08-09-11

Calorieën en ik

Elke dag op wortelen knabbelen is ook niet alles, dus ben ik deze voormiddag op zoek gegaan naar iets hartelijks met weinig calorieën...hm...ben geen expert op gebied van dieëten en calorie-arme voeding maar we zien wel. Ik dus de Delhaize binnen, ik pak een mandje -nee geen kar want dan heb ik ik weet niet wat allemaal bij- en voor de eerste keer denk ik aan calorieën, vetgehaltes en co. Ik stop bij de appels -ik weet niet eens meer hoe ze heten- als ze maar zoet zijn denk ik bij mezelf en steek er vijf in een zakje (ik eet normaal geen appels). Een meloen moet ik zeker weten meepakken, vind ik keilekker en volgens mij is ie calorie-loos/vrij. Ik negeer waar ik anders niet voorbij kan en stop bij de beschuiten en pak een pak Heudebert -ik vergeet te kijken hoeveel calorieën er in deze beschuiten zitten-, beschuiten zijn beschuiten en deponeer em in het mandje. In eerste instantie denk ik aan 'goede boter' voor op m'n beschuit maar olaaa...mag niet, maar wat dan wel? Zo kom ik al nadenkend in de buurt van de beenhouwerij en ik hoor een voor mij heel bekende vrouwenstem vanachter de toog roepen: "He maike, wat brengt jou nu hierheen, 't is nog gene zaterdag zenne!" Ik laat de inhoud van m'n mandje zien, ze bekijkt die en zegt: "Je gaat toch niet dieëten zekers!" Wat ik bij heb is voor het geval dat het nodig mocht blijken, zei ik. Ze begreep er niks meer van en heb haar dus gezegd dat ik gestopt ben met roken (zij rookt nog) en bang was dat ik op korte tijd tien kilo ging verdikken. Na veel blabla en nog wat inkopen te hebben gedaan huiswaarts gereden met het rustige gevoel dat ik dezenavond geen wortelen hoef te eten.

21:30 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: calorieën, vetgehalte, dieet | Pin it!

Commentaren

t is alleszins allemaal gezonder dan sigaretten :-)

Gepost door: fotorantje | 08-09-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike, ik dieet met s morgens een stuk fruit, s middags een shake en s avonds een maaltijd met weinig vlees, weinig of geen aardappels of pasta of rijst en ontzettend veel groenten! En in het weekend mag ik dan weer zondigen, ik zal zelf geen taart kopen of zo, maar als ze me het dan aanbieden neem ik het dan wel aan. Ik durf dan ook eens frietjes eten, maar niet elke week. Het feit dat ik mag zondigen zorgt ervoor dat ik er op die manier maanden mee kan doorgaan zonder het gevoel dat ik echt iets mis!
Veel succes Maike!

Gepost door: christa | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Je hebt een goede voorbereiding getroffen. Met al dat caloriearm spul in huis zal je lijn niet afzien van het niet-roken. En eigenlijk, zelfs snoepen is gezonder dan roken :-) alleen...niet goed voor de lijn. Ik ga eens kijken op je andere blog, daaagggg.

Gepost door: bea | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Maike!

Goed zo!!!
Ben fier op je dat ge zo voet bij stuk houd! echt waar en doe zo verder zou ik zeggen!!!Ben op je andere blog ook al weest kijken!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Doe zo verder, enne dieeten is ook niet echt mijn ding, ik probeer van alles iets minder te eten, maar dat gaat heel traag! Nog vele lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientjeP | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Je pakt t wel serieus aan seg, maike. Stoppen met roken en dan ook nog allerlei lekkers verbannen.
Van karakter gesproken :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Tja een beetje afwisseling tussen de wortels mag wel ... je pakt t wel goed aan allemaal he, goe bezig !

Gepost door: AmaZony | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

Tja een beetje afwisseling tussen de wortels mag wel ... je pakt t wel goed aan allemaal he, goe bezig !

Gepost door: AmaZony | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.