hè -hij ziet er in ieder geval goed doorvoed uit- dan ging ik direct de baasjes verwittigen.

19:16 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (13) | Pin it!

27-04-11

Tweedracht maakt macht?

Zo ziet het er toch uit!
Over politiek praat ik niet graag of het moet irl zijn, maar mijn gedacht zeggen mag wel naar het schijnt ;-)

Tweedracht tussen mensen is voortaan 'in' en dat mede dankzij alle politici, je leest het goed...alle politici! Hier en daar heb ik er al eens gewag over gemaakt en ik doe dat opnieuw.

- Walen en Vlamingen...een heen en weer gepalaver en getrouwtrek door politici, een no en een ja, een neen en een oui, het loopt zodanig uit de hand dat domme vlamingen en domme walen (kleine meerderheid) er mede inlopen en elkaar ook vies beginnen te bekijken en waarom doen zulke mensen zo, al zien ze in geen honderd jaar een vlaming of waal in hunnen hof!? Om interessant over te komen? Om een beetje de politieker uit te hangen? Om een gevoel van macht te ervaren?   

- Dieselwagens...gepromoot door...juist ja en wat moet nu weg...de diesels! Maar eerst solferen ze je nog gauw een mazoutfilter door de strot om dan de elektrische wagen te promoten...al kun je bijna nergens gaan opladen! En wie koopt zo'n wagen, al moet je er een zware lening voor aangaan en ook om je buur een loef af te steken? Geeft voor sommigen een gevoel van macht!

- Zonnepanelen...gepromoot door...juist ja! En wat heeft het tot nu toe opgebracht voor ons? Tweedracht tussen mensen die zonnepanelen hebben en die er geen kunnen betalen, of te oud zijn om nog van de winst te kunnen genieten! Geeft voor sommigen een gevoel van macht!

- Rokers en niet-rokers! Wat is het resultaat? Tweedracht! Men staat je bijna naar het leven als je roker bent! Ook hier heb je zo'n groep mensen die een roker bij manier van spreken de vergeetput willen induwen! Ze voelen de macht opkomen en er is geen houden meer aan...dankzij alle politici!

Weet je, over elk onderwerp dat ik hier in het kort heb geplaatst is vooral een verwijzing naar de titel: Tweedracht en dat mensen heel vlug geneigd zijn om tweedracht te zaaien, zelfs zonder politici...maar met politici loopt het echt de spuigaten uit!

11:05 Gepost in Algemeen, Roddels | Commentaren (11) | Pin it!

25-04-11

euhmm...

Ik weet echt niet wat te posten hè, buiten dat m'n keukenkasten eindelijk hun beurt vanbinnen en vanbuiten hebben gehad, dat het containerpark verzadigd is door mijne rommel en wat er nog overbleef een andere plaats heeft gekregen en ik nu vier deuren moet opentrekken eer ik vind wat ik moet hebben. Paaszondag was een genietdag en omdat ik vandaag Paasmaandag alleen thuis was, was het de laatste keukenkastendag , lol. Voila, heb een postje bijeen gekregen zie! ;-)

21:42 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (5) | Pin it!

21-04-11

En warm dat het is pfffff...lol!

Hoeveel zullen er dat gisteren en vandaag gedacht en gezegd hebben? Die pfffffff was er bij mij niet bij, maar wel dat ik dikwijls binnen en buiten heb gezeten. Nuja, een echte zonneklopper ben ik niet maar ben wel vree content dat de zon schijnt hoor! Mijn bolleke jeukt er van, denk dat ik voortaan een petje moet opzetten en daar sta ik echt niet mee :-)
Zomerse temperaturen en dat voor een maand als April...de grillen zullen voor Juni/Juli zijn als meer dan de helft vakantie heeft *zucht*...vroeger en nu, wat een verschil. Men zal weer zeggen dat de aarde opwarmt, alhoewel de voorbije winter nu niet bepaald warm was hebben ze er deze keer met geen woord over gerept. Misschien dachten ze aan een opkomende ijstijd en nu met deze temperaturen denken ze misschien dat de 'hittetijd' op komst is ;-) Achja, wat het ook wordt of is, ik kleed me wel navenant het weer zich aandient...daarstraks een topje en shortje, nu een jeansbroek en truitje en morgen idem dito zeker.

16:37 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (12) | Pin it!

18-04-11

Dilemma

Er zijn een paar blogjes waar ik regelmatig ga lezen maar niet durf/kan reageren, gewoon doordat het in gedichtvorm staat. Een gedicht is iets persoonlijks en de doelstelling er van is dus voor iedereen anders. Wat voor de één een verdrietige ervaring is geweest is het voor de ander iets dat in de nabije toekomst staat te gebeuren. Hoe moet je dan op zoiets reageren? Heeft die persoon het een plaatsje gegeven of zit het verdriet nog diep? Of dènk ik dat deze persoon verdrietig is en vond deze persoon het gedichtje gewoon mooi? Zie je, voor mij is dat een dilemma! Zo is dat met gezegdes en spreuken ook...men zet die op de blog zonder er een eigen interpretatie aan te geven en wat moet ik dan doen? Zeggen dat het mooi, droevig, leuk enz. is? Dat deed ik ja, maar dat houd ik niet vol, of het moet zijn dat je reageert om een reactie terug te krijgen -hoe meer hoe liever weet je wel- en daar doe ik dan weer niet aan mee. Of blogs waar nadenkers op staan...is ook voor iedereen anders, de één moet dagenlang gaan zitten nadenken en de ander hoeft niet eens na te denken...hangt er gewoon vanaf of je al in zo'n situatie hebt gezeten of niet! Dus...voor mij blijven zo'n blogs een dilemma.

17:03 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: dilemma | Pin it!