07-09-11

De derde dag (rookstop)

Ik ben heel voorzichtig en achterdochtig geworden en ook wel een beetje bang dat de drang naar een sigaret zich vroeg of laat zal laten gelden, want dan wordt de strijd eens zo erg! Voor het ogenblik zijn het eerder m'n handen waar ik gene blijf mee weet als de moment er is om een sigaretje op te steken, dus knabbel ik maar wat wortelen, lol. Ik heb ook geen zin om het van de daken te roepen...zelfs zus weet nog van nikske en bij deze manier van doen voel ik ook minder druk om te presteren en ben ik veel kalmer tov mijn 'vroegere stoppogingen'. Deze eerste sigarettenvrije-woensdagvoormiddag-roddelkransje heb ik ook goed doorstaan en heb ik geen enkele behoefte aan een sigaret gehad. Mijn tante -die ook rookt- begreep er niks meer van, zomaar gestopt, zomaar ineens, en ze zei:" Als jij kunt stoppen..." en ik maakte haar zin af met de woorden: "...ja, dan kan iedereen het." Een leugen, want het ligt voor iedereen anders, elke roker ervaart stoppen anders en je zult mij dan ook nooit hoog van de toren horen blazen (als het me gelukt is om te stoppen) door te zeggen dat je karakter moet hebben enz. Achja, ik ben nog niet aan de eindmeet, verre van zelfs en ik denk dat ik die ook nooit zal halen...eens een roker, altijd een roker...het zal altijd in je lijf blijven sluimeren, denk ik en moet je je leven lang alert blijven dat je niet hervalt!

16:44 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (5) | Tags: roken, verslaving, rookstop | Pin it!

Commentaren

niet teveel over nadenken, gewoon blijven 'stoppen' :-) je doet dat goed!

Gepost door: fotorantje | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

Het is zoals fotorantje zegt, er niet teveel over nadenken en blijven wortelen knabbelen :-) Je bent goed bezig, zeker als je bij een rokende tante zat en je zelfs daardoor niet in de verleiding kwam. Een dag niet gerookt is een dag niet gerookt, niet te ver vooruit denken. Ge doe da goe!!

Gepost door: bea | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

Al is het met vallen en opstaan, proberen vol te houen, maike!

Gepost door: Ri@ | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

zoals je zegt: iedere dag is een dag! maar wat niet klopt is dat het altijd blijft sluimeren! ik ben nu meer dan 2 jaar gestopt, na 30 jaar 2à3 pakjes marlboro per dag, en nu kan ik zelfs tegen de rook niet meer, zelfs de stank van een huis waarin gerookt wordt steekt me tegen!
ik had ook ettelijke pogingen gedaan, maar ik denk dat iedereen kan stoppen, maar dan als hij/zij er zelf klaar voor is.
wat me wel veel geholpen heeft is het boek van alan carr-"stoppen met roken", en "de grote opluchting" van geurts. ze zijn niet zaligmakend, maar goeie hulpmiddelen.
heel veel succes!

Gepost door: joten | 08-09-11

Reageren op dit commentaar

bloosbloos... was weer lang geleden he... maar wat ik bijgelezen heb klinkt goed seg ! N deugddoende 'actieve" vakantie, een gelukkige verjaardag en goe bezig wat t stoppen met roken betreft.... fijn en tof om al dat positieve te lezen , echt waar ! En wat dat laatste betreft sta ik echt versteld, rook zelf ook en kan alleen maar bewondering hebben voor diegenen die ermee gestopt zijn en/of tenminste een serieuse poging ondernemen... heel veel succes maike !

Gepost door: AmaZony | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.