06-02-12

Brei-druk in de weer!

Gisteren en eergisteren en eer-eergisteren en de dag dáárvoor en nog evenveel dagen daarvoor, ben ik in de weer geweest met vanalles met als eind resultaat...voor niks gewerkt en gedacht. Ik weet niet of ik jullie ooit al verteld heb dat ik graag brei, zo graag zelfs dat ik voor de vijfde winter op rij aan dezelfde trui bezig was? Die half afgebreide trui ligt van verleden jaar februari ergens op een vuilnishoop! Ik dacht toen: "laat me nu eens een truitje breien met breinaalden nr. 3 - 3,5 om daar op m'n gemakje mee bezig te zijn." We zijn nu een jaar verder en het is bijna af omdat ik tot het besluit gekomen ben dat het geen truitje wordt met mouwen maar eentje zonder mouwen, lol. Tot ik ergens las dat breien weer in is! Van sjaals tot mutsen en zelfs sokken ... sokken ... dat is keilang geleden. Heb op internet zitten zoeken naar "sokken breien". Een eindeloze lijst komt je tegemoet en je leest en leest en leest en de uren verstrijken zonder dat je er erg in hebt en heb je een paar voorbeelden opgeslagen omdat je geen idee hebt hoe je een hiel moet breien, maar waar je -als puntje bij paaltje komt- geen stap mee verder komt omdat de uitleg te ingewikkeld is! Al die dagen gratis en voor niks gezwoegd...wat een zonde! Zaterdag is bij ons winkeldag gecombineerd met een taverne, kom ik in de Veritas en zie ik een klein boekje liggen over sokken breien!!!!!! Ik blader er een beetje in en zie een paar tekeningen van de hiel en teen met een duidelijke uitleg erbij. Het boekje kostte maar 1€ en weet je wat? Ben sokken aan het breien met VIJF breinaalden ipv. met vier! (Voor zolang het sprookje duurt) ;-)

16:45 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: sokken, breien | Pin it!

Commentaren

Naar het schijnt zijn veelkleurige wollen gebreide condooms heel erg "in" nu, en het zal een rage worden voorspellen ze! Misschien gemakkelijker dan hielen? Al zijn er ook al modellen (naar het schijnt hé!) met ook een gebreid tasje er aan om de familiejuwelen ook in te pakken, al vrees ik dat dat misschien al wat moeilijker zou zijn!

P.S. Ik zou ook een 5 nemen! zeker weten!

Veel succes hé!

Gepost door: joten | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Met welke 'wol' moet dat gebreit worden, joten? :p

Gepost door: maike | 06-02-12

ha, met "lullewulle" , een heel speciaal uniek soort wol van speciaal gekweekte schapen! Vraag maar na in de breiwolwinkel!
slaap ze!

Gepost door: joten | 06-02-12

Haha, ik moet lachen met Joten zijn commentaar en ook met jouw blogje! Ik kan ook geen grote dingen afwerken die heel veel tijd vragen. Maar ik zou het kunnen leren hé, alles is een uitdaging!
Mijn schoonmoeder breit kousen en ik krijg er vaak een paar en die komen nu in die koude heel goed van pas!
Veel breiplezier en hopelijk zijn de kousen af voor de winter voorbij is, ( grapje hoor)! In elk geval veel succes!
groetjes

Gepost door: christa | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Het zijn geen kousen hè Christa, wel sokken :-)

Gepost door: maike | 06-02-12

jij liever dan ik
met vijf breinaalden, dat is om in de knoop te geraken
maar als je van geen ophouden weet mag je me altijd een paar sokken breien hoor

Gepost door: fotorantje | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Dag Maike!!!!

Brei jij ook zo graag? Ik ook!
Heb voor mijn schoondochter een sjaal gebreid, voor mijn mailvriendin eentje en opgestuurd en nu ben ik voor mij eentje aan het breien. Heb het ergens op mijn blog gezet, het komt uit Duitsland overgewaaid.
Kousen heb ik vroeger in school moeten breien met 4 priemen ipv nu met 5!!! dat wil ik wel eens zien hoe je dat doet!!! nog nooit niet gehoor of gezien zal ook eens naar de veritas moeten gaan zeker want wilde ook kousen en sokken breien voor mijn zonen!
Heb wel moeten lachen met je brei verhaal!!!! hihiii
Nog een gezellige avond en tot morgen, annemarieke, x

Gepost door: annemarie | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik brei ook graag maar mijn truien (wat ondertussen alweer lang geleden is) eindigen zoals bij u: débardeurkes. De mouwen zijn er altijd teveel aan, saai. Kousen of sokken zou ik helemaal niet zien zitten, twee naalden is al moeilijk genoeg :-) Jeuken die sokken niet?

Gepost door: bea | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Neen Bea, toch niet als je breit met echte sokkenwol.

Gepost door: maike | 07-02-12

Goeie avond Maike!

Jij bent druk in de weer zeker met je breiwerkje??????
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-02-12

Reageren op dit commentaar

maike, fantastisch ik bewonder je gedrevenheid.
Toen mijn dochter klein was breidde ik allerlei leuke kleertjes voor haar en voor mijn manneke heb ik ooit een kabeltrui gebreid en twee paar sokken.
Nu twijfel ik, zou ik of zou ik niet.
Ik wacht nog een beetje maar wie weet ....
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 10-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.