06-12-11

Het dialect

Ben een boek van Stijn Streuvels aan het lezen en in dat boek -misschien wel in al zijn boeken- gebruikt hij veel dialecte woorden. Ik moet dan soms een zin twee keer lezen eer ik begrijp waar ie het over heeft en weet ik ook niet altijd wat hij bedoelt als hij het bv. over een bepaald onderdeel van het getuig (in het dialect) van een boerenpaard heeft of iets anders, maar ik vind het toch interessant om te lezen.

Oké, mijn postje gaat dus in feite over het dialect. Door het boek te lezen en de woordjes op te zoeken die ik niet begreep, kwam ik op Youtube bij Wim Vermandere terecht en toen ik hem hoorde zingen (Blanche en z'n peerd) vond ik zijn dialect op dat van Stijn Streuvels lijken. Ik weet nog dat ik toen ik 'jong' was mijn oren afsloot voor dit genre muziek (er zat te weinig swung in vond ik), maar nu voor het eerst luisterde en las ik de woorden in zijn dialect, woorden die een verhaal vertellen...een verleden zeg maar, net zoals het boek van Stijn Streuvels -dat ik aan het lezen ben- dat doet! Hoe meer ik dat dialect beluister hoe meer ik er van ga houden en hoe weinig sappig ik het mijne nu vind.

02-12-11

Tweede poging (schilderij)

m'n eerste schilderij 2011.jpg

Vraag me niet wat het moet voorstellen hè want dat weet ik niet (een uur later wist ik het wel), lol. Enfin, het trekt op modern-abstract. Nog een laagje vernis en 't is af. Heb deze keer een beetje beter opgelet en een klein schetsje gemaakt voor ik begon te kliederen, ook bij het mengen ben ik iets minder driest te werk gegaan, en toen mijn man zei dat hij er een deur en een trap in zag, zag ik het ook en noem ik m'n eerste werk: Traphal :-))

15:59 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: schilderij, traphal | Pin it!

30-11-11

Een dikke flop

Wat ik in gedachten had en wilde schilderen was veel mooier dan in werkelijkheid. Kleuren mengen is al een vereiste en daar ken ik de ballen van. Heb vanalles gemengd en het resultaat is dat de verf bijna op is en ik niks wijzer. Mijn schildersdoek heb ik onder de kraan moeten houden om de moppen -zogenaamd gemengde kleuren- verf te verwijderen. Wat heb ik nu nog over...een lichtgrijze achtergrond met hier en daar een streep witte doek dat tevoorschijn piept...een geluk dat het doek doek is gebleven en het houten frame niet is scheef getrokken door het kraantjeswater! Maar wat heb ik tot dusver geleerd...euhmm...geen idee...niks denk ik, 'k moet te hard nadenken en dat is geen goed teken! Van één ding heb ik wel spijt zie en dat is dat ik er geen fotoke van genomen heb, zo'n voor en na weet je wel. :-)

15:13 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: schilderij | Pin it!

26-11-11

Wie herkent dit?

Een kleine gedachtengang van een onzeker iemand:

" Ik zou haar iets moeten vertellen, maar misschien heeft ze geen interesse in wat ik te vertellen heb. Misschien wil ze iets helemaal anders horen dan wat ze denkt dat ze te horen gaat krijgen. Of...wie weet doet ze maar alsof ze aandachtig luistert als ik het haar vertel en denk ik dat ze echt geinteresseerd is en heb ik het pas door als ik haar zie gapen van verveling. Zal ze het me zeggen als ze het niet interessant genoeg vind? Haar kennende denk ik van niet. Misschien moet ze dringend boodschappen gaan doen en durft ze het me niet goed zeggen en is ze bang dat ze op m'n tenen trapt, ja...dat kan uiteraard ook. Ik ben niet rap op m'n tenen getrapt en zij weet dat...misschien kan ik toch maar beter wat wachten om het haar te vertellen tot ik zeker weet dat ze niets te doen heeft, maar...hoe ga ik dat zeker weten? "

Je moet dit natuurlijk niet te letterlijk opvatten maar is toch een duidelijke doch overdreven weergave van iemand die heel onzeker in het leven staat.

18:05 Gepost in Algemeen | Commentaren (8) | Tags: onzekerheid | Pin it!

24-11-11

Modern abstract

Ik heb wat aangevangen! Ik ben al een hele poos (bijna een jaar) op zoek naar een paar schilderijen voor in de living en ik zie nog steeds niks dat me aanstaat. De ene keer vind ik het geschilderde heel mooi maar past de kader niet in m'n living of ik vind de kader heel mooi maar het geschilderde niet, dus kocht ik zelf een doek en acrylverf. En daar sta ik dan met m'n gerief...tekenen kan ik redelijk goed, maar schilderen!? Geen probleem dacht ik in het begin, ik bekijk de mogelijkheden op internet en ik zie wel waar ik uitkom...ik had beter niet op internet gekeken! Er is zoveel te zien en er zijn zoveel mogelijkheden dat ik niet goed weet hoe te beginnen, maar ik weet al wèl dat het modern abstract zal worden, lol.

abstract.jpg
Zoals dit voorbeeld :-)

11:31 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: modern-abstract, schilderij | Pin it!