01-06-11

Kopkussens

Of hoofdkussens zoals je wil, zijn op ongeveer vijftien jaar tijd ver-tiendubbeld in wat men verbetering noemt, maar in mijn ogen zeker zoveel keer verslechterd! Mens toch, heb ik al geld uitgegeven aan die gevallen. Toendertijd kon je kiezen tussen; Zachte, halfzachte en harde kopkussens, en nu...das teveel om op te noemen. Je kon ook kiezen welk vulsel je graag had; Dons of gene dons, en nu...das ook teveel om op te noemen. Kom bij mij niet af dat Tempur of gelijk welk merk heel goed is hoor, pakt bij mij niet meer! Ik heb nu een orthopedisch kussen, jaaaaaaaaaawadde is me dat een geldweggesmeten ding! Gisteren na de middag heb ik dat kopkussen open getornd en heb er dat rolgeval uitgesmeten, dat is m'n tweede kussen dat ik opengereten heb! Toen ik het eerste zogezegde orthopedische kopkussen openreet, zat daar niet in wat er zou moeten ingezeten hebben, toch niet wat de afbeelding toonde...een golvend ding dat je nek ondersteunde en ook je hoofd, het enige wat erin zat was een vierkant stuk harde mousse van ongeveer 5cm dik! Ik ben dan nog iemand die op elk kopkussen druk -voor ik het koop- om te voelen of ie zacht is of niet en heb dat ding toen niet eens gevoeld, maar die nacht...sjongejonge...mijn man bv. dacht dat er een halve platgedrukte voetbal in zat, lol. Nu dat ik die ondingen eruit heb gesmeten gaat het weer een beetje, maar goh, wat mis ik de kopkussens van vijftien jaar geleden!

16:10 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: hoofdkussens | Pin it!

Commentaren

heel herkenbaar,heb ook al een paar van die dingen op zolder,heb er zelfs eentje bewerkt met een broodmes om er meer vorm in te krijgen maar nope; niks helpt,heb weer zo'n ouwerwetse met "eenden"pluimen gekocht,nu ja,veel eend zit daar volgens mij niet in,maar destemeer kip..maar het ligt wel beter :-)

Gepost door: j.c | 01-06-11

Reageren op dit commentaar

Daar zeg je wat!! Een tijdje geleden heb ik ook nieuwe gekocht. Ze waren lekker dik en zacht tot ik er mijn hoofd oplegde. En het is nu niet dat ik een watermeloenhoofd van 30 kilo heb maar dat kussen werd zo plat als een vijg van de moment dat mijn hoofd erop lag. Ik leg nu 2 van die kussens boven elkaar om te slapen waarvan één nog eens dubbelgeplooid :-( Weggesmeten geld ook...en mijn ouwe die dan nog beter waren zijn vaneigens al weg.

Gepost door: bea | 01-06-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike,
Ik vind dat ook zooooooooo moeilijk! We zijn aan het uitzien naar een nieuw bed, en o wee, ik zou in elk bed een nachtje willen slapen! Hoe weet je dat nu als je er eens vijf minuutjes kan opliggen. Maar dat ding kost wel stukken van mensen en je moet er zo lang mee doen hé.
groetjes!

Gepost door: christa | 02-06-11

Reageren op dit commentaar

Geen probleem, ik slaap op alles wat mijn hoofd aanvaardt. Voor mijn ventje heb ik al enkele experimenten met hoofdkussens gedaan. Momenteel heeft hij een katoenen omslag met sluiting dat naargelang de behoefte met meer of minder "pitten" wordt gevuld.
Mijn mannetje is tevreden momenteel.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 02-06-11

Reageren op dit commentaar

moet lukken, ben al een maand op zoek naar een deftig hoofdkussen (nek artrose) en heb ook al die orthopedische dinges in mijn handen gehad, pff, lijkt me puur boerenbedrog! en waarom moet een hoofdkussen in godsnaam handenvol geld kosten? toch niet voor dat beetje materie?
enfin, voor het moment heb ik nu een hele zachte die ik dubbel plooi, en dat gaat redelijk!
fijne avond nog!

Gepost door: joten | 02-06-11

Reageren op dit commentaar

Dag Maike!

Ik weet het!!
Maar wij hebben Thempur en na een tijdje gebruikt te hebben zijn weze nu toch gewoon geraakt!
Maar je hebt gelijk als ge zegt waar zijn die kop kussens van vroeger waarge met je vuist een putteke kon in maken en j er kon in nestelen!
Alles verandert maar daarom niet in de positieve in he!!!!
Wens je toch een fijne zaterdag, groetjes annemarieke, x
PS: ik kan niets posten op mijn blog 't is maar dat je het weet!!!

Gepost door: annemarieke | 04-06-11

Reageren op dit commentaar

ik heb een gewoon kussen, het enige dat ik doe is zorgen dat de rand in m'n nekholte zit, dat moet opgevuld zijn, dus ik lig helemaal onderaan m'n kussen

Gepost door: fotorantje | 05-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.