20-09-11

Niet goed bezig!

Rekening houden met voeding dat een teveel aan calorieën bevat is niet simpel als je dat nog nooit hebt moeten doen. Ik kluts alles dooreen, en dat kan gaan van een beschuit (goed bezig) met confituur (niet goed bezig)  tot zelfgemaakte rijstdessert (goed bezig) overgoten met een colies van bramen (niet goed bezig). Zo gaan zus en ik -voor een poos- elke week naar de 'markt' in ons dorp omdat ik op een levering wacht en dat is blijkbaar ook geen goed idee als je de calorieën in de mot moet houden. De laatste keer dat ik er was, kwam ik thuis met vanalles behalve met gezonde dingen want een vrouwengilde was daar aanwezig met zelfgemaakte confituren, choco, sausjes, honing, advocaat enz. ... ik kwam thuis met...juist ja, zonder direct te beseffen welke caloriebommen ik gekocht had. Ik ben dan ook van plan om eens af en toe op de weegschaal te gaan staan (als ik het niet vergeet), maar ik voel het zo ook wel zenne ;-P

19:22 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: calorieën | Pin it!

Commentaren

Oeioei, op calorieen letten zou ik ook niet kunnen toch niet voor lang vrees ik. Ik heb eens ergens gelezen dat rokers die stoppen maar maximaal 5 kilo bijkomen en dat ze dan meestal stabiel blijven. Tja, een beetje erbij is geen drama maar je moet er jezelf ook goed bij voelen hé.

Gepost door: bea | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

tja die caloriebommen hé
maar je alles ontzeggen is ook zo wreed vind ik, dat is pure pesterij toch :-)

Gepost door: fotorantje | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

af en toe op de weegschaal is goed, ma t mag geen obsessie worden, hé maike ;-)

Gepost door: Ri@ | 20-09-11

Reageren op dit commentaar

Och, als het maar lekker is, niet. Je moet er ook niet in overdrijven door bijvoorbeeld heel de choco in een keer op je boterham te smeren maar zo nu en dan, dat kan volgens mij geen kwaad.

Gepost door: HansDeZwans | 21-09-11

Reageren op dit commentaar

Niet overdrijven in calorietjes tellen, soms mag je ook iets lekkers als je er niet mee overdrijft. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 21-09-11

Reageren op dit commentaar

Goede avond!

Als je gaat winkelen goed kijken achter op de etiketten, je staat versteld wat je dan te lezen krijgt!
Maar een paar keer in de week of tijdens het weekend gun ik mijn eigen toch alle lekkers als ik er goesting in heb anders hou je dat dieëten niet vol!
Wens je nog een fijne avond!
Goetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 21-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik lijn alleen in het weekend en dat lukt me aardig omdat ik dan uitkijk naar het weekend en dan wel eens frietjes mag eten, al doe ik dat niet elke week hoor. IN het weekend snoep ik ook iets bij de koffie , in de week niet. Ik ben tevreden met die afspraak met mezelf. Uiteindelijk werden vroeger ook de lekkere dingen gehouden voor "de zondag". Me altijd alles ontzeggen, k zou er al lang de brui aan gegeven hebben!
Veel succes Maike!

Gepost door: christa | 23-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.