30-09-11

Speekselklier

De speekselklier is onderzocht, zit dicht en is ontstoken, nu nog een fotoke laten nemen om een steentje uit te sluiten wat voor volgende week donderdag is. De klier zwelt erg op als je wilt eten (omdat die dan meer speeksel produceert dan anders) als ze dicht zit en dat doet natuurlijk pijn...een goei methode om af te vallen ;-)

Wist je dat speekselklieren stenen kunnen produceren? Ik niet hoor! Nierstenen en galstenen ja dat wel, maar speekselstenen of speekselklierstenen -of hoe je dat ook noemt- nee daar keek ik echt van op!

11:45 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Pin it!

28-09-11

Pijn

Morgen na de middag moet ik naar een KNO-arts om te laten kijken naar de zwelling die net onder mijn oor ontstaat als ik eet, en wegtrekt als ik stop met eten. Na vijf dagen brufen zonder resultaat, denkt m'n huisarts dat het misschien aan de speekselklier kan liggen. Het doet in ieder geval ferm pijn als ik moet kauwen (nee, het ligt niet aan m'n kaakscharnieren) en de zwelling houdt zeker nog tot een half uur na het eten aan, dus zolang ik niet eet heb ik ook geen pijn, maar de goesting in noten en kastanjes wordt wel met de dag groter! ... In feite wordt de zin in alles wat eetbaar is groter, lol.

22:17 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (4) | Tags: pijn | Pin it!

25-09-11

En wat nu?

Ooooh, wat is het toch stil op roddelkont hè, 'k ben voor het ogenblik dan ook de saaiste persoon die je je maar kan inbeelden *zucht*! Ik verveel mezelf zelfs, zelfs mijn woorden zijn niet eens vanzelfsprekend en toch durf ik ze zelfs op m'n blog zetten, zo vervelend vind ik mezelf dus. Niks plezant is er te beleven. Ik mag zelfs niet eens aan dieëten denken van m'n huisdokter -'k was er in de week geweest om een paar voorschriften- hij zei dat ik zowiezo eerst wat ging bijkomen, dus moest ik niet teveel ineens willen en alles stapje voor stapje bekijken. Nuja, 'k kan er inkomen zenne, maar wat nu dan? Waar kan ik mij dan wèl mee bezighouden buiten de saaie dagdagelijkse bezigheden? In de zon gaan zitten als de zon schijnt? Doe ik! Terrasje doen als het het weer er voor is? Doe ik! Soms eens uit eten gaan? Doe ik! Boek lezen? Doe ik nog steeds! Zoek iets...doe ik! Heb toch maar weer lekker een aantal regels geschreven hè. ;-)

21:22 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: vervelen, saai | Pin it!

20-09-11

Niet goed bezig!

Rekening houden met voeding dat een teveel aan calorieën bevat is niet simpel als je dat nog nooit hebt moeten doen. Ik kluts alles dooreen, en dat kan gaan van een beschuit (goed bezig) met confituur (niet goed bezig)  tot zelfgemaakte rijstdessert (goed bezig) overgoten met een colies van bramen (niet goed bezig). Zo gaan zus en ik -voor een poos- elke week naar de 'markt' in ons dorp omdat ik op een levering wacht en dat is blijkbaar ook geen goed idee als je de calorieën in de mot moet houden. De laatste keer dat ik er was, kwam ik thuis met vanalles behalve met gezonde dingen want een vrouwengilde was daar aanwezig met zelfgemaakte confituren, choco, sausjes, honing, advocaat enz. ... ik kwam thuis met...juist ja, zonder direct te beseffen welke caloriebommen ik gekocht had. Ik ben dan ook van plan om eens af en toe op de weegschaal te gaan staan (als ik het niet vergeet), maar ik voel het zo ook wel zenne ;-P

19:22 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (7) | Tags: calorieën | Pin it!

16-09-11

Niks nieuws

Lang geleden dat ik nog een 'roddelke' heb geplaatst en ik heb nog steeds niks gehoord of gezien dat m'n aandacht trok...mijn aandacht gaat vooral uit naar weer een sigarettenloze dag en ik moet zeggen dat het vlotjes verloopt. Ohja, om de zoveel jaar rijd ik naar de fotograaf om efkes model te wezen voor mezelf (dat heeft een reden die te persoonlijk is om op het 'net' te smijten) en woensdag was het zover, deze keer nam ik zus mee (wat ook z'n reden heeft). Voor de rest gaat alles z'n gangetje en profiteren wij nog wat van de weinige zonnestralen die we krijgen. Zo zie je maar dat ik zelfs na vier/vijf dagen nog steeds niks heb te vertellen dat de moeite loont...alsof dat dat ooit het geval was. ;-)

11:17 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (9) | Pin it!