31-01-12

Junior/senior

Ouder worden is niet erg, maar oud zijn...dat is wat anders! Regelmatig hoorde ik bejaarde mensen deze zin zeggen tegen een jongere en dan dacht ik bij mezelf (toen ik nog heel jong was): "Wees blij dat je al zo oud bent MOGEN worden!" In feite begreep ik die zin niet echt en was ik eerder een beetje verontwaardigd...tot ik de diepere betekenis van deze zin ter ore kreeg. Nu kijk ik met heel andere ogen naar 'ouderen' of laat ik senioren zeggen, klinkt beter en minder afgedankt (heb trouwens altijd graag met senioren omgegaan). Neem vooral de wijze raad aan die je van hen krijgt en denk nooit dat je het beter weet want dat is lariekoek op grote schaal! Laat hen niet links liggen, want op een dag wordt ook jij een senior en voel jij wat zij nu voelen!

junior,senior,ouderen,jongeren

21:53 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: junior, senior, ouderen, jongeren | Pin it!

Commentaren

mooie woorden Maike
ik ging altijd graag naar m'n grootouders

OT de meesten hebben het niet door, maar hier bedoel ik met verward, echt letterlijk verward, haren verward door de wind, bladeren en takken verward door de wind, hihi, niemand begreep het in die zin, maar das niet erg, k vond het wel grappig

Gepost door: fotorantje | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

ik vrees dat dat de ongelukkigste bevolkingsgroep aan het worden is...

Gepost door: joten | 01-02-12

Reageren op dit commentaar

Dat heb je mooi beschreven Maike. Zo denk ik er ook over maar toch .... hoop ik voor mezelf niet te moeten oud zijn zoals mijn mama en schoonmama het nu zijn.
Want door hun toedoen zie ik wat "oud zijn" betekent als je je eigen keuzes niet meer kan kenbaar maken.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik wil heel graag een hippe leuke oma worden, zit er niet mee in om oud te worden, alleen wel om in de spiegel te kijken. Misschien alle spiegels wegdoen dan en vrolijk blijven, met wie ik ben!
groetjes

Gepost door: christa | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik zit er ook niet mee in om 'senior' te worden maar liefst niet zoals mijn moeder, al hebben we niet te kiezen. Net als Christa hoop ik om ooit een leuke oma te zijn waar de kleinkinderen graag naartoe komen. Afwachten hé ;-)

Gepost door: bea | 05-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.