29-06-11

maike's roddel :-)

Flikken of flikjes
***************

Heb een paar mannen over flikken horen praten en ik moest gelijk lachen hoe zij de flikken ontleedden, lol. "Vroeger", zei de ene, moest je een bepaalde lengte en breedte hebben als je flik wilde worden en een beetje sport hoorde daar ook bij, maar nu...nu nemen ze er aan die 1.50m zijn en zo smal dat ze er aparte uniformen voor moeten bestellen". Den andere knikte heftig mee en zei: " Dat zijn mannekes die nooit iets hebben betekent in de maatschappij en die, als ze hun uniform aantrekken, ineens beginnen te groeien in de hoogte en in de breedte". "Maar pas op, dat zijn de geniepigsten! Waarom denk je anders dat die flikjes begeleidt worden door een hogere in rang!?" "Je ziet ze terug krimpen als hun taak erop zit en ze hun uniform aan de haak hangen" zei den ene weer.

En zo ging het nog een poosje door en ze hadden het dan over de vrouwen van die flikjes, dat die baas waren in huis en daarbuiten en dat zo'n flikjes hun frustraties daaromtrent botvierden op alles wat voor hun voeten kwam van het moment als ze hun geliefkoosde kostumeke weer aan hadden........enz.

Mijn dag was goed. :-)

21:06 Gepost in Roddels | Commentaren (6) | Tags: flikken | Pin it!

27-06-11

Wat te doen bij zo'n hitte?

Als ik aan de bouwvakkers en wegenwerkers denk met zo'n weer, krijg ik in hun plaats een attack! Ik vind het onmenselijk dat zij in deze hitte moeten werken en zo zijn er meer die nu staan af te zien. Mij zien ze pas tegen de avond buitenkomen als het een beetje koeler is, ik kan echt niet tegen zo'n hitte of het moet aan zee zijn. Maar hier bij ons in de Kempen...das echt niet te doen! Ik heb deze morgen het eten al klaargemaakt voor dezenavond; verse soep, aardappelen die straks in de pan worden gebakken, een koude schotel erbij en een stukje vlees en na de afwas -waar ne mens ook van afziet bij zo'n hitte- lekker buiten op ons terrasje met een ice-coffee in m'n pollen. Voor de vogeltjes heb ik twee grote schalen gevuld met koud water en op een schaduwrijke plek gezet...je moet eens zien hoeveel deugd ze daarvan hebben, ze zitten bij manier van spreken in een zwembad te plonsen dat het een lieve lust is. Ik hoop dan ook dat de mensen die een tuin hebben of een koer, voor de vogeltjes zorgen zoals ik doe. Dat noem ik zorgen voor elkaar. Zij eten de insecten en ongedierte en ik zorg voor drank in de zomer en eten in de winter.
Mijn blogronde doe ik later op de avond, tot straks! :-)

16:25 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (5) | Tags: wegenwerkers, bouwvakkers, hitte | Pin it!

25-06-11

Babbeldebabbel of retteketet ;-)

Na een paar bezoekjes aan een taverne vroeg een garçon opeens of wij elkaar pas hadden leren kennen, wij keken hem met zo'n grote ogen aan dat hij eraan toevoegde dat hij koppels nog nooit zo had zien babbelen als wij, vandaar. Meestal zitten ze stil voor zich uit te kijken of wat rond te kijken en het enige wat ze zeggen tegen elkaar is: "Wat wil je nog drinken?" Tja...hoe het komt weet ik niet hoor maar wij kunnen bij een etentje of gewoon bij een drankje echt serieuse gesprekken voeren die wij thuis blijkbaar vergeten te voeren of gewoon omdat wij, of toch zeker mijn man, het te druk heeft met andere zaken. Vanaf toen die garçon dat gezegd heeft, gaf en geef ik m'n ogen de kost om te zien of het wel klopt en jaja hij heeft gelijk! Mensen die ons niet kennen zullen wel hetzelfde denken als die garçon :-)
Het probleem nu is dat ik blijf rondkijken en me begin af te vragen of degenen die daar maar zitten te zitten nog kunnen genieten...zeker als hun gezicht precies op verveling staat, lol.

20:02 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Pin it!

22-06-11

Stukjes hart

Dit gedichtje geldt voor iedereen die met hartepijn heeft te maken gehad. Over een jarenlange vriendschap die uiteindelijk verbroken werd door omstandigheden. Over een breuk in een liefdesrelatie of door een overlijden van iemand waar je heel veel van hield.

Stukjes hart
*************
Huilend raapt ze één voor één
een klein stukje hart op van de grond.
Want elk stukje is een verhaal apart.
Over vriendschap, liefde en verdriet.
Over hoe zij hem en hij haar vond.
Wat hen tesamen bracht,
maar ook weer verloor.
©maike

15:07 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: gedicht | Pin it!

19-06-11

En dan denk je...

Ha, heb een thema om een postje over te schrijven...je houdt het bij en als je het een paar uur later terug leest denk je, hm nee en veegt het uit. Je ligt in bed en ineens schiet je iets te binnen om er zeker een postje over te schrijven en denk je: das voor morgen. Je staat 's morgens op en je vraagt je af waarover het ook al weer ging. En dan denk je, ach wat, dat komt straks wel weer tevoorschijn. Ondertussen doe je een paar boodschappen en terwijl je rijdt schiet er weer een postje door je kop waarvan je denkt dat je deze zeker niet mag vergeten zogauw je thuis bent. Thuis zet je de laptop op en zet je de paar boodschappen aan de kant, neemt ondertussen je kookgerief want je gaat aan het eten beginnen en terwijl je naar je laptop gaat denk je: Wat was het ook alweer????? Veel tijd om na te denken heb je niet en je begint aan je kookpartij en terwijl je drukdoende bent, neem je even het weekblad bij de hand -omdat alles op staat en je toch even moet wachten- en dan vergeet je weer dat je soep staat te koken tegen de hel op, dat de ajuin aan het verbranden is, de aardappelen op het punt staan om uit je kookpot te springen en de boter voor het vlees wel een heel donkere kleur heeft gekregen...En dan denk je: Shit, waar is mijn denksysteem gebleven????!

15:19 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: verstrooid | Pin it!