25-06-12

De wapperende was

Wapperende was.gif

De zon schijnt en er is veel wind, het moment om te wassen en je was buiten op te hangen. De zin: De wapperende was liet me niet meer los toen ik 'm zag wapperen in de wind en 't is dankzij die zin dat ik een postje heb kunnen schrijven of het was er weer niet van gekomen. De wapperende was zou een nieuw verhaal kunnen zijn voor Suske en Wiske dacht ik, of voor Jommeke. De was die per ongeluk 's nachts is blijven hangen en die zo de kans kreeg om tot leven te komen... Laat je fantasie de vrije loop en je zit in de spokenwereld, hehe :-)

16:34 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (9) | Pin it!

17-06-12

Lijm-brood of industrie-brood...

of hoe ik het brood tegenwoordig noem. Het is al een paar jaren dat ik het brood verdacht vind en nu krijg ik nog gelijk ook nog! Het is alsof men bij het deeg lijm heeft toegevoegd om het bijeen te houden...vandaag is de korst krokant, morgen is het rubber. Je kunt zelfs de snede van een groot wit en bruin brood oprollen zonder dat het breekt of kruimelt! En dan te bedenken dat men dit brood massaal verkoopt. Een hele poos geleden ben ik in vier dorpen naar een bakker geweest tot ik er ene ontdekte waarvan ik vond dat het de smaak van echt brood benaderde. Misschien zit daar ook lijm in maar dat zie en voel ik niet. Misschien voegt hij ook additieven toe om het zolang mogelijk vers te houden, kan zijn, ook dat voel of zie ik niet maar is voor mij voldoende om met veel smaak een boterham te eten. Vele jaren hebben ze zelfs het gewicht en wat er allemaal in een brood zit niet op de verpakking hoeven te vermelden (vroeger moest dat wel) en ik denk dat daar terug verandering in aan het komen is want ik heb deze week het gewicht en 'bereiding' op de broodzak zien staan. Een groot wit of bruin brood moet normaal gezien een gewicht hebben van 800gr. en dat lieten de industrieële bakkers meer en meer na, zodanig zelfs, dat als het hard waaide en je legde het brood in je handpalm, je brood ging vliegen. Wist je trouwens dat men wat kleurstof aan het deeg toevoegt om bruin brood te verkrijgen?! Wel, dan weet je het nu! Ook begint men stilletjesaan het brood weer zwaarder te maken tot het terug een gewicht heeft van 800gr., maar met wat...met water? Meer lijm? Zoek een goede bakker zodat ie weer echt lekker brood kan bakken en laat die industrieële bakkers links liggen (bij hen geldt alleen 'kassa,kassa)!

15:23 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: brood, industrie, bakker | Pin it!

13-06-12

Rara (update)

Het cartoonpersonage

brad-pitt.jpg
en hieronder de echte acteur: Brad Pitt

Thor_might-have-been-Brad-Pitt_01.jpg
 Troy is een film van Warner Bros uit 2004.
in het jaar 1193 v.Chr. met Brad Pitt in de rol van Achilles.


Ps: Denk nu niet dat ik er iets van ken hè, 'k moet het zelf allemaal opzoeken ;-)

 

19:26 Gepost in Sterren | Commentaren (5) | Tags: acteur | Pin it!

10-06-12

Rara

Deze keer een gemakkelijke :-)

brad-pitt.jpg

Zijn voornaam is B, zijn familienaam is P en is acteur.
Maar weet je ook uit welke film dit personage komt?

20:57 Gepost in Sterren | Commentaren (8) | Tags: acteur | Pin it!

08-06-12

Tis vreed tis vreed

Weeral lang geleden dat ik me liet horen, tis vreed tis vreed! Er zijn dingen gebeurd die ik niet wil delen of beter gezegd kàn delen, ook dat is vreed hè als je weet dat de meesten geen enkel probleem hebben met het delen van persoonlijke informatie...ik ook niet als het wat aan de oppervlakkige kant blijft, maar waar ik mee zit is een beetje te diepgaand. Ohja, ik ben dikwijls op mijn blog geweest om een postje te schrijven hoor maar telkens verwijderde ik het doordat het te nietszeggend was en begon ik opnieuw om het weer te verwijderen om er achter te komen dat je dit persoonlijk gedeelte in feite niet wilt delen. Nu weten jullie nog steeds niet waarover ik het heb maar dat is niet echt van belang vind ik. Het enige wat ik kwijt wil is het woord "tandarts" (het heeft niks te maken met een vals gebit of tanden trekken hoor) en "onderzoek op een ander niveau" (heeft niks te maken met "K"). maike maike toch, zo de mensen (bloggers) op hun honger laten zitten...tis vreed tis vreed! Tot straks.

18:55 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Pin it!