31-10-11

Owjeeee!

De dagen gaan vlug, zeker die dagen met een zonneke erin! Ben continue op de wandel geweest met de bijhorende terrassen natuurlijk, 'k word alsmaar dikker en dikker ... een echte dikbil als ik zo verder blijf doen, hahaha!

dikbil.jpg

Ik begin ook te weten door wát ne mens dik wordt, en nu zie ik velen instemmend knikken terwijl ze mij lezen, zelfs zonder dat ik het uit de doeken moet doen :p

16:38 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (13) | Tags: dikbil | Pin it!

27-10-11

Spijtig...of niet?

Weer drie bloggers die van 'Roddelkontje' wegblijven, spijtig...of toch niet? Tuurlijk wel, maar misschien vinden ze mijn manier van schrijven niet meer wat ze er van verwachtten...en omdat ik niet goed weet waarom ze niet meer komen, kom ik ook niet meer bij hen, tja, ik had het opgegeven na een aantal bezoekjes van mij zonder een tegenbezoekje te krijgen. En dan begint een mens te denken dat ie wat fout heeft gedaan, verkeerde reactie gegeven of berichten gepost die ze te persoonlijk opvatten...dat zou spijtig zijn! Maar tja, spijtig of niet...drie zijn er weggebleven en daarom zet ik vanaf nu mijn links in een mapje bij favorieten en niet in 't hart zoals sommige bloggers beweren (bullshit natuurlijk).  :-)

09:35 Gepost in Algemeen | Commentaren (11) | Tags: bloggen, bloggers | Pin it!

25-10-11

Komt dit je bekend voor?

Terwijl ik op zoek was naar oude gedichten, kwam ik dit gedicht tegen, een gedicht dat opviel door de titel maar zeker ook door de inhoud.

 

Van binnen pratend hoofd
**********************

Als het stil wordt in de nacht
en je hoort de dingen bijna praten,
dan hoor je ook hoe je eigen hoofd
nog lang niet, nog lang niet wil slapen,

want binnenin zichzelf, dan praat het door,
over vandaag en morgen;
wanneer je op vakantie gaat
en wie er dan voor de hond moet zorgen,

het vertelt je een paar van de gekste moppen,
maar die kende je al en je lacht er niet om,
het vraagt je of je 'n miljoen zou gappen
als dat zomaar even kon,

en of als je doodgaat als je heel oud bent,
je dan niks meer voelt of dat je 't maar koud hebt,
en dan gaat dat hoofd van binnen,
maar gauw over iets anders beginnen,

terwijl het nooit eens slapen laat,
trouwens het zegt van zichzelf al;
Raar, raar, nietwaar,
zo'n hoofd dat almaar in je praat en praat.

*Geschreven door Hans Andreus 1926-1975*

 

Wie zich hier niet in kan terugvinden, heeft volgens mij nog nooit een slapeloze nacht meegemaakt. Je moet dit gedicht natuurlijk niet te letterlijk nemen hè, het kan evengoed om heel andere redenen zijn. :-)

09:35 Gepost in Algemeen | Commentaren (7) | Pin it!

22-10-11

Krapuul!

Wat kan een mens wreed zijn! Mishandelingen zijn bij dat soort van mensen dagelijkse handelingen die nodig zijn om hun behoefte te stillen! Hoe wreed zijn meestal de beelden die we te zien krijgen op de tv en in de krant! Hoe wreed is de honger naar bloed bij dat krapuul! Ik plaats hen gemakshalve bij de noemer hyena! Heb je al eens een documentaire gezien hoe hyena's hun prooien besluipen en aanvallen? Om nooit meer dat beeld kwijt te raken, ervaarde ik. Eergisteren zag ik dus de beelden hoe men Kadhaffi had toegetakeld toen men hem overmeesterde! Pas op, ik spreek hem niet goed hè, het gaat mij om die bepaalde personen die tot zulke beestigheden in staat zijn! Je moet toch echt uit hetzelfde hout gesneden zijn als Kadhaffi en zijn getrouwen om zoiets te kunnen doen! Bij elke oorlog zie je zulke taferelen, taferelen die je niet voor mogelijk houdt, taferelen die je hersenen maar moeilijk kunnen registreren! En toch bestaat het en zie je vroeg of laat zulke beelden, beelden waarin 'hyena's' zich tegoed doen aan mishandelingen en het verminken van eender wat. De wreedheid van zo'n mensen kent echt geen grenzen! :/

13:05 Gepost in Algemeen | Commentaren (7) | Tags: mishandeling | Pin it!

19-10-11

Ohnee, neeneenee...

herfst

Vooral niet negatief zijn en niet af en toe lelijk kijken hoor,
als je de bladeren van de bomen ziet vallen...
Of als je de koude goed begint te voelen...
Ook niet als je s' avonds met dikke sokken aan, in je zetel tv kijkt...
Ohnee, neeneenee, niet doen hè...
't is maar voor een maand of zes *zucht*!

14:50 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: herfst | Pin it!