15-05-11

Oude glorie

Vera Lynn
********

Vera Lynn.jpg

Zij wist op haar zevende al dat ze zangeres zou worden. Ze werd het, en wat voor één! Ze trad op met de bekendste bands van Engeland en had enorm veel succes met haar solo-optredens. Maar het toppunt van haar roem bereikte ze in de Tweede Wereldoorlog, toen ze met haar radioprogramma duizenden soldaten op de hoogte hield van het leven thuis. Ze werd een onmisbare steun voor 'de jongens' en verdient daarom al een plaatsje in de muziekgeschiedenis.

In 1968 wordt ze op Buckingham Palace benoemd tot Officer of the British Empire, en de mooiste onderscheiding krijgt ze in 1975 als ze tot ridder wordt geslagen, en zich voortaan Dame Vera Lynn mag noemen. "De verrukking hierover was duizendmaal groter dan mijn verbijstering dat een klein meisje uit East Ham het inderdaad tot DAME kan brengen."

In 1982 maakt ze een speciale elpee, waarvan de volledige opbrengst naar de nabestaanden gaat van de Engelse soldaten die op de Falkland-eilanden gesneuveld zijn. En in 1985 nog, als in Nederland een reusachtig feestconcert wordt georganiseerd om de veertigste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren, is Dame Vera Lynn aanwezig en zingt ze, toegejuicht door het publiek, waarvan toch maar een deel haar kennen uit die treurige oorlogsjaren, haar grootste, klassiek geworden successen.

oude-glorie,vera-lynn

Enkele van haar uitspraken:

"Tijdens mijn eerste auditie huilde ik tranen met tuiten. Net nu was ik snipverkouden, het was een ramp."

"Vaak lijkt het of mijn leven door het geluk bestuurd wordt. En ik heb keer op keer geluk gehad."

"Mensen zetten hun leven op het spel om mijn radioprogramma te horen. Ik was er ondersteboven van toen ik dat hoorde."

 

 

19:11 Gepost in Oude Glorie | Commentaren (7) | Tags: oude-glorie, vera-lynn | Pin it!

Commentaren

Mja in het leven moet je ervoor gaan hé om je dromen te bereiken! Dromen zorgen ervoor dat je de moed erin houdt in moeilijke momenten! Het zorgt er ook voor dat je doorzet! Het heeft mij alvast geholpen. Maar iets willen bereiken is ook niet genoeg, je hebt ook een portie geluk nodig!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 15-05-11

Reageren op dit commentaar

Goeie avond maike!

Bij ons zijn er maar een paar druppels gevallen en is het hier kurkdroog en hebben we zelf voor regen gespeeld anders geraakt alles naar de haaien wat ik gekocht heb van bloemen.

Wens je een fijne avond nog en voor morgen een zonnige dag met veeeel geluk aan jouw kant.

lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 15-05-11

Reageren op dit commentaar

Alé, mijn reactie(s) zijn dus niet verschenen :-(
3de keer, goede keer: het zal heel waarschijnlijk een gat in mijn cultuur zijn...nog nooit gehoord van die mevrouw. Maar zo te lezen heeft ze het ver geschopt, een madamke met lef en doorzettingsvermogen...en een portie geluk.

Gepost door: bea | 16-05-11

Reageren op dit commentaar

oef...gelukt!

Gepost door: bea | 16-05-11

Reageren op dit commentaar

GEDULD.....

Gepost door: joten | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt Joten, je bent veel te goed voor de wereld :-)
Ze heeft een stem als een klok!

Gepost door: bea | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.