10-08-11

Waargebeurde verhalen

Daar zit ik dan, met een overschot aan tijd en maar nadenken over hoe ik die moet gaan invullen. Het opvullen van de gaten die zijn ontstaan door het verlies van onze Sunny zijn zo van die gaten die je niet met eender wat kunt opvullen. Het is meer een zoeken naar iets zinvols en daar ligt de moeilijkheid vind ik. Heb een vulling gevonden maar of die het zal houden...geen idee, we zullen wel zien zekers. Mij kun je -voorlopig toch- regelmatig vinden in de bibliotheek en omdat het jaaaaaren geleden is dat ik een echt boek heb vastgepakt, is het niet simpel om iets te kiezen wat je gedachten kan afleiden, dus koos ik voor waargebeurde verhalen...mja, ikke weer zenne! Het eerste boek dat ik las ging over een jongen die vanaf z'n vierde tot z'n achtiende jaar werd mishandeld door zijn moeder...mens toch, daar werd ik colèrig van sé en dacht je dat ik stopte met zulke dingen te lezen? En dat ik op zoek zou gaan naar iets luchtigers inplaats van zo'n zware kost? Nee, blijkbaar moet ik weten wat er in de wereld zoal gebeurt of heeft plaats gehad. De volgende boeken gingen over Natascha Kampusch die op haar tiende werd ontvoerd door ene Priklopil en uiteindelijk kon ontsnappen op haar achtiende en het boek dat geschreven werd door de moeder van Natascha, die haar verhaal deed over die acht jaren zonder haar kind! Verschrikkelijk zijn die verhalen en hoe ziekelijk van geest iemand kan zijn om tot zulke onmenselijke daden over te gaan!

natascha kampusch.jpgNatascha-Kampusch-en-Brigitta-Sirny.jpg

 

10:58 Gepost in Algemeen | Commentaren (10) | Tags: waargebeurd | Pin it!

Commentaren

dat is zware kost meisje
eigenlijk zou ik ook wel zo'n boeken kiezen om te lezen
maar je kan je er zo om ergeren hé, das niet goed
k zou toch iets luchtigers kiezen, schrijven ze geen echte verhalen over luchtige dingen?

Gepost door: fotorantje | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

'k weet het niet, rantje, ik moet m'n weg er nog in zoeken.

Gepost door: maike | 11-08-11

boeken over kindermishandeling kàn ik niet lezen, zelfs al zou ik het willen.
lees je niet graag kronieken of zo? biografieën? je hebt toch ook je "idolen" (of hoe moet ik het noemen?) waar je al over gepost hebt? over hen zijn toch ook boeken te lezen?

Gepost door: joten | 11-08-11

Reageren op dit commentaar

'Mijn idolen' zijn het niet echt, heb gewoon die kaft met Oude Glorieën ooit van m'n moeder gekregen en dacht dat het misschien wel een goed idee was om er postjes over te maken...vandaar :-)

Gepost door: maike | 11-08-11

Ik lees (las eigenlijk) ook graag waargebeurde verhalen maar niet over kindermishandeling. Wel over bvb een jong meisje dat aan de drugs raakte (ook niet echt een vrolijk boek maar wel een happy-end), over een jongen die een meisje werd, over aanslagen enz... Niet de meest vrolijke lectuur maar ik kon dat ook niet laten, altijd (meestal) las ik waargebeurde verhalen.

Gepost door: bea | 11-08-11

Reageren op dit commentaar

Misschien moet je eens rondflaneren in een boekenwinkel met veel keuze. (vermits je toch tijd genoeg hebt) Meestal heb je daar de verschillende onderwerpen heel handig apart uitgestald of de top 10 boeken, die vaak ook aanraders zijn. Budgetgewijze is de zomerperiode een aanrader en kun je nog koopjes doen. Ik hou van boeken van mezelf, het kunnen je beste vrienden worden en het shopgevoel maakt het dubbel gezellig.
Veel leesplezier en lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 11-08-11

Reageren op dit commentaar

Die laatste 2 boeken liggen hier al een hele tijd te wachten om gelezen te worden.
Ik ben er al in begonnen, maar ik geraak nie veel verder ... :-(

Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 11-08-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike,
Die twee boeken heb ik ook liggen, maar ik kan me oo zo moeilijk concentreren. Ik loop momenteel ook rond als een kip zonder kop, is moeilijk om idd die leegte dat je hondje achterliet zomaar op te gaan vullen,veel sterkte in je zoektocht meid.
groetjes

Gepost door: christa | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Naar de bib en boeken lezen... een van mijn favoriete bezigheden.
Die waargebeurde verhalen... pfff zit soms zware kost tussen.
Wil je een spannend boek lezen... De facebookmoorden - Bart Debbaut, een echte aanrader! :)

Gepost door: just-me | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Lezen... een goed idee om de gedachten te verzetten, maar dit is wel zware kost... Toch versta ik je zenne, lees zelf ook graag (? klinkt raar ) zo'n waargebeurde verhalen, of kijk naar de verfilming van deze erge gebeurtenissen... Achteraf ben ik er dan niet goed van, maar toch blijf ik erdoor aangetrokken... Iets luchtigers, niet bepaald moeilijk ... maar toch ietsje in dezelfde trant, weliswaar niet echt gebeurt is Virginia Andrews, heb in den tijd die hele serie van begin tot eind gelezen en t heeft me geholpen...

Gepost door: AmaZony | 22-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.