20-01-12

maike's roddel

Wegwerpmaatschappij
********************

een_koppenxl_wegwerp_640x300.jpg
Foto van Internet

Op dinsdag 17 januari trok ik nog maar eens grote ogen toen TV één met het reportagemagazine Koppen XL beelden liet zien hoe er met eten gegooid werd, zowel door de consument, grootwarenhuisketens, scholen enz.! Ik ervaar het in ieder geval als schokkend en ver erover! ..."Ik weet dat het niet mag maar ik kan er niks aan doen" zei een lerares die ondertussen alles uit de frigo en diepvriesvakken nam en in de vuilniszak kieperde om het met verse dingen weer aan te vullen. Wel, mevrouw de lerares met kinderen, ik zou willen dat je een half jaar moest gaan bedelen, misschien genees je terstond van je wegwerpziekte! Ook mensen die bijna moeten gaan schooien kwamen aan bod en zochten en vonden hun voeding gratis en voor niks in de containers van warenhuizen! Ik had het al wel eerder in de gaten dat men niet zo nauw speurde als het op eten weggooien aankwam -als je de wekelijkse vuilniszakken op straat ziet staan-, maar dat het zo erg was kon ik me echt niet inbeelden! Wat gaan ze in de toekomst nog wegsmijten? Laat je gedachten maar eens goed gaan en je komt tot angstvallige 'vaststellingen'!

11:34 Gepost in Roddels | Commentaren (15) | Tags: wegwerpmaatschappij | Pin it!

Commentaren

vreselijk hé, al dat eten weggooien
hier een overdaad aan voeding en andere landen zouden vechten om wat we hier weggooien

Gepost door: fotorantje | 20-01-12

Reageren op dit commentaar

'k weet niet, maar ik vrees dat dit jaar wel eens het begin zou kunnen zijn dat ze dergelijke schandaligheden afleren, het is precies alsof de weelde begint uit te puilen als je sommigen bezighoort of -ziet! dat kàn gewoon niet blijven duren, onmogelijk!
en inderdaad, zoals fotorantje zegt, gewoon hemeltergend!

Gepost door: joten | 20-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb er nog eens een fijne babbel over gehad met dochterlief, na de TV uitzending. Zij is van het type eerst bij jezelf kijken en daarna bij een ander en dus overtuigde ze me om een nieuw lijstje, gekleefd aan de frigo, aan te leggen en de volgende dagen, weken te noteren wat ik weggooi behalve het lege verpakkingsmateriaal of meer dan 2 volle lepels van versgemaakte voeding.
We beginnen maandag en bekijken de resultaten, ter verbetering natuurlijk, volgend weekend. Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 20-01-12

Reageren op dit commentaar

btw Maike, hoe zit het met de rookstop?

Gepost door: joten | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

Owla, die was ik vergeten!!!

Gepost door: maike | 26-01-12

ben je weer herbegonnen?

Gepost door: joten | 27-01-12

Ik vraag me af waarom de winkels zoveel produkten aankopen met dezelfde houdbaarheidsdatum, als het niet verkocht raakt kunnen ze het wegkieperen. Beter toch om wat minder aan te kopen en dat meermaals, als de voorraad bijna op is. Pfff, als ze het toch weggooien en er niets aan verdienen, waarom geven ze het dan niet gewoon aan mensen die het kunnen gebruiken? Soms versta je er kop noch staart aan. Ik denk dat er in de toekomst van langstom minder zal weggesmeten worden, iedereen zal zuiniger moeten gaan leven.

Gepost door: bea | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

ha Bea, ik heb nog gehoord (is van horen zeggen dus hé) dat ze dat niet weggeven omdat ze dan potentiële klanten verliezen! mensen moeten toch van alles kopen, en als ze het krijgen moeten ze het niet kopen = dus 2x verlies voor de winkelketen!

Gepost door: joten | 24-01-12

Reageren op dit commentaar

Ewel das erg, de geldjoden! (alhoewel ik het wel begrijp vanuit hun standpunt) Dat ze het dan aan de voedselbanken geven, de mensen die daar naartoe gaan kopen heel waarschijnlijk niet in die winkels.

Gepost door: bea | 26-01-12

terwijl je uitrust van de werken kan je op m'n blog een opdracht(je) vinden :-)

Gepost door: fotorantje | 26-01-12

Reageren op dit commentaar

Dag Maike

Hoe gaat het met jouw?
Je bent toch niet ziekskes zeker?
Wens je toch een gezellige en aangename namiddag vandaag!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 26-01-12

Reageren op dit commentaar

Met mij gaat het redelijk Annemarieke, ik moet nu zware antibiotica innemen omdat de sinussen ontstoken zijn...heb er te lang mee rondgelopen zei de dokter :/

Gepost door: maike | 26-01-12

potverdorie, hihi, maar de link is wel naar hier als je klikt :-))
maar het staat je natuurlijk vrij hé, ik zou jou niks durven verplichten

Gepost door: fotorantje | 26-01-12

Reageren op dit commentaar

@joten: Nee hoor!

Gepost door: maike | 27-01-12

Reageren op dit commentaar

oef, gelukkig!
wat ik nog wou zeggen (heeft onze huisarts me gezegd) als je heel lang gerookt hebt is het eerste jaar dat je stopt een beetje flauwtjes (of hoe moet ik het zeggen), zo allerlei kwaaltjes en kwalen: verkoudheden, keel- of tandvleesontstekingen, prikkelende hoesten enz enz
dat zou echt zijn van de longen die aan het zuiveren zijn, en na een jaar is dat dan over!
btw, in de verbouwingen met alle bijhorende stress en niet gerookt: chapeau!

Gepost door: joten | 27-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.