06-09-11

Ben ik echt gestopt met roken?

Stel je voor...maike die gestopt is met roken...kan niet! (kijkt heel verwonderlijk)
Voor het ogenblik ziet het er wel naar uit ja (ik geloof het zelf maar amper) en ik hoop dat ik het kan volhouden! M'n laatste sigaret rookte ik op zondagavond (4-9-2011) iets voor 19.00u. Ik vraag me steeds af wat me deed besluiten om te stoppen, of was het geen besluit...eerder een test? Wat speelde er op dat moment door m'n hoofd dat ik zelfs m'n sigaretje zomaar net na m'n eten liet liggen? Ik durf zeker niet euforisch "IK BEN GESTOPT MET ROKEN" uit te roepen, want heb het in m'n leven al vier keren geprobeerd en telkens weer was het een flop! Maar nu is het precies anders...achja, vroeg of laat kom ik er wel achter...eerst het ongelofelijke en het onmogelijke tot normale proporties herleiden en dan komt de reden wel naar boven zekers.  :-)

Ps: Eerst wilde ik er geen postje over schrijven omdat stoppen met roken niet evident is en je heel vlug kunt hervallen, maar toen dacht ik: "Elk uur en elke dag zonder sigaret is een overwinning op zich!" en wie weet schrijf ik over wat een verslaving met je doet...wie weet.

11:24 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: roken, verslaving | Pin it!

Commentaren

Een slim besluit om te stoppen met roken, ik steun je voor 100 %. ik zelf ben nooit beginnen roken dus ik kan niet mee spreken over hoe moeilijk het is om te stoppen, maar ik heb het wel zien gebeuren bij mijn ventje die nu al 34 jaar rookvrij is. Lieve groetjes van mij en hou vol!

Gepost door: paulientje | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

een besluit ingegeven door 'hogerhand', jaja, dat kan niet anders want als je zelf niet weet waarom je stopt en je doet het toch :-p
maar hoe dan ook proficiat! en ik hoop dat je het vol kan houden, ik ben zeker van wel, volgens mij ben je een doorbijterke
hou ons op de hoogte

Gepost door: fotorantje | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

Proficiat maike met je overwinning op de sigaret en nu volhouden ...
Het is niet gemakkelijk maar na enige dagen voel je de tekenen van welzijn en ook van vrijheid op je toestromen. Ik stopte er 7 jaar geleden mee en ben er nog steeds blij om.
Dus volhouden meisje en hou ons op de hoogte. Maak van 4 september een nieuwe feestdag in je leven en vier hem elk jaar.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

Het begin is er in ieder geval al. Volhouden Maike, als je twee dagen kan zonder sigaret kan je het drie dagen, vier.... Ik wens je veel succes toe want gemakkelijk zal het waarschijnlijk niet zijn maar de volhouder wint.

Gepost door: bea | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

Knap van je !!
Zelf heb ik nooit gerookt, dus ben ik er ook nooit mee moeten stoppen. Veel succes !!!

Gepost door: Mamapippa | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

@iedereen: Ik vind het plezant om de ruggesteuntjes te lezen van rokers en niet-rokers, thx :-)

Gepost door: maike | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.