06-08-11

maike's roddel

Wat heb ik vandaag gezien?
************************

Kijk, dat we ons jonger kleden dan we zijn is een pluspunt want als je de grootmoeders van toen vergelijkt met die van nu is er wel degelijk vooruitgang geboekt. Maar achteruitgang zit er toch ook tussen hoor! Wat ik gezien heb was er vèr over me dunkt! Ik kan er geen leeftijd op plakken, maar dat ze veel ouder was dan ze zich voordeed was een feit. Ze had heel lange geblondeerde haren met een uitgroei van zeker tien centimeter grijs, zag heel bruin met toch een hoop smink op haar gezicht...knalblauwe oogleden en zwart afgetekende wenkbrauwen, haar mond roder dan rood evenzo haar gelnagels. Een witte lange rok ala zigeunermodel en een wit spannend t-shirt met spagettibandjes. Haar bovenarmen zagen eruit als de armen van een tachtigjarig mager vrouwke! Een witte sjakos over een magere schouder en witte hoge sandalen aan haar voeten waar haar teennagels vurig doorheen staken. Oja, en in haar haren een knalgroen klein vlinderklemmetje om de lange 'froufrou' uit haar gezicht te houden. Punten geven kon ik haar niet...ik had niks onder nul, lol.

20:25 Gepost in Roddels | Commentaren (10) | Pin it!

Commentaren

t klinkt beetje als 'prinses barbie' waar ik het deze week over had
ach kijk, ze doen niemand kwaad hé Maaike, als dat het 'ergste' is dat ze doen dan zijn dat heel brave mensen toch

Gepost door: fotorantje | 06-08-11

Reageren op dit commentaar

het lijkt er op dat je de geest van amy winehouse tegengekomen bent...
ik vind dat wel leuk, mensen die uit de band springen!
maar het jammere vind ik dat als arme mensen wat "raar" (lees: niet als de rest) doen ze voor gek versleten worden,
als rijke mensen hetzelfde doen noemt men ze excentriek! :-)

Gepost door: joten | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

Joten heeft het mooi verwoord, 'rijken' komen er mee weg met een 'rare' klederdracht, minder gefortuneerde mensen worden er om uitgelachen. Maar ik denk dat jij bedoeld dat er mensen zijn die zich veel jonger willen voordoen dan ze zijn en zich daardoor ietwat belachelijk maken...tja, als ze zich maar goedvoelen hé.

Gepost door: bea | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

aie, zoals meestal zie ik nu weer pas (door bea's reactie) dat mijn reactie wat verkeerd kan overkomen! enkel mijn eerste zin was de reactie op wat je schreef Maike, ik zag het zo voor me :-)
de rest heeft niks met je logje te maken, maar is een bedenking die ik me al lang maak, en dat gaat niet eens over (of enkel) klederdracht of uiterlijk, maar veeleer over gedrag...

Gepost door: joten | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

tja, het zou bij mij ook een getal onder nul worden vrees ik. We moeten ons als grootmoeder nu niet ouderwets gaan kleden maar een beetje goed fatsoen is altijd mooi hé. Als je rondkijkt in de stad zie je soms wat lopen hé, maar ja die mensen vinden dat zelf mooi dus ... ze doen maar. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

Gezien de leeftijd van het vrouwtje die je inschatte, was het geen grootmoeder maar eerder een overgrootmoeder.
Lieve maike, ik werd grootmoeder op 46, mijn dochter was 20.
Mijn moeder was op dat moment 72 en zij was zonder twijfel de elegantste van ons drieën. Zij had klasse en deed al het mogelijke om ons "elegant" te maken.
Het broekpak was mijn uitrusting toen en dochterlief kleedde zich in jeans of zigeunerrok met varianten. We wilden ons niet jonger voordoen dan we waren... eerder integendeel. Maar .... die eerste kleinzoon was een schatje.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

Dag Maike!

Spijtig dat ge er geen foto van gemaakt hebt!! hihiiiii
MAAR ZO TE LEZEN WAS HET EEN OPVALLENDE VERSCHIJNING!!!!! lol

Wens je nog een fijne avond!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

@iedereen: Achja, wie weet is het iemand die zich niet kan neerleggen bij ouder worden en houdt ze zich krampachtig vast aan wat ooit is geweest hè :-)

Gepost door: maike | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Arm of rijk, er zijn nu eenmaal mensen die zich niet kunnen neerleggen bij het ouder worden en die zich krampachtig vastklampen aan wat ooit hun jeugd was... Donnatella Versace of Pamela Anderson (steenrijk en die kunnen dat ook niet tegenhouden hé!) zijn daar een keigoed voorbeeld van. En er zijn er nog.
Ach, als ik in de spiegel kijk en dan naar mijn dochter van veertien, dan kan ik alleen maar vaststellen dat zij het nog allemaal heeft en er geen besef van heeft. Op die leeftijd had ik er ook geen besef van, nu wel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Tja sommigen houden zich iets té krampachtig vast aan dat jeugdige en bereiken daarmee eigenlijk net t tegenovergestelde.... Bepaalde mensen zijn exentriek en daar heb ik wel respect voor, maar bij anderen is het soms eerder zielig...
Groetje,

Gepost door: AmaZony | 22-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.