22-11-11

Uit het oog...

uit m'n gedachten.

Een paar voorbeelden:
- Omdat de was buiten niet meer droogt, droog ik de was weer in de kelder (als je een kelder hebt natuurlijk), eenmaal opgehangen vergeet ik ze er 's anderendaags weer af te halen tot mijne euro valt, maar dan zijn we al een drietal dagen verder!
- Sommige soepen maak ik alleen in de winterperiode klaar zoals snert (erwtensoep) of witte bonensoep, dus heb ik een doos gedroogde erwten of een doos gedroogde witte bonen nodig en laat dat nu één van die dingen zijn die ik vergeet tot ik ze nodig heb maar niet kan gebruiken omdat deze erwten en bonen een nacht in water moeten weken!
- Elke keer opnieuw vergeet ik het plafond en de verwarming als ik poets en natuurlijk herinner ik het mij wel als ik gedaan heb!
Voila, dit zijn een paar voorbeelden uit een hele lijst van wat ik vergeet als ik het niet noteer!

16:34 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Tags: vergeten | Pin it!

18-11-11

Steek em omhoog!

Steek em omhoog als je mij hebt gemist, je vinger hè, neeee niet je middelvinger...alhoewel...ik bedoel de vinger waar je mee wijst of iets aanduidt! ... ;-)

Ik heb me weinig laten zien de laatste zes dagen, maar daar heb ik een goed excuus voor hoor. Ik zat en zit nog steeds te kampen met een opstandigheid die ik moeilijk op een deftige manier kan verwoorden en dan is het best om het even te laten bezinken. Nuja, ik krijg het gevoel dat het niet wilt bezinken en dan wil je het verwoorden zoals je het voelt nietwaar, maar daar zit weer de knoop...! images.jpgDe ene kant van mij denkt dus zus en de andere kant denkt dan weer zo en ik voel en weet dat ik het er niet bij zal laten, loI maar tot nu toe kan ik me inhouden en slik ik de woorden die op de puntjes van m'n vingertoppen liggen nog in, tot... Aléja, In tweestrijd of Vraagtekens had de titel van mijn postje moeten zijn als je dat hier zo leest, maar "steek em omhoog" vond ik dan weer goed voor de twee eerste zinnen, toch? ;-)

17:50 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Pin it!

11-11-11

Voederplaats voor de vogeltjes :-)

Het is de moment om vogeltjes duidelijk te maken dat ze in de winter geen honger hoeven te lijden als ze in uw tuin komen wonen. Tijd dus om ze te voederen, of beter gezegd tijd dat ze weten waar ze moeten zijn als het zover is! Het is niet zo dat zij ineens massaal gebruik gaan maken van de zaadbollen die je aan de kalende takken gaat hangen of broodkruimels uitstrooit, neenee dat doen ze pas als er niet veel meer te rapen valt. Trouwens...zij weten nog niet of er in uw tuin voedsel genoeg zal zijn om de winter te overleven en daarom is het goed dat er nu al een voederplaats wordt voorzien in uw tuin, ook drinkschalen mogen niet ontbreken! Bij mij staat in ieder geval alles klaar!

voederen,zaadbollen,broodkruimels

Deze foto van een voederschaal vond ik bij <<<klik>>> en vind ik heel creatief en leuk bedacht! :-)

15:34 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: voederen, zaadbollen, broodkruimels | Pin it!

08-11-11

maike's roddel

De dure doch goedkope vrouwen
****************************

De titel, 'De dure doch goedkope vrouwen' is van toepassing op vrouwen die persé willen opvallen met dure kledij, een peperdure wagen bezitten en dito huis. Ik ken zo een paar 'dure' vrouwen en ik weet dus ook hoe die zijn als ze hun mond opentrekken...! Neenee, ze hebben geen rotte tanden of vieze adem -daar zorgen ze wel voor- wel een woordenschat waarbij je wenkbrauwen echt te hoogte ingaan hoor. Mensen toch, wat zijn die goedkoop met woorden, het raakt kant noch wal. Ik heb me dikwijls afgevraagd waarom die mannen hen hebben uitgekozen om mee te trouwen... Natuurlijk denk ik vanalles hè, maar de waarheid kan alleen maar uit de mond van de echtgenoot komen en die gaat dat natuurlijk niet aan de grote klok -of is het de klepel in dit geval- hangen. Dure vrouwen, maar o zo goedkoop met woorden en dan bedoel ik het uitstoten van een taal waar elke holbewoner van gaat lopen! Weten niks over politiek, noch over dagelijkse dingen zoals hoe je kinderen moet grootbrengen, koken en ga zo maar door. Het enige waar ze bedreven in zijn is hoe ze moeten opvallen en dat m'n beste mensen, vind ik enorm goedkoop :-)

15:30 Gepost in Roddels | Commentaren (7) | Pin it!

05-11-11

Twee in 1

Om verder te gaan op die dikbil uit m'n vorige post... :D
Dikbil of billeman zeiden de boeren vroeger...het beste vlees dat er was en hopelijk nog is. Hoe weet ik dat? Ben ik misschien een boerin? Of getrouwd met een boer? Zit ik in de vee-of-vleessector? Nee toch niet, is ook niet belangrijk, het belangrijkste is dat ik weet wat een dikbil/billeman is en dat ik de afbeelding op internet moest gaan zoeken :-)
Achja...het illustreert gewoon duidelijk hoe ik me voel, zeker als je weet dat ik altijd een heel slank meisje/vrouw ben geweest, en als je me niet gelooft klik dan hier maar eens op >>>>*klik* <<<< en zie je toch een heel klein beetje maike! Dikbil, of hoe je dikker wordt als je stopt met roken...hm, klinkt als de titel van een boek :-) Ohja...het is niet alleen de achterkant dat veranderd is maar ook de voorkant, en hoe kan ik dat het beste illustreren? Ook weer met een foto die ik -uiteraard- van internet heb gehaald.

hangbuikzwijn.jpg

In feite voel ik mij als twee van deze modellen, eentje voor de achterkant -zie foto vorige post- en eentje voor de voorkant -foto huidige post-, lol.

16:41 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (12) | Tags: dikbil, hangbuikzwijntje | Pin it!