22-03-13

Katarakt

Gisteren naar de oogarts geweest en echt, hoeveel jaren dat dat geleden was kan ik niet zeggen maar dat het héél véél jaren geleden was, dat wel. Ik was dus voorbereid op een brilleke om ver te zien, want ver zien is bij mij niet meer je dat en iedereen die ik ken herken ik van ver niet meer. Dus ging ik op voorhand al op zoek naar een montuur dat bij mij paste (ook moeilijk zunne) maar heb toch een keischoneke gevonden en omdat ik dacht dat ik er toch eentje moest dragen, kon ik er evengoed een zonnebril met dezelfde sterkte bij nemen, maar dat viel tegen... 'k heb katarakt aan m'n rechteroog! Katarakt is in 't kort gezegd een vertroebeling van de ooglens en dan helpt een bril niet, wel een operatie. En omdat die slaagkans op 60% ligt (zei de oogarts), denk ik er in de verste verte nog niet aan om me te laten opereren, dat is voor ergens in de toekomst...ik zie nog goed genoeg met m'n linkeroog! Alleen spijtig van dat brilleke...'k had er zo schoon mee gestaan maar te duur om er mee in nepglazen rond te lopen. ;-)

14:45 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (8) | Tags: katarakt, ooglens, operatie | Pin it!

Commentaren

Katarakt , geen leuk nieuws! Ik vrees dat je er met tijd niet van onder zal kunnen om het te laten opereren. Maar ik snap wel dat je daar niet voor staat te springen! Ik hoop dat je alsnog dat leuke brilletje kan gaan dragen!

Gepost door: christa | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

Maike toch! Zo'n operatie houdt niets in. Dat is zelfs geen operatie, alé, bij mijn ma toch niet. Twee jaar geleden heeft ze één oog laten doen dat was met een lazer. Na twee uren was ze daar weer buiten en na enkele dagen zag ze terug perfect met dat oog. Normaal gingen ze verleden week haar andere oog doen maar dat is in het water gevallen (niet haar oog maar de behandeling) wegens ziekte van harentwege. Als mij dat ooit overkomt zal ik daar niet bang voor zijn. Je bent wel nog jong om al katarakt te hebben (ik ga er van uit dat je nog geen 70 bent). Ik wil uw courage niet afpakken, maar als je het hebt aan 1 oog ga je het ook krijgen aan het andere. En ik vrees dat je na de kataraktbehandeling nog lang zonder brilleke zal kunnen. Nu ja, als je u niet laat behandelen ga je ook zonder brilletje kunnen, blind heb je dat niet nodig :-) (oeps...galgenhumor)

Gepost door: bea | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

dan maar een gewone zonnebril :-)
maar katarakt nee dat is niet leuk, maar blijkbaar eenvoudig te behandelen als ik Bea lees, dus als je teveel last hebt zou ik er niet te lang mee wachten

Gepost door: fotorantje | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

pfff, ik zou ook niet echt liefhebber zijn om aan mijn ogen te laten moosen (:-)),
maar ben je zeker dat je goed verstaan hebt: 60% slaagkans?
lijkt me echt bitter weinig, iedereen die ik ken en het liet doen is er uiterst tevreden van (behalve één, maar dat was niet verwonderlijk dat het net bij hem weer niet goed zou zijn :-))
ik denk dat ik het toch ook zou laten doen, maar dan moet die slaagkans een stuk omhoog!
en wat het kiezen van een montuur betreft: jawadde, ik ben met mijn madam meegeweest toen ze er ook ene moest hebben. met mijn simpel mannenverstand dacht ik vroeger altijd dat een montuur gewoon een soort constructie was om de glazen voor je ogen te houden......
vrouwen blijven verbazen :-)

Gepost door: joten | 23-03-13

Reageren op dit commentaar

Bij mijn moeder zowel als bij schoonmama werden beide ogen behandeld met uitstekende resultaten. Schoonmama heeft zelfs geen leesbril meer nodig ondanks haar leeftijd van 86 jaar.
Misschien kun je dat mooie brilleke als zonnebril gebruiken ?
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 23-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik kom je fijne paasdagen wensen en vergeet niet dat zaterdagnacht het zomeruur begint.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 29-03-13

Reageren op dit commentaar

Dag Maike!

Ach, zo erg is dat niet hoor!
Maar ik begrijp dat je niet happy bent om dat te laten doen
Ik zou ook nog eens nadenken , zeker weten!
Je kan die bril misschien nu gebruiken als zonnebril!
Dan word hij nog gebruikt! Niet?
Wens je nog een fijne zondag!
Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 21-04-13

Reageren op dit commentaar

Nog geen zin of inspiratie ?

Toch een knufke van mij voor jou.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.