30-08-11

Been there, done that!

Owyeah, that too!
And there...been there too!

Je leest en hoort en luistert en knikt en je herkent het maar al te goed...been there, done that.
Lachen, gieren, huilen en roepen...het hoort er allemaal bij.
Lopen, struikelen, vallen en opstaan...das het leven, tot het eindigt.
Geloof, geloven en ongeloof...het gaat weg en komt weer terug.
Been there, done that...en niemand die luistert omdat zij nog niet staan waar jij nu staat.

11:50 Gepost in Algemeen | Commentaren (14) | Tags: fragmenten | Pin it!

28-08-11

Na de zee het rusthuis;-)

Ik denk dat het beter is om ons huis nu een rusthuis te noemen want die tien zogezegde rustige dagen aan zee zijn niet bepaald rustig verlopen. Elke dag wandelen en fietsen (elektrische fiets)...ik was vergeten om de teller op nul te zetten, maar ik denk dat ik meer kilometers heb gewandeld en gefietst dan wat ik anders op een heel jaar doe. Als de zon tien dagen aan een stuk had geschenen, was ik nog aan het rijden, lol. Het heeft me in ieder geval deugd gedaan. Mijn ogen hebben zich ook geamuzeerd en geirriteerd bij alles wat ze zagen en dat was niet zo'n beetje! De eerste dagen scheen de zon en profiteerde ik van het mulle zand, strand en het water, alhoewel dat laatste me niet was meegevallen. Ik trok mijn sandaaltjes uit en gebood mijn voeten om het water in te duiken, maar gedverderrie dat was koud, het was alsof ze mijn voeten net boven m'n enkels afkapten (tja, dat heb je met overgevoelige spieren)! En wat ik toen nog erger vond, was een babietje -lopen kon ie nog lang niet-  dat al schreiend uit het water kwam gekropen en dan vraag ik me voor de zoveelste keer af of zo'n jonge ouders wel bekwaam zijn om kindjes op de wereld te zetten! Soit, ik heb genoten en nu is het tijd om uit te rusten, lol.

Ps: Bedankt aan degenen die een schop onder hun kont riskeerden door me een gelukkige verjaardag te wensen ;-)

18:08 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Pin it!

17-08-11

Naar een ander oordje

Ik trap het af, alé...wij trappen het af (man en ik) voor een tiental dagen. We moeten er even uit (zeker ik), niet zover hoor, gewoon even naar zee en terug. Ik hoop alleen maar dat jullie mij enorm gaan missen, hahahaha ;-) Nee serieus, heb het echt nodig en degenen die mijn blog altijd hebben gevolgd weten waarom ik efkes de boel de boel wil laten. De zee heeft me altijd dat rustgevende gegeven en ik hoop dat ze dat deze keer ook zal doen, waar ik eigenlijk feitelijk niet aan twijfel...de zee, das pas een echt maatje zie! Mij kun je echt niet blij maken met bergen (ik geraak daar toch niet op). Tot ziens en tot blogs :-)

16:26 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (10) | Tags: vakantie-aan-zee | Pin it!

14-08-11

Weemoedig

De weemoed heeft vandaag toegeslagen en heb geen zin om een reactie te plaatsen op eender welke blog. Vandaag zijn m'n gedachten bij morgen, want dan vierden wij moederkesdag...en morgen denk ik aan overmorgen, want dat is de datum dat moeder verjaarde...niks te vieren dus, alleen met weemoed terugdenken aan hoe het was...
En ik...ik verjaar twee dagen na moeder haar verjaardag...die laat ik voortaan ook op kousevoeten passeren. Toen moeder nog in ons midden vertoefde, vond ik het plezant te weten dat 15 Augustus moederdag was, 16 Augustus haar verjaardag en zij mij op 18 Augustus op de wereld zette als haar allereerste babietje, maar nu...

21:33 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Tags: weemoedig, moederdag | Pin it!

10-08-11

Waargebeurde verhalen

Daar zit ik dan, met een overschot aan tijd en maar nadenken over hoe ik die moet gaan invullen. Het opvullen van de gaten die zijn ontstaan door het verlies van onze Sunny zijn zo van die gaten die je niet met eender wat kunt opvullen. Het is meer een zoeken naar iets zinvols en daar ligt de moeilijkheid vind ik. Heb een vulling gevonden maar of die het zal houden...geen idee, we zullen wel zien zekers. Mij kun je -voorlopig toch- regelmatig vinden in de bibliotheek en omdat het jaaaaaren geleden is dat ik een echt boek heb vastgepakt, is het niet simpel om iets te kiezen wat je gedachten kan afleiden, dus koos ik voor waargebeurde verhalen...mja, ikke weer zenne! Het eerste boek dat ik las ging over een jongen die vanaf z'n vierde tot z'n achtiende jaar werd mishandeld door zijn moeder...mens toch, daar werd ik colèrig van sé en dacht je dat ik stopte met zulke dingen te lezen? En dat ik op zoek zou gaan naar iets luchtigers inplaats van zo'n zware kost? Nee, blijkbaar moet ik weten wat er in de wereld zoal gebeurt of heeft plaats gehad. De volgende boeken gingen over Natascha Kampusch die op haar tiende werd ontvoerd door ene Priklopil en uiteindelijk kon ontsnappen op haar achtiende en het boek dat geschreven werd door de moeder van Natascha, die haar verhaal deed over die acht jaren zonder haar kind! Verschrikkelijk zijn die verhalen en hoe ziekelijk van geest iemand kan zijn om tot zulke onmenselijke daden over te gaan!

natascha kampusch.jpgNatascha-Kampusch-en-Brigitta-Sirny.jpg

 

10:58 Gepost in Algemeen | Commentaren (10) | Tags: waargebeurd | Pin it!